Nejlepší banky v Irsku - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách v Irsku

Irský bankovní systém funguje na podobném základě jako britský bankovní systém. V současné době je v Irsku 64 bank. Irská centrální banka (CBI) je odpovědná za tradiční funkce centrálního bankovnictví, jako je finanční regulace. V roce 2010 byla vytvořena nová struktura CBI, která nahradila tři dříve související subjekty: Central Bank, Financial Services Authority of Ireland a Financial Regulator.

Všechny banky působící v Irsku musí mít licenci CBI. Banky v Irsku se skládají z:

  1. Retailové banky, které poskytují obecné bankovní služby, včetně komplexních služeb běžných účtů a hypotečních nástrojů
  2. Banky, které působí v Mezinárodním centru finančních služeb (IFSC)

Podle agentury Moody’s jsou vyhlídky irského bankovního systému pozitivní, vzhledem k očekáváním, že se provozní podmínky bank v zemi budou nadále zlepšovat.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví v Irsku, je tento seznam nejlepších bank v Irsku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Banky v Irsku

Nejlepší banky v Irsku jsou:

Spojenecká irská banka

Allied Irish Bank, založená v roce 1825, je největší retailovou a komerční bankou v Irsku. Banka má sídlo v Dublinu a zaměstnává přibližně 10 000 zaměstnanců. Poskytuje depozitní produkty, půjčky, služby finančního plánování, investice, správu hotovosti v důchodech, online bankovnictví, směnárny, řízení úrokových rizik a mobilní a tabletové bankovní služby. Nabízí také různé pojistné produkty a působí prostřednictvím sítě 200 poboček v Irsku a poboček ve Velké Británii a USA.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 113 miliard USD a čistý zisk 1,97 miliardy USD.

Bank of Ireland

Bank of Ireland je považována za jednu z největších a nejbezpečnějších bank v Irsku. Banka poskytuje finanční produkty a služby, jako jsou hypotéky, kreditní karty, spoření, osobní půjčky, běžné účty, směnárenské služby, předplacené karty a produkty obchodního bankovnictví. Ve 250 pobočkách zaměstnává přibližně 11 000 zaměstnanců.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 114 miliard USD a celkový příjem činil 3 880 milionů USD.

Ulster Bank Irsko

Ulster Bank Ireland, založená v roce 1836, je dceřinou společností Royal Bank of Scotland Group. Banka poskytuje produkty a služby osobního bankovnictví, služby privátního bankovnictví a produkty pojištění domácnosti a automobilů. V současné době zaměstnává přibližně 2 400 zaměstnanců.

V roce 2016 činila celková aktiva banky 43 miliard USD a čistý zisk dosáhl 44 milionů USD.

Banka DePfa

DePfa Bank byla založena v roce 1922 a je dceřinou společností FMS Wertmanagement AoR. Banka poskytuje bankovní, finanční a související služby klientům veřejného sektoru po celém světě. Funguje také jako speciální nástroj pro získávání kapitálu Tier 1.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 33 miliard USD a čistou ztrátu ve výši 2,37 milionu USD.

EBS d.a.c.

EBS byla založena v roce 1935 a sídlí v Dublinu. Banka poskytuje hypoteční půjčky, spořicí účty, investice a pojištění. Prostřednictvím sítě 71 kanceláří nabízí také pojistné produkty na ochranu života, specifikovanou nemoc, ochranu příjmu, pojištění domácnosti a splátky hypotéky, osobní důchodové spořící účty a služby online bankovnictví.

Od roku 2015 činila celková aktiva banky 15,37 miliardy USD a čistý zisk 230 milionů USD.

KBC Bank

KBC Bank, založená v roce 1973, byla založena jako irská mezikontinentální banka. Zaměstnává více než 1 000 osob ve svých pobočkách v Dublinu, Corku, Limericku, Galway, Kilkenny, Waterfordu a Kildare.

V roce 2016 činila celková aktiva banky 15 miliard USD a čistý zisk dosáhl 268 milionů USD.

UniCredit Bank

UniCredit byla založena v roce 1995 a poskytuje různé bankovní a finanční služby v Irské republice, Itálii, Velké Británii a Španělsku. Nabízí různé úvěrové produkty, úvěrové a strukturované financování a další formy financování aktiv a treasury produkty. Dříve známá jako UniCredito Italiano Bank (Irsko) PLC, společnost v prosinci 2007 změnila svůj název na UniCredit Bank Ireland PLC.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 1 019 miliard USD a provozní zisk ve výši 22 milionů USD.

Stálá skupina TSB

Stálá skupina TSB poskytuje maloobchodní finanční služby na irském domácím bankovním trhu. Skupina svým zákazníkům nabízí širokou škálu bankovních produktů a finančních služeb, včetně běžných účtů, retailových a korporátních a institucionálních vkladů, hypoték na bydlení, termínovaných půjček, kreditních karet, kontokorentních úvěrů, všeobecného pojištění, důchodů, investic a život pojištění (prostřednictvím dohody o pojištění).

Od roku 2016 činila celková aktiva skupiny 28 miliard USD a provozní zisk 547 milionů USD.

Danske Bank

Danske Bank byla založena v roce 1986 v Dublinu. To bylo dříve známé jako národní irská banka. Banka je rozdělena do tří obchodních jednotek: osobní bankovnictví, obchodní bankovnictví a korporace a instituce. Od roku 2016 zaměstnává 1289 zaměstnanců.

V roce 2016 činila celková aktiva skupiny Danske Group 557 miliard USD a provozní zisk dosáhl 3,16 miliardy USD. Danske Bank Ireland vykázala provozní příjem 331 milionů USD.

CitiBank (Irsko)

Citibank je první zahraniční bankou v Irsku, která zde otevírá pobočky. Vznikla v roce 1965. Banka poskytuje různé bankovní produkty a služby, jako jsou investiční a obchodní služby, depozitní a svěřenecké služby, správa fondů, správa hotovosti, správa majetku, financování společností a další finanční služby.

Dublin hostí Citi Service Center, jedno ze čtyř v regionu EMEA, které poskytuje služby podnikům ve více než 52 zemích. Citibank Europe PLC je irsky regulovaná banka se sídlem v Dublinu a nabízí diverzifikovanou produktovou základnu pokrývající 20 globálních a regionálních finančních produktů. Banka provozuje pobočky v Polsku, České republice, Maďarsku, na Slovensku, v Rumunsku a Bulharsku.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Irsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Top 10 bank v Belgii Nejlepší banky v Belgii Nejlepší banky v Belgii. V Belgii působí něco přes 140 bank. Bankovní systém země je považován za jeden z nejsofistikovanějších a liberalizovaných na světě. Belgie je jedním z průkopníků bezhotovostní společnosti, přičemž 90% transakcí v zemi probíhá elektronicky.
  • Top 10 bank v Singapuru Nejlepší banky v Singapuru Více než 200 bank působí v Singapuru. Seznamte se s nejlepšími bankami v Singapuru a naplánujte si svou kariéru v bankovnictví. Singapur je mezinárodní finanční centrum, jehož vládní praktiky pro-obchodní politiky z něj dělají bankovní uzel v jihovýchodní Asii. Prozkoumejte přehled Finance těchto bank
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found