Překlenovací financování - přehled, jak to funguje, příklad

Překlenovací financování je forma dočasného financování, které má pokrýt krátkodobé náklady společnosti až do okamžiku, kdy je zajištěno pravidelné dlouhodobé financování. Nazývá se tedy jako překlenovací financování, protože je jako překlenovací most, který spojuje společnost s dluhovým kapitálem prostřednictvím krátkodobých půjček.

Překlenovací financování

Instituce, která naléhavě potřebuje kapitál ke splnění svých krátkodobých závazků (např. Pracovní kapitál, vzorec pracovního kapitálu, vzorec pracovního kapitálu, který tvoří krátkodobá aktiva mínus krátkodobé závazky. Jde o měřítko krátkodobé likvidity společnosti; to, co zbylo z financování rozvahy ) se může rozhodnout získat překlenovací půjčku, která slouží jako forma překlenovacího financování. Obvykle je vydávána investiční bankou nebo firmou s rizikovým kapitálem. Akciové financování (výměna kapitálu za kapitál) může být také možností pro ty, kteří hledají překlenovací financování. Překlenovací půjčky jsou ve všech případech drahé, protože věřitelé nesou významnou část rizika selhání při zapůjčení finančních prostředků na krátkou dobu.

Překlenovací financování se používá při počátečních veřejných nabídkách (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, jaké IPO má pokrýt výdaje na flotaci (např. Upisování, poplatky na burze atd.).

Rychlé shrnutí

  • Překlenovací financování je krátkodobé financování zaměřené na poskytování finančních prostředků společnostem, dokud nezískají dlouhodobé financování.
  • Překlenovací půjčky jsou vzhledem k rizikům spojeným s takovými typy půjček drahé.
  • Financování kapitálového mostu představuje výměnu kapitálu ze strany věřitele za kapitálový podíl ve společnosti ze strany dlužníka.

Jak funguje překlenovací financování?

Existuje mnoho způsobů, jak může podnik zabezpečit překlenovací financování, a možnosti budou záviset na úvěrovém profilu a historii dlužníka. Více možností má společnost se solidní úvěrovou historií a pozicí na trhu, která potřebuje krátkodobý úvěr, než společnost ve velké finanční tísni.

Je nesmírně důležité, aby společnosti velmi pečlivě zvažovaly překlenovací financování, protože to může mít za následek tak vysokou úrokovou sazbu. Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento z ředitel školy. což může vést k ještě více finančním problémům.

Překlenovací financování není přímé a často zahrnuje mnoho ustanovení, která pomáhají chránit věřitele.

Kdy společnost potřebuje překlenovací financování?

Podívejme se na příklad, kdy lze podnik přinutit k překlenovací půjčce.

Představte si, že společnost ABC Co. byla schválena pro půjčku ve výši 1 000 000 USD v bance, ale půjčka je tranší, což znamená, že se skládá ze tří částí (tří splátek). První tranše bude vypořádána za šest měsíců. Společnost v tuto chvíli potřebuje finanční prostředky, aby mohla fungovat, a proto bude po dobu šesti měsíců hledat krytí. Může požádat o šestiměsíční překlenovací půjčku, která poskytne dostatek peněz na přežití, dokud na bankovní účet společnosti neplyne první úvěrová tranše.

Co je financování Equity Bridge?

Překlenovací půjčky znamenají velmi vysokou úrokovou sazbu a není to přijatelné pro každou společnost. Společnosti jsou místo toho připraveny směnit kapitál za kapitálovou část společnosti. V takovém případě jsou společnosti rizikového kapitálu Rizikový kapitál Rizikový kapitál je forma financování, která poskytuje finanční prostředky začínajícím společnostem s vysokým růstovým potenciálem v rané fázi výměnou za vlastní kapitál nebo vlastnický podíl. Rizikoví investoři riskují investice do začínajících společností s nadějí, že pokud dosáhnou úspěchu, dosáhnou významných výnosů. bude osloveno místo bank a nabídnuto vlastnictví kapitálu.

Firmy s rizikovým kapitálem se dohodnou, pokud předpokládají, že společnost uspěje a stane se ziskovou. Pokud se společnost stane ziskovou, znamená to, že hodnota stoupá, a tím se zvyšuje podíl rizikového kapitálu.

Překlenovací financování a IPO

Překlenovací financování se používá dříve, než se společnost stane veřejnou a nabídne své akcie na burze investorům. Takový typ financování vzniká proto, aby se zohlednily náklady na IPO, které společnost musí vynaložit, jako jsou poplatky za upisování a platby na burzu. Jakmile společnost získá peníze během IPO, okamžitě splácí půjčku.

Překlenovací fondy obvykle poskytuje investiční banka, která upíše novou emise akcií. Společnost zahájí banku několik akcií se slevou z původní ceny nabízené investorům během IPO. Jedná se o takzvaný „offsetový efekt“.

Praktický příklad

Je běžné, že firmy s rizikovým kapitálem účtují 20% úrokovou sazbu, aby poskytly financování kvůli množství podstupovaného rizika. Často vyžadují plnou návratnost za jeden rok. Úroková sazba se může zvýšit, pokud dlužník nesplácí úvěr včas, například na 25% p.a.

Firmy rizikového kapitálu mohou použít doložku o směnitelnosti, což znamená možnost převést určitou částku úvěru na kapitál za stanovenou cenu. Například 5 000 000 $ z 10 000 000 $ lze převést na kapitál za cenu 5,50 $ za akcii, pokud se tak riziková firma rozhodne. Cena za akcii může být dále sjednána a může představovat spravedlivou cenu akcie společnosti.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Bankovní linka Bankovní linka Bankovní linka nebo úvěrová linka (LOC) je druh financování, které banka nebo jiná osoba poskytuje společnosti, korporaci nebo vládnímu subjektu.
  • Bullet Loan Bullet Loan Bullet Loan je typ úvěru, při kterém se jistina, která je vypůjčena, splácí na konci doby trvání půjčky. V některých případech je úrokový náklad
  • Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru je úvěrová linka, která je sjednána mezi bankou a podnikem. Dodává se se stanovenou maximální částkou a
  • Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr je typ úvěru, který se získává na podporu dočasné osobní nebo obchodní kapitálové potřeby. Jelikož se jedná o typ úvěru, jedná se o částku vypůjčeného kapitálu a úroky, které je třeba zaplatit k danému datu splatnosti, což je obvykle do jednoho roku od získání úvěru.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found