Čínská zeď - informační bariéra v investičním bankovnictví

V oblasti financí je čínská zeď (neboli čínská zeď) virtuální informační bariérou postavenou mezi těmi, kdo mají podstatné, neveřejné informace, a těmi, kteří je nemají, aby se zabránilo střetu zájmů.

Níže je uveden příklad toho, jak banka používá zásady čínské zdi k dodržování předpisů o cenných papírech.

Čínská zeď - informační bariéra

Materiální neveřejné informace

Investiční bankéři Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je rozdělení banky nebo finanční instituce, které slouží vládám, korporacím a institucím poskytováním poradenských služeb v oblasti upisování (získávání kapitálu) a fúzí a akvizic (M&A). Investiční banky jednají jako zprostředkovatelé, kteří vlastní významné, neveřejné informace týkající se veřejně obchodované společnosti mají přísně zakázáno diskutovat o takových informacích s jednotlivci, kteří tyto informace nepotřebují znát za účelem poskytování služeb klientovi, který poskytl informace pro banku.

Informační bariéry banky jsou navrženy tak, aby řádně kontrolovaly tok důvěrných informací z jedné části banky do druhé nebo z jedné banky nebo části banky do jakékoli jiné obchodní jednotky v bance.

Obecně lze „přes zeď“ přivést pouze ty zaměstnance banky, kteří se přímo podílejí na poskytování služeb klientům nebo kteří jsou nezbytnými účastníky vrcholového managementu a procesů due diligence transakce investičního bankovnictví.

Přivedení zaměstnanců přes čínskou zeď

Za určitých okolností může být investičním bankéřům povoleno zveřejňovat materiální, neveřejné informace zaměstnancům na trzích s úvěrovým kapitálem, profil komerčního bankovnictví a komerčního bankovnictví. Kariérní postup komerčního bankovnictví poskytuje klientům úvěrové produkty, jako jsou termínované půjčky, revolvingové úvěrové linky, syndikovaná zařízení, služby správy hotovosti a další produkty s pevným výnosem. Jako analytik úvěru nebo vedoucí účtu poskytujete finanční poradenství, Equity Research, Equity Research Analyst Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento průzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. a oddělení řízení rizik pro platné obchodní účely v souvislosti s konkrétní transakcí investičního bankovnictví. K tomu však může dojít pouze za omezených okolností a pouze po konzultaci se zástupci oddělení Compliance a v případě sdílení informací s analytikem výzkumu pouze s předchozím souhlasem vedoucího výzkumu.

V závislosti na důležitosti informací a kontextu, ve kterém budou použity, může dodržování předpisů doporučit omezení běžných činností příjemce těchto informací. Zvláštní omezení by mělo být vždy uplatňováno v souvislosti s přenosem informací (například dlouhodobých podnikových projekcí), u nichž není pravděpodobné, že by se zveřejnily v průběhu přidělení investičního bankovnictví a které by mohly bránit schopnosti příjemce vykonávat běžnou činnost činnosti (včetně osobního obchodování) po dokončení přiřazení investičního bankovnictví.

A konečně, pokud byli investiční bankéři zaměstnáni v souvislosti s neohlášenou potenciální transakcí, měli by připomenout pracovníkům klienta, že by neměli poskytovat žádné důvěrné informace žádnému zaměstnanci banky (zejména analytikům z výzkumu a zaměstnancům prodeje a obchodování institucionálních akcií) Profesní profil prodeje a obchodování Divize prodeje a obchodování (S&T) investiční banky pomáhá vzájemným fondům, zajišťovacím fondům, penzijním fondům atd. Usnadnit transakce s akciemi (koupit / prodat). Kariéra v oblasti prodeje a obchodování může být extrémně namáhavá prostředí s velmi rychlým tempem. Konkurence o pozice je intenzivní, kompenzace může být velmi vysoká,) který nebyl vzhledem k transakci přenesen přes zeď.

Zaměstnanci, kteří jsou nad čínskou zdí

Určité osoby, jako jsou vedoucí členové vedení banky, interní audit, podniková bezpečnost, právní oddělení, oddělení dodržování předpisů a tým řízení rizik, budou obvykle „nad zdí“. Osoby, které jsou „nad zdí“, mohou mít přístup k významným neveřejným informacím na obou stranách informačních bariér.

Obvyklé procesní záruky informační bariéry, známé také jako „čínská zeď“, přístup k těmto informacím neomezují a příjemce musí být obzvláště opatrný, aby zabránil nesprávnému použití nebo vyzrazení neveřejných informací, zejména zaměstnancům v Institucionální akcie a oddělení výzkumu.

Prakticky ve všech případech je osobám, které jsou „nad zdí“, vyloučeno jakékoli zapojení do poradenství klientovi v souvislosti s konkrétní transakcí. Po konzultaci se společností Compliance však mohou osoby, které jsou „nad zdí“, hrát roli vrcholového managementu a / nebo konzultovat s více než jedním obchodním týmem, pokud jsou konflikty banky řádně zvládnuty.

Čínské zdi jsou důležitou součástí osvědčených postupů a dodržování předpisů investičního bankovnictví.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku k důležité virtuální informační bariéře známé jako čínská zeď. Finance je oficiálním globálním poskytovatelem označení Financial Modeling and Valuation Analyst označení FMVA® Certification Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, a je na misi, která vám pomůže posunout vaši kariéru. Aby se mohl učit a rozvíjet svou kariéru, vytvořil Finance mnoho zdrojů, které vám pomohou na vaší cestě:

  • Co dělají investiční bankéři Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Investiční bankéři mohou pracovat 100 hodin týdně prováděním výzkumu, finančního modelování a vytváření prezentací. Přestože investiční bankovnictví zahrnuje některé z nejžádanějších a finančně nejzajímavějších pozic v bankovním sektoru, je také jednou z nejnáročnějších a nejobtížnějších kariérních cest, Průvodce IB
  • Otázky a odpovědi k rozhovoru s investičním bankovnictvím Otázky a odpovědi k rozhovoru s investičním bankovnictvím. Tuto skutečnou formu banka využívala k najímání nového analytika nebo spolupracovníka. Statistiky a strategie IB rozhovoru. Dotazy jsou seřazeny podle: přehled bank a odvětví, historie zaměstnání (životopis), technické otázky (finance, účetnictví, oceňování) a chování (přizpůsobení)
  • Plat investičního bankéře Plat investičního bankéře Plat investičního bankéře patří k nejvyšším na světě. Je jim vyplácen základní plat a bonus za jejich odškodnění. Zjistěte, kolik vydělávají. Analytik přímo z univerzity může očekávat, že vydělá více než 100 000 USD, ale za hodinu to může být při práci 100 hodin týdně až 20–35 USD
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found