Kurzy po BCom - Co dělat po promoci

Gratulujeme, po čtyřech těžkých letech práce jste konečně dokončili svůj B.Com! Co teď? Navrhli jsme pro vás nejběžnější kurzy po BCom, které vás nastaví na správnou cestu pro vaši kariéru.

Podívejme se na nejběžnější kariérní cesty pro další studium po studiu B.Com (v některých případech za předpokladu, že jste několik let také pracovali na plný úvazek).

Kurzy po BCom

Nejoblíbenější kurzy po BCom:

Master of Business Administration (MBA)

MBA je velmi vyhledávaný titul, kde každoročně absolvuje zkoušku GMAT více než 250 000 lidí (což je vyžadováno pro přijetí do většiny škol).

Profesionálové: Pokud chodíte na dobrou školu (například Harvard nebo Wheaton), pak MBA může mít velkou váhu. Při získávání MBA existuje spousta sítí, takže pokud to děláte ve správném městě, pak vám může opravdu pomoci při hledání zaměstnání. Nakonec je MBA velmi široký a dobře zaoblený, takže se dozvíte hodně o obecném řízení. Je to skvělý způsob, jak se dostat do zaměstnání, jako je investiční bankovnictví Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je rozdělení banky nebo finanční instituce, která slouží vládám, korporacím a institucím poskytováním poradenských služeb v oblasti upisování (získávání kapitálu) a fúzí a akvizic (M&A). Investiční banky fungují jako zprostředkovatelé a soukromý kapitál Profil kariéry soukromého kapitálu Analytici a spolupracovníci soukromého kapitálu vykonávají podobnou práci jako v investičním bankovnictví. Práce zahrnuje finanční modelování, oceňování, dlouhé hodiny a vysoké platy. Private equity (PE) je běžný kariérní postup pro investiční bankéře (IB). Analytici v IB často sní o „promoci“ na stranu nákupu,.

Více informací o kariéře v I.B. najdete v našem průvodci, jak získat práci v investičním bankovnictví Jak získat práci v investičním bankovnictví? Tato příručka nastiňuje, jak získat práci v investičním bankovnictví pomocí tří nejlepších taktik: vytváření sítí a obnovení, příprava na pohovor a technické dovednosti.

Nevýhody: Může to být velmi drahé a pokud nepůjdete na špičkovou školu, budete soustředěni na miliony dalších, kteří mají zředěný titul. Nemůžete si vzít MBA hned po ukončení studia na B.Com; obvykle potřebujete 2-3 roky pracovní zkušenosti.

Chartered Financial Analyst®

Stát se držitelem licence CFA® je také populární cestou pro další kurzy po BCom. Více než 180 000 lidí každoročně absolvuje zkoušky CFA® po celém světě, avšak míra úspěšnosti všech tří zkoušek je velmi nízká.

Profesionálové: To je skvělá cesta pro někoho, kdo se chce stát finančním analytikem Průvodce, jak se stát finančním analytikem Jak se stát finančním analytikem. Postupujte podle finančního průvodce sítí, životopisů, rozhovorů, dovedností finančního modelování a dalších. Pomohli jsme tisícům lidí stát se finančními analytiky v průběhu let a přesně vědět, co to znamená. . Tento program je vysoce ceněné označení a má velkou prestiž. Programy MBA se liší podle školy, ale všichni charterholders jsou si rovni. Program je také mnohem levnější než MBA.

Nevýhody: Míra úspěšnosti je velmi nízká, její dokončení často trvá více než tři roky a je velmi specificky zaměřena na správu portfolia Portfolio Management Career Profile Správa portfolia spravuje investice a aktiva pro klienty, mezi něž patří penzijní fondy, banky, zajišťovací fondy, rodinné kanceláře. Správce portfolia je odpovědný za udržování správné kombinace aktiv a investiční strategie, která vyhovuje potřebám klienta. Plat, dovednosti, což je skvělé, pokud chcete mít práci PM nebo pracovat ve výzkumu vlastního kapitálu Analytik výzkumu kapitálu Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. .

Další informace: porovnejte pověření CFA® a titul MBA CFA® vs MBA CFA vs. MBA. Který je lepší pro kariéru v oblasti podnikových financí? Existuje mnoho kladů a záporů při provádění CFA nebo MBA v závislosti na vaší profesní dráze. Oba jsou velmi žádaní a oba mají dlouhý seznam úspěšných absolventů. V závislosti na vašich kariérních cílech je však třeba vzít v úvahu několik velmi důležitých rozdílů.

Certifikovaný veřejný účetní (CPA)

Přesné označení se liší podle země, ale v USA je CPA zlatým standardem účetních označení. Toto je populární cesta pro pokračování ve vývoji po BCom s více kurzy.

Profesionálové: Mezinárodně uznávaný a otevírá nejvíce kariérních možností pro účetní a případně pozice finančního ředitele. Obvykle za ně platí váš zaměstnavatel.

Nevýhody: Spoustu studia a musíte být zaměstnáni v účetní firmě Účetnictví Veřejné účetní firmy se skládají z účetních, jejichž úkolem je sloužit podnikům, jednotlivcům, vládám a neziskovým organizacím tím, že připravují finanční výkazy, daně a získávají vaše označení.

Další informace: porovnejte pověření CPA a CFA® CPA vs CFA® Při zvažování kariéry v oblasti podnikových financí nebo na kapitálových trzích budete často slyšet, jak se lidé ptají: „Mám získat CPA nebo CFA?“ a „Který je lepší?“. V tomto článku načrtneme podobnosti a rozdíly označení CPA vs CFA a pokusíme se vás nasměrovat správným směrem.

Analytik finančního modelování a oceňování (FMVA) ®

Naším posláním ve společnosti Finance je pomáhat vám rozvíjet svou kariéru s příslušnými kurzy a certifikacemi, které nevyžadují návrat do školy na plný úvazek nebo převzetí studentského dluhu.

Nejlepším místem pro začátek je prozkoumat naši stránku programu FMVA Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, abyste zjistili, která cesta v oblasti podnikových financí je pro vás ta pravá.

Odtamtud nabízíme širší škálu kurzů založených na dovednostech, které vás naučí přesně to, co potřebujete, na pracovním školení po BCom.

Mezi naše nejoblíbenější kurzy patří:

  • Excel Crash Course (zdarma)
  • Základy účetnictví (zdarma)
  • Budování finančního modelu
  • Pokročilé finanční modelování

Porovnejte více označení

Níže je uvedena souhrnná tabulka pro snadné srovnání více označení.

CFA®CPA®CAIA®CFP®FRM®FMVA®
Počet úrovní312221
Náklady4 000 až 5 000 $1 000 až 3 000 $$3,000$2,000$1,500$497
Míra úspěšnosti zkoušky30-50%40-50%70%67%40-50%70%
Zaměření na obsahSpráva portfolia, investiceFinanční výkaznictví, auditSkutečná aktiva, alternativní investiceFinanční plánováníŘízení finančních rizikFinanční modelování, oceňování
Kariérní aplikaceVše zahrnujícíÚčetnictví a financeSpráva majetkuMaloobchod a správa majetkuŘízení rizikVše zahrnující
Doba studia (hodiny)300–350 za zkouškuLiší se200 za zkouškuLiší se200-300 za zkoušku120-200 celkem
Čas dokončení3-5 let2,5 - 5 let1-2 roky4 roky<1 rok<1 rok
Pracovní zkušenost4 roky1 rok1 rok3 roky2 rokyŽádný

Více zdrojů pro kariéru

Doufáme, že to byl užitečný průvodce nejběžnějšími kurzy po BCom. Další užitečné zdroje pro další rozvoj vaší kariéry velmi doporučujeme:

  • Interaktivní mapa kariéry
  • Popisy pracovních míst Jobs Projděte si popisy pracovních míst: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu, pokladně, FP&A, podnikových financích, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších
  • Životopisy a motivační dopisy Pokračovat Při odesílání motivačního dopisu a životopisu na pozici podnikového financování postupujte podle pokynů a osvědčených postupů v oboru. Stáhněte si životopisy a šablony motivačních dopisů, které budou připraveny na vaši žádost o zaměstnání. Tyto životopisy jsou navrženy tak, aby vám poskytly nejlepší záběr při výběru na pohovor
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found