Banky v Kambodži - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách

Na banky v Kambodži dohlíží Kambodžská národní banka, která byla založena v roce 1954, kdy kraj získal nezávislost na Francii. Centrální banka byla uzavřena v roce 1975, ale v roce 1979 se znovu otevřela pod názvem People's Bank of Kampuchea. V roce 1992 se stala národní bankou v Kambodži.

Banky v Kambodži

Moody’s Investors Service dává bankám v Kambodži rating emitenta B2 se stabilním výhledem. Ratingová agentura očekává, že politiky určené k posílení fiskálního zdraví a udržení makroekonomické stability v zemi pomohou zvládnout potenciální finanční problémy. Očekává se také, že země bude řídit nebo kontrolovat další problémy, jako je slabý právní stát, nízké příjmy a korupce.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Kambodži, je tento seznam nejlepších bank v Kambodži užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Mezi nejlepší banky v Kambodži patří:

ACLEDA banka

ACLEDA Bank Plc. byla založena v roce 1993 na základě zákona o bankovních a finančních institucích Kambodžského království. Poskytuje různá bankovní řešení prostřednictvím svého ústředí v Phnompenhu a 261 kanceláří po celé zemi. Spravuje také 42 poboček v Laosu a sedm v Myanmaru.

ACLEDA je z hlediska celkových aktiv největší místní komerční bankou v Kambodži. S více než 1,7 miliony vkladatelů ke konci roku 2017 je z hlediska počtu klientů také největší bankou v zemi.

Tržby: 411,93 milionu USD (2016)

Čistý příjem: 126,89 milionu USD (2016)

Celková aktiva: 4,66 miliardy USD (2016)

Canadia Bank

Canadia Bank je jednou z největších místních bank v Kambodži, pokud jde o podíl vkladů a půjček na trhu. Se sídlem v Phnom Penhu poskytuje banka prostřednictvím své sítě 57 poboček širokou škálu finančních služeb. Byla založena v roce 1991 pod názvem Canadia Gold & Trust Corporation Ltd. V roce 1993 změnila svůj název na Canadia Bank Ltd. a později na Canadia Bank Plc v roce 2003.

Tržby: 123,63 milionu USD (2016)

Čistý příjem: 66,63 milionu USD (2016)

Celková aktiva: 3,28 miliard USD (2016)

Kambodžská banka zahraničního obchodu

Kambodžská banka zahraničního obchodu (FTB) je nejstarší z bank v Kambodži. Soukromá obchodní banka se sídlem v Phnompenhu byla založena v roce 1979 na základě sub-vyhlášky č. 1213 za bývalého režimu státu Kambodža. Poskytuje řadu osobních a komerčních bankovních služeb, včetně úspor, pevných vkladů, půjček, financování obchodu, převodů peněz, přečerpání a směnárny.

Tržby: 49,56 milionu USD (2016)

Čistý příjem: 6,13 milionu USD (2016)

Celková aktiva: 861,86 milionu USD (2016)

Union Commercial Bank

Union Commercial Bank (UCB) je jednou z největších komerčních bank v Kambodži. Byla založena v roce 1994 a působí jako stoprocentní dceřiná společnost E.SUN Commercial Bank, která v roce 2017 získala 100% akcií UCB. Sídlí v Phnom Penhu a dohlíží na 13 poboček.

Výnosy: 20,9 milionu USD (2016)

Čistý zisk (ztráta): (18,5 milionu USD) (2016)

Celková aktiva: 602,96 milionu USD (2016)

ANZ Royal

ANZ Royal začala nabízet řadu bankovních produktů a služeb v Kambodži v roce 2005. Jde o produkt společného podniku mezi Austrálií a Novým Zélandem Banking Group Limited a Royal Group of Companies (RGC), která je jedním z největších konglomerátů v Kambodži. .

V roce 2015 časopis Global Finance Magazine uznal ANZ Royal jako nejlepší obchodní finanční banku v Kambodži. Následující rok byl časopis International Finance Magazine označen za nejlepší zahraniční retailovou banku v Kambodži.

Tržby: 47,44 milionu USD (2016)

Čistý příjem: 21,03 milionu USD (2016)

Celková aktiva: 1,04 miliardy USD (2016)

Banka Vattanac

Vattanac Bank zahájila svoji činnost v Kambodži v roce 2002. Tato retailová a komerční banka pomohla vyvinout Vattanac Capital, první mrakodrap v zemi. Sídlo a kanceláře banky jsou v Phnom Penhu, kromě poboček v Siem Reap.

Tržby: 15,59 milionu USD (2016)

Čistý příjem: 4,24 milionu USD (2016)

Celková aktiva: 406,82 miliardy USD (2016)

Campu banka

Cambodian Public Bank Plc, více obyčejně známá jednoduše jako Campu Bank, byla založena v roce 1992. Banka v současné době působí prostřednictvím svých 30 poboček v hlavních oblastech v zemi. Je dceřinou společností Public Bank Group, jedné z největších a nejsilnějších tuzemských bankovních skupin v Malajsii. V roce 2017 vykázala jednu z nejvyšších úrovní splaceného kapitálu mezi komerčními bankami v Kambodži - na úrovni 90 milionů USD.

Tržby: 82,02 milionu USD (2016)

Čistý příjem: 48,82 milionu USD (2016)

Celková aktiva: 1,6 miliardy USD (2016)

Maybank Kambodža

Maybank začala působit v Kambodži v roce 1993 a poskytovala širokou škálu bankovních produktů a služeb malajsijským a singapurským společnostem, které investují do rozvoje infrastruktury a sektoru služeb v zemi. Banka otevřela svou první pobočku v Phnompenhu. Po plánu rozšíření sítě nyní spravuje 21 poboček. Rovněž rozšířila svoji zákaznickou základnu nabídkou bankovních služeb místním podnikům.

Tržby: 44,42 milionu USD (2016)

Čistý příjem: 14,36 milionu USD (2016)

Celková aktiva: 903,82 milionu USD (2016)

Bank of China Phnom Penh

Bank of China založila v Kambodži v roce 2010 pobočku Bank of China Phnom Penh. Je držitelem univerzální bankovní licence, která jí umožňuje nabízet různé bankovní produkty a služby v Kambodži a dalších zemích. Mezi její nabídky patří vklady, půjčky, financování obchodu, mezinárodní vypořádání, globální správa kapitálu a místní clearing.

Tržby: 22,76 milionu USD (2016)

Čistý příjem: 14,24 milionu USD (2016)

Celková aktiva: 1,03 miliardy USD (2016)

ABA banka

ABA Bank, založená v roce 1996 jako Advanced Bank of Asia Limited, poskytuje řadu bankovních produktů a služeb segmentům zákazníků, které zahrnují jednotlivce, mikropodniky a malé a střední podniky. Provozuje síť více než 50 poboček a 100 samoobslužných kiosků a 210 bankomatů po celé Kambodži.

Tržby: 85,2 milionu USD (2016)

Čistý příjem: 29,01 milionu USD (2016)

Celková aktiva: 1,09 miliardy USD (2016)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách v Kambodži. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Thajsku Nejlepší banky v Thajsku Banky v Thajsku jsou řízeny centrální bankou země, Thajskou bankou, která byla založena v roce 1942. Kromě dohledu nad místními finančními institucemi a poskytování bankovních služeb nezávislý orgán tiskne a vydává bankovky a bezpečnost dokumentuje, podporuje měnovou stabilitu a určuje měnovou politiku.
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found