Nejlepší banky v Mexiku - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách

Ústředním měnovým orgánem v Mexiku je Bank of Mexico (Banco de Mexico). Mexická centrální banka reguluje domácí peněžní zásobu a devizový trh, vynucuje kontrolu úvěrů a stanoví povinné minimální rezervy pro mexické banky.

Nejlepší banky v Mexiku

Různé typy bank v Mexiku jsou:

  • Veřejné rozvojové banky
  • Veřejné úvěrové instituce
  • Soukromé komerční banky
  • Soukromé investiční banky
  • Spořitelní a úvěrová sdružení
  • Hypoteční banky

Moody's si udržuje negativní výhled na mexický bankovní systém kvůli možnému poklesu kvality aktiv při slabém ekonomickém růstu, zvyšování úrokových sazeb a relativně vysoké inflaci v zemi. Ratingová agentura očekává, že problémy budou i nadále ovlivňovat disponibilní příjem, a tedy i schopnost splácet dlužníky.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Mexiku, je tento seznam nejlepších bank v Mexiku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Mexiku jsou:

BBVA Bancomer

Společnost BBVA Bancomer, založená v roce 1932, je největší bankou v Mexiku. Poskytuje různé finanční produkty a služby společnostem, vládě, jednotlivcům, malým a středním podnikům a obchodním zákazníkům. Banka provozuje 1 800 poboček, 7 700 bankomatů a 125 000 POS terminálů. S přibližně 10 000 zaměstnanci má ústředí v Mexico City.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 900 miliard USD a čistý zisk 5775 milionů USD.

Santander Mexiko

Společnost Santander Mexico, založená v roce 1932, působí ve dvou segmentech: komerční bankovnictví a globální podnikové bankovnictví. Od roku 2016 činila celková aktiva banky 1 648 miliard USD a čistý zisk dosáhl 9 213 milionů USD.

Banamex

Banco Nacional de México, S.A., také známý jako Banamex, působí také v Mexiku a dalších zemích. Banka byla založena v roce 1884 a její hlavní sídlo je v Mexico City s přibližně 41 000 zaměstnanci. Spravuje přibližně 1 600 poboček a 7 500 bankomatů.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 64 miliard USD a čistý zisk ve výši 570 milionů USD.

Banorte

Banorte, která byla založena v roce 1899, je stoprocentní dceřinou společností Grupo Financiero Banorte, přední holdingové společnosti v oblasti bankovnictví a finančních služeb v Mexiku. S přibližně 27 000 zaměstnanci má banka sídlo v Mexico City. Funguje prostřednictvím sítě přibližně 1191 poboček, 7 425 bankomatů, 6 989 korespondentů třetích stran a 155 893 POS terminálů.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 70 miliard USD a čistý zisk 1,038 miliardy USD.

HSBC Mexiko

HSBC Mexico působí jako zahraniční banka HSBC México S.A., Institución de Banca Múltiple, Grupo Financiero HSBC. Společnost byla založena v roce 1941 a sídlí v mexické Guadalajaře. Zaměstnává kolem 16 000 zaměstnanců a spravuje 973 poboček a 5 532 bankomatů.

Od roku 2016 činila aktiva banky celkem 35 miliard USD a čistý zisk činil 81 milionů USD.

Scotiabank Mexiko

Scotiabank Mexico poskytuje různé bankovní služby jednotlivcům a společnostem v Mexiku. Jedna z nejstarších bank v Mexiku, založená v roce 1832, nabízí služby korporátního a investičního bankovnictví, osobní a komerční bankovnictví a služby správy majetku a slouží více než 24 milionům zákazníků ve více než 50 zemích po celém světě. Působí mimo Mexico City a zaměstnává kolem 88 000 zaměstnanců.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 896 miliard USD a čistý zisk ve výši 7368 milionů USD.

Bancomext

Společnost Bancomext, založená v roce 1937, poskytuje v Mexiku různé finanční produkty a služby. Konkrétně slouží jako agentura pro vývozní úvěry a pomáhá při financování a podpoře malých a středních místních exportních společností na mezinárodních trzích. Nabízí také poradenské služby pro společnosti, které chtějí vstoupit na export.

Banka s přibližně 554 zaměstnanci sídlí mimo Mexico City. Od roku 2016 činila celková aktiva banky 19,46 miliardy USD a čistý zisk činil 38 milionů USD.

Inbursa

Inbursa poskytuje bankovní služby jednotlivcům a malým a středním podnikům v Mexiku. Banka založená v roce 1993 provozuje obchodní jednotky zaměřené na investiční fondy, všeobecné pojištění, pojištění automobilů, hypotéky, zdravotní pojištění, penzijní fondy a komerční bankovnictví. Společnost má centrálu v Mexico City a zaměstnává přibližně 2054 zaměstnanců.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 28,55 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 668 milionů USD.

Deutsche Bank México S.A.

Deutsche Bank Mexico S.A. působí jako dceřiná společnost Deutsche Bank Americas Holding Corporation. S přibližně 54 zaměstnanci sídlí mimo Mexico City. V letech 1995 a 2000 získala Deutsche Bank licence pro (broker-dealer) a Deutsche Bank Mexico, S.A.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 1956 miliard USD a čistou ztrátu ve výši 1725 milionů USD.

Banco del Bajio

Společnost Banco del Bajio, která byla založena v roce 1994, nabízí v Mexiku různé produkty a služby komerčního bankovnictví jednotlivcům, společnostem, vládám a malým a středním podnikům.

Banka poskytuje širokou škálu finančních produktů a služeb jednotlivým zákazníkům, vládním orgánům, malým a středním společnostem a korporacím. Slouží také svým klientům prostřednictvím internetové a mobilní platformy.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 10,43 miliardy USD a čistý zisk 210 milionů USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pro kariéru v bankovnictví získáte s námi kurzy finančního modelování významnou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Mexiku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found