Banky na Novém Zélandu - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách NZ

Reserve Bank of New Zealand je centrální banka Nového Zélandu. Byla založena v roce 1934 a stala se plně vlastnickou jednotkou vlády v roce 1936. Kromě poskytování účinných podpůrných služeb bankám na Novém Zélandu centrální banka země také:

  • Vytváří měnovou politiku určenou k dosažení a udržení cenové stability
  • Pomáhá při fungování zdravého a efektivního finančního systému
  • Uspokojuje měnové potřeby veřejnosti
  • Dohlíží a provozuje efektivní platební systémy

Banky na Novém Zélandu

Podle agentury Moody’s je bankovní systém Nového Zélandu stabilní uprostřed problémů v mlékárenském sektoru v zemi a přítomnosti vyšší finanční páky pro domácnosti. Ratingová agentura věří, že zdravá kapitalizace bank na Novém Zélandu, vysoká kvalita aktiv a stabilní ziskovost vykompenzují stávající rizika.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře na Novém Zélandu, je tento seznam nejlepších bank na Novém Zélandu užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky na Novém Zélandu jsou:

ANZ Bank Nový Zéland

Společnost ANZ Bank New Zealand, založená v roce 2004, je dceřinou společností Austrálie a New Zealand Banking Group Limited z Austrálie. Banka nabízí řadu finančních produktů a služeb prostřednictvím svých retailových, komerčních a institucionálních segmentů. Provozuje síť 199 poboček a více než 600 bankomatů po celé zemi. Banka se sídlem ve Wellington City zaměstnává přibližně 9 000 osob.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 661 miliard USD a čistý zisk 4,13 miliardy USD.

ASB Bank

Společnost ASB Bank, která byla založena v roce 1847, spravuje 124 poboček a více než 600 bankomatů po celé zemi, jedna z nejstarších bank na Novém Zélandu. S přibližně 4 900 zaměstnanci má banka sídlo v Aucklandu. Kromě svých bankovních operací nabízí také pojistné produkty a služby.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 59 miliard USD a čistý zisk dosáhl 660 milionů USD.

Bank of New Zealand

Další z nejstarších bank na Novém Zélandu, Bank of New Zealand byla založena v roce 1861. V roce 1992 se stala dceřinou společností National Australia Bank, ale s plně zmocněnou novozélandskou správní radou. Banka spravuje síť 174 poboček a více než 400 bankomatů po celé zemi. Sídlí v Aucklandu a zaměstnává kolem 5 000 zaměstnanců.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 579 milionů USD a čistý zisk ve výši 198 milionů USD.

Kiwibank

Společnost Kiwibank, která byla založena v roce 2001, je státním podnikem. Banka poskytuje produkty a služby retailového bankovnictví jednotlivcům a malým a středním podnikům. Nabízí také agenturní služby pro hypoteční úvěry a správu investic a fondů. Spravuje 266 poboček a více než 250 bankomatů po celé zemi. S přibližně 2 500 zaměstnanci působí mimo Wellington.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 14,3 miliardy USD a čistý zisk činil 94,7 milionu USD.

Družstevní banka

Družstevní banka funguje jako družstvo finančních služeb. Byla založena v roce 1968 a poskytuje v zemi několik finančních produktů a služeb, včetně úspor, vkladů, pojištění, půjček a bankovnictví pro malé podniky. Společnost se sídlem ve Wellingtonu v současné době zaměstnává přibližně 2 500 osob a spravuje více než 200 poboček a bankomatů.

Od roku 2016 činila aktiva banky celkem 1 704 milionů USD a její čistá ztráta činila 345 milionů USD.

Rabobank Nový Zéland

Rabobank New Zealand je dceřinou společností Rabobank International Holding B.V. Banka se zabývá spořením, obchodním bankovnictvím a venkovskými bankovními službami na celém Novém Zélandu. Dceřiná společnost Rabobank obdržela oficiální registraci jako jedna z bank na Novém Zélandu v roce 1994.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 8,18 miliardy USD a čistý zisk ve výši 65 milionů USD.

SBS Bank

SBS Bank byla založena v roce 1869. Banka prostřednictvím svých 13 poboček nabízí především telefonní a internetové bankovnictví, investice, rezidenční a komerční půjčky, směnárny v cizích měnách, spravované fondy, agropodnikání, spotřebitelské financování a pojišťovací služby. S přibližně 250 zaměstnanci v současné době působí mimo Invercargill.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 2,47 miliardy USD a čistý zisk 14,42 milionu USD.

Banka TSB

TSB Bank, další ze starších bank na Novém Zélandu (založena 1850), je dceřinou společností TSB Community Trust. Banka se sídlem v Plymouthu zaměstnává přibližně 250 zaměstnanců a provozuje 25 poboček.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 4,64 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 30,15 milionu USD.

Westpac Nový Zéland

Společnost Westpac New Zealand se sídlem v Aucklandu je aktivní v oblasti spotřebitelského bankovnictví a správy majetku, komerčního, podnikového a institucionálního bankovnictví a investičního a pojišťovacího sektoru. Banka založená v roce 1861 spravuje síť 163 poboček a více než 450 bankomatů po celé zemi.

S přibližně 5 000 zaměstnanci působí Westpac New Zealand Limited jako dceřiná společnost Westpac New Zealand Group Limited. V roce 2016 vykázala banka čistý zisk 615 milionů USD.

Průmyslová a obchodní banka Číny (Nový Zéland) Limited

Společnost Industrial and Commercial Bank of China (New Zealand) Limited, založená v roce 2013, poskytuje bankovní a finanční produkty a služby maloobchodním a velkoobchodním / institucionálním zákazníkům v zemi. Nabízí správu účtu, mezinárodní vypořádání, financování obchodu a hypotéky, spolu s mnoha dalšími finančními službami. Se sídlem v Aucklandu, banka působí jako dceřiná společnost Industrial and Commercial Bank of China Limited, jedné z hlavních bank v Číně.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 652 milionů USD a čistý zisk 11,28 milionu USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank na Novém Zélandu. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Austrálii Nejlepší australské banky Tato příručka nastíní 10 nejlepších bank v Austrálii. Australský bankovní systém hraje ve finančním systému země hlavní roli. Kromě tradičních bankovních služeb poskytují banky také obchodní bankovnictví, obchodování na finančních trzích, obchodování s cennými papíry, pojištění a správu fondů.
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found