Směnka - přehled, příklady, využití podnikového úvěru

Směnka odkazuje na finanční nástroj, který zahrnuje písemný příslib emitenta zaplatit druhé straně - příjemci - konkrétní částku peněz, a to buď ke konkrétnímu budoucímu datu, nebo kdykoli příjemce požaduje platbu (v závislosti na podmínkách Poznámka). Vlastní směnka by měla obsahovat všechny podmínky, které se vztahují k zadluženosti. Dluhová kapacita Dluhová kapacita se týká celkové výše dluhu, který může podnik vzniknout, a splácet podle podmínek dluhové smlouvy. , včetně toho, kdy a kde byl dluhopis vydán, částka jistiny, kterou emitent dluží, jaká je úroková sazba Efektivní roční úroková sazba Efektivní roční úroková sazba (EAR) je úroková sazba, která je upravena o složení za dané období. Jednoduše řečeno, efektivní na bankovce je, a když bankovka dosáhne splatnosti (stane se splatnou).

směnkový dopis

Směnky jsou dluhové nástroje. Mohou být vydávány finančními institucemi Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích. . Mohou však být emitovány také malými společnostmi. Small Cap Stock Small cap stock je veřejně obchodovatelná společnost, jejíž tržní kapitalizace se pohybuje od 300 do přibližně 2 miliard dolarů. Klasifikace mezi malými, středními a velkými společnostmi je subjektivní a může se lišit mezi makléřskými společnostmi a analytiky trhu. nebo jednotlivci. Umožňují osobě nebo podniku získat financování, aniž by procházely bankou. Emitent dluhopisu prostě musí být ochoten jej nosit až do splatnosti a být ochoten a schopen poskytnout finanční prostředky uvedené ve sjednaných podmínkách stanovených v dluhopisu.

Směnky jako firemní úvěr

Ve světě podnikání se směnky často používají k poskytnutí krátkodobého úvěru. Pokud například malá společnost prodala zboží nebo služby, ale dosud za ně neobdržela plnou náhradu, peněžní tok se zmenšuje a mohla by mít potíže se správou svých dluhů. Společnost může požádat své věřitele o přijetí směnky s podmínkou, že v budoucnu po inkasu pohledávek z jejich pohledávek zaplatí celkovou částku, kterou dluží. Mohou také požádat finanční instituci, aby přijala směnku, v zásadě si vzala dočasnou půjčku a splatila ji, jakmile na to mají prostředky.

Směnky jsou také potenciálně dobrým zdrojem krátkodobého úvěru Překlenovací úvěr Překlenovací úvěr je krátkodobá forma financování, která se používá ke splnění současných závazků před zajištěním trvalého financování. Poskytuje okamžitý peněžní tok, když je potřeba financování, ale zatím není k dispozici. Překlenovací půjčka přichází s relativně vysokými úrokovými sazbami a musí být zajištěna nějakou formou zajištění pro společnosti, které již vyčerpaly tradičnější možnosti, jako jsou emise dluhopisů a podnikové půjčky. To obvykle znamená, že je pravděpodobnější, že emitující společnost selže. To také znamená, že úroková sazba na bankovce nabídne vyšší výnos.

Firemní směnky je obvykle nutné zaregistrovat jak ve státě, v němž byly vydány, tak i v Komisi pro cenné papíry (SEC). Regulační orgány poté prověří bankovku a vydávající společnost, aby zjistily, zda může společnost realisticky splnit sliby uvedené v poznámce.

Směnky pro studenty

U mnoha Američanů úvod do směnek přichází s procesem získání studentské půjčky pro střední vzdělání. Mnoho věřitelů - zejména soukromých věřitelů - nutí studenty podepisovat směnky za každou půjčku, kterou si vezmou, aby zaplatili za školní docházku.

Některé školy umožňují studentům, kteří si půjčují federální půjčky, podepsat jedinou hlavní směnku, což jim umožňuje přijímat několik dalších federálních půjček, pokud zůstanou způsobilými podle podmínek hlavní poznámky. Poznámka uvádí podmínky a podmínky splácení, které obvykle zahrnují původní částku půjčky plus úroky, a pokud jsou půjčky federální, musí student splatit celkovou částku americkému ministerstvu školství, která je uvedena v hlavní směnka, kterou student původně podepsal.

Související čtení

Pro více informací o úvěrovém a obchodním financování poskytuje Finance řadu dalších bezplatných zdrojů, které si můžete vyzkoušet:

  • Náklady na dluh Náklady na dluh Náklady na dluh jsou návratnost, kterou společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění.
  • Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka).
  • Dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou písemné dohody (směnky), ve kterých se jedna strana zavazuje zaplatit druhé straně určitou částku hotovosti. Jinak řečeno, splatný směnek je půjčka mezi dvěma stranami. Podívejte se na povinné prvky poznámky a příklady.
  • Jednoduchý úrok Jednoduchý úrok Jednoduchý úrokový vzorec, definice a příklad. Jednoduchý úrok je výpočet úroku, který nebere v úvahu účinek složení. V mnoha případech se úrok spojuje s každým určeným obdobím půjčky, ale v případě jednoduchého úroku tomu tak není. Výpočet jednoduchého úroku se rovná částce jistiny vynásobené úrokovou sazbou vynásobené počtem období.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found