Joint Venture Accounting - Průvodce po JV Accounting pro finanční analytiky

Účetnictví přidružených a společných podniků je důležitým tématem, kterému finanční analytici rozumí. O společných podnicích (JV) se účtuje pomocí ekvitního účetnictví (stejně jako u přidružených podniků), ale příležitostně se také používá metoda proporcionální konsolidace. Tato příručka vás provede základy přidružených společností a účetnictví JV.

Přidružené účetnictví

Významný vliv

Přidružený podnik je účetní jednotka, na kterou má investor podstatný vliv. Není to ani dceřiná společnost Dceřiná společnost Dceřiná společnost (sub) je obchodní subjekt nebo korporace, která je plně vlastněna nebo částečně ovládána jinou společností, označovanou jako mateřská nebo holdingová společnost. Vlastnictví je určeno procentem akcií držených mateřskou společností a vlastnický podíl musí činit alespoň 51%. ani podíl ve společném podniku Joint Venture (JV) Joint venture (JV) je komerční podnik, ve kterém dvě nebo více organizací spojí své zdroje, aby získaly taktickou a strategickou výhodu na trhu. Společnosti často vstupují do společného podniku, aby prováděly konkrétní projekty. Společným podnikem může být nový projekt nebo nové hlavní podnikání.

Pokud investor ovládá 20% nebo více hlasovacích práv nad jednotkou, do níž investoval, bez ohledu na to, zda je jeho vlastnictví / kontrola přímá nebo nepřímá, pak se má za to, že má podstatný vliv - pokud neexistují některé další faktory, které významně ovlivňují (snižují ) kontrola investora.

Možné ukazatele významného vlivu zahrnují:

  • Účast na procesech tvorby politiky Korporátní strategie Korporátní strategie se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii
  • Významné transakce mezi investorem a jednotkou, do níž bylo investováno
  • Poskytování základních technických informací

Metoda ekvalizace účetnictví a společného podnikání (JV)

Majetkové účetnictví

Podle ekvivalenční metody je investice do přidruženého podniku:

  • Původně uznáno za cenu
  • Zvýšení nebo snížení za účelem vykázání zisku nebo ztráty jednotky, do níž bylo investováno, po datu akvizice

Pokud existují potenciální hlasovací práva, stanoví se zisk nebo ztráta investora v podniku, do nějž se investuje, a změny vlastního kapitálu v podniku, do kterého investují, podle stávajících majetkových podílů. kapitál plus nerozdělený zisk. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva. Nezohledňuje možné uplatnění nebo převod potenciálních hlasovacích práv. Goodwill může vzniknout při akvizici podílu na přidružené investici stejným způsobem jako při akvizici dceřiné společnosti.

Úvahy o investičním bankovnictví

Standardní výpočty čistého dluhu zahrnují pouze výpůjčky mateřské společnosti a jejích dceřiných společností. Za normálních okolností věřitelé přidruženého podniku postoupí právní skupinu, pokud jde o její dluh, takže účtování dluhů je mezi entitami oddělené. Pokud je však spolupracovník společnosti strategicky důležitý, může se celé skupině stát, že bude zpochybněna její finanční situace, pokud bude spolupracovník v prodlení. Výchozí nastavení přidružených může ovlivnit hodnocení od agentur, jako jsou Standard and Poor’s a Moody’s.

Účetnictví společného podniku (JV)

Účtování společných podniků

Společný podnik (JV) je smluvní ujednání, kdy dvě nebo více stran souhlasí se sdílením kontroly nad hospodářskou činností. Strany se nespojují.

Společné podniky mohou mít mnoho různých forem a struktur:

  • Společně kontrolované operace
  • Společně kontrolovaná aktiva
  • Společně ovládané subjekty

Spoluvlastník by měl uznat svůj podíl ve spoluovládané jednotce pomocí:

  • Přiměřená konsolidace NEBO
  • Majetkové účetnictví

Metoda proporcionální konsolidace účetnictví ve společném podnikání

O společných podnicích se účtuje pomocí kapitálového účetnictví (stejně jako u přidružených podniků), ale příležitostně se také používá poměrná konsolidace. Zde je uvedena ilustrace proporcionální konsolidace.

Níže uvedený příklad ilustruje, jak by se 50% společný podnik proporcionálně konsolidoval do skupinových účtů. Společný podnik se převádí na skupinové účty proporcionálně po řádcích mezi tržbami a čistým příjmem.

Joint Venture Accounting - metoda vlastního kapitálu JV

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto část knihy Finance o investičním bankovnictví zdarma. Manuál pro investiční bankovnictví Kniha Finance's Investment Banking je zdarma a je k dispozici komukoli ke stažení ve formátu PDF. Přečtěte si o účetnictví, oceňování, finančním modelování, Excelu a všech dovednostech potřebných k tomu, abyste mohli být analytikem investičního bankovnictví. Tato příručka obsahuje 466 stránek podrobných pokynů, které musí každý nový nájem v bance znát, aby uspěl v přidružených a společných podnicích. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, předpovědí, propojení těchto tří prohlášení, analýzy DCF a dalších
  • Metoda vlastního kapitálu Metoda vlastního kapitálu Metoda vlastního kapitálu je druh účetnictví používaného v investicích. Tato metoda se používá, když má investor podstatný vliv na jednotku, do níž investoval, ale ne plnou kontrolu nad ní, jako ve vztahu mezi mateřskou a dceřinou společností. To se liší od metody konsolidace, kdy investor vykonává plnou kontrolu
  • Strategické aliance Strategické aliance Strategické aliance jsou dohody mezi nezávislými společnostmi o spolupráci při výrobě, vývoji nebo prodeji produktů a služeb.
  • Společný podnik v oblasti nemovitostí Společný podnik v oblasti nemovitostí Společný podnik v oblasti nemovitostí (JV) hraje klíčovou roli při vývoji a financování většiny velkých projektů v oblasti nemovitostí. Společný podnik je dohoda

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found