Banky v Hongkongu - Zjistěte více o 10 nejlepších hongkongských bankách

Toto je průvodce po 10 nejlepších bankách v Hongkongu. Hongkongský bankovní systém je tříúrovňový systém skládající se z licencovaných bank, bank s omezenou licencí a bank přijímajících vklady.

banky v hongkongu

Licencované banky

Licencované banky v Hongkongu nabízejí běžné a spořicí účty. Plní pravidelné funkce, jako je přijímání vkladů nebo shromažďování šeků od zákazníků. Tyto banky nemají žádná omezení týkající se hodnoty vkladů, které mohou přijímat.

Banky s omezenou licencí

Omezené banky v Hongkongu se primárně zabývají činnostmi na kapitálovém trhu a obchodním bankovnictvím. Mohou přijímat vklady se splatností nejméně 500 000 HK $.

Banky přijímající vklady

Společnosti přijímající vklady jsou většinou vlastněny nebo spojeny s bankami v Hongkongu. Tyto banky mohou přijímat vklady minimálně 100 000 HK $ s původní dobou splatnosti nejméně tři měsíce. Poskytují specializované služby, včetně obchodování s cennými papíry a spotřebitelského financování.

Top 10 bank v Hongkongu

Moody’s má negativní výhled na bankovní systém Hongkongu. Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Hongkongu, je tento seznam užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Hongkongu jsou:

Hongkongská a Šanghajská bankovní korporace (HSBC)

Banka HSBC, která byla založena v roce 1865, se nachází ve střední Hongkongu. Poskytuje širokou škálu osobních, komerčních a podnikových bankovních finančních služeb v 67 zemích po celém světě. Banka zaměstnává přibližně 235 175 zaměstnanců.

HSBC je největší z bank v Hongkongu. Banka obsluhuje 38 milionů zákazníků prostřednictvím čtyř globálních podniků: komerční bankovnictví, retailové bankovnictví a správa majetku, globální privátní bankovnictví a globální bankovnictví a trhy.

V roce 2016 činil celkový příjem banky 59 836 milionů USD a celková aktiva činila 2 375 miliard USD.

Bank of China (Hong Kong)

Bank of China (Hong Kong) je druhou největší bankou v Hongkongu. Banka byla založena v roce 1917 a byla restrukturalizována v roce 2001. Poskytuje bankovní a související finanční služby jednotlivcům a korporátním klientům. Působí ve třech segmentech: Osobní bankovnictví, Korporátní bankovnictví a Treasury.

Banka se sídlem ve střední a západní čtvrti zaměstnává přibližně 10 000 zaměstnanců. V roce 2016 vykázala banka celkový příjem 5 337 milionů USD a celková aktiva vykázala 297 miliard USD.

Hang Seng Bank

Hang Seng Bank byla založena v roce 1933. Banka poskytuje služby retailového bankovnictví, správy majetku, komerčního bankovnictví, pokladny a soukromého bankovnictví. Banka provozuje síť přibližně 220 poboček. Hang Seng je členem skupiny HSBC Group a je jednou z největších hongkongských společností kótovaných na burze. HSBC Group je jednou z největších bankovních a finančních služeb na světě.

Banka se sídlem v centrální čtvrti zaměstnává přibližně 10 000 osob. V roce 2016 dosáhl celkový příjem banky 5,6 miliardy USD a celková aktiva dosáhla 176,0 miliardy USD.

Standard Chartered Bank (Hong Kong)

Standard Chartered Hong Kong, dceřiná společnost Standard Chartered, je licencovaná banka registrovaná v Hongkongu.

Banka zahájila svoji činnost v Hongkongu v roce 1859. Je jednou z mála bank vydávajících bankovky. Byla založena v roce 2004 a nyní působí jako jedna z licencovaných bank v Hongkongu.

Standard Chartered zaměstnává kolem 6 000 zaměstnanců. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 454 milionů USD a celková aktiva činila 122,57 miliardy USD.

Bank of East Asia

Bank of East Asia, která byla založena v roce 1918, je třetí největší z bank v Hongkongu. Banka se sídlem v centrální čtvrti poskytuje svým zákazníkům komplexní podnikové bankovnictví, osobní bankovnictví, správu majetku a investiční služby. Od roku 2016 zaměstnává přibližně 10 000 zaměstnanců. V loňském roce vykázala banka celkový příjem 1,8 miliardy USD a celková aktiva vykázala 98,7 miliardy USD.

Průmyslová a obchodní banka v Číně (ICBC)

Banka poskytuje služby komerčního bankovnictví a investičního bankovnictví. Nabízí také další finanční služby, včetně cenných papírů, pojištění a fondů, se zaměřením na komerční a retailové bankovnictví, jakož i podniky související s finančním trhem. Provozuje 58 maloobchodních prodejen a tři komerční obchodní centra a v současné době zaměstnává 461 749 osob. V roce 2016 dosáhl celkový příjem banky 70,7 miliard USD a celková aktiva dosáhla 3 617 miliard USD.

DBS Bank, Hong Kong

Banka je dceřinou společností DBS Bank a je sedmým největším z bank v Hongkongu. Společnost se sídlem v centrální čtvrti zahájila svoji činnost v Hongkongu v roce 1999. DBS Hong Kong poskytuje řešení pro spotřebitelské, malé a střední podniky a podnikové bankovnictví. Od roku 2016 činila celková aktiva banky 44,59 miliardy USD a celkový příjem činil 138 milionů USD.

Wing Hang Bank

Společnost Wing Hang Bank, která byla založena v roce 1937, v současné době působí jako investiční holdingová společnost zabývající se komerčním bankovnictvím a finančními službami. Společnost Wing Hang Bank byla založena a v roce 1960 získala bankovní licenci v Hongkongu. OCBC Wing Hang Limited (Hong Kong) se v roce 2014 stala stoprocentní dceřinou společností OCBC Bank. Banka poskytuje služby prostřednictvím tří segmentů: retailové bankovnictví, podnikové bankovnictví, a činnosti státní pokladny. V roce 2016 vykázala banka celkový příjem 472 milionů USD a vykázala celková aktiva 33,5 miliardy USD.

Komerční banka Nanyang

Národní centrální banka byla založena v roce 1949. Od roku 2016 dosáhl celkový příjem banky 351 milionů USD a celková aktiva dosáhla 44,6 miliardy USD. Je stoprocentní dceřinou společností Cinda Asset Management a provozuje 41 poboček. Národní centrální banka se zaměřuje na korporátní zákazníky, zejména obchodní společnosti. Nabízí také produkty osobního a obchodního pojištění. Kromě toho poskytuje služby v oblasti správy majetku a podnikového bankovnictví, jakož i služby kandidátů, správců a investičních agentur. Funguje prostřednictvím segmentů osobního bankovnictví, podnikového bankovnictví, státní pokladny, investic a dalších.

CITIC Bank International

Banka založená v roce 1998 je majoritním vlastníkem banky CITIC. Banka působí prostřednictvím segmentů velkoobchodu, přeshraničního bankovnictví, maloobchodu a treasury. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 527 milionů USD a celková aktiva 39,16 miliardy USD.

Kariéra investičního bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkum kapitálu, treasury, FP&A, podnikové finance, účetnictví a další finanční oblasti. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce pro 10 nejlepších bank v Hongkongu. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Seznam nejlepších globálních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Otázky rozhovoru s kapitálovým výzkumem Otázky z rozhovoru s kapitálovým výzkumem Otázky a odpovědi k rozhovoru s akciovým výzkumem. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání analytika nebo spolupracovníka pro výzkum v oblasti rovnosti. Pokud byste měli investovat 1 milion dolarů, co byste s tím udělali? - Povězte mi o společnosti, kterou obdivujete, a o tom, proč je atraktivní. - Připrav mě
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found