Nejlepší banky v Rakousku - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách v Rakousku

V Rakousku je více než 700 bank. Rakouský bankovní systém je univerzální bankovní systém, který nabízí velký potenciál pro synergie a snižování rizik. Podle agentury Moody’s je rakouský bankovní systém stabilní kvůli nižší expozici vůči rizikovým zemím střední a východní Evropy (CEE).

nejlepší banky v rakousku

Struktura bank v Rakousku

Banky v Rakousku jsou rozděleny do různých obchodních sdružení podle odvětví. Sektorová struktura je obecně dodržována, i když v obchodních modelech jednotlivých bank může existovat několik rozdílů:

  • Struktura jedné úrovně - zahrnuje akciové banky, banky bytové výstavby a specializované úvěrové instituce i hypoteční banky
  • Dvoustupňová struktura - zahrnuje spořitelny a Volksbanken (družstevní banky)
  • Třívrstvá struktura - zahrnuje banky Raiffeisen

Pro kohokoli, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Rakousku, bude tento seznam nejlepších bank v Rakousku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Rakousku jsou:

Erste Group Bank

Tato banka byla založena v roce 1819 a její sídlo je ve Vídni. Banka zaměstnává přibližně 49 381 zaměstnanců a působí v 7 zemích. Erste Bank provozuje prostřednictvím 3 063 poboček v Rakousku, České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku, Chorvatsku a Srbsku.

Je největší ze všech bank v Rakousku a nabízí širokou škálu bankovních a dalších finančních služeb korporátním a retailovým zákazníkům v Rakousku, ve střední a východní Evropě a na mezinárodní úrovni.

Od roku 2016 byla celková aktiva banky oceněna na 252 miliard USD a celkový příjem činil 8 558 milionů USD.

Skupina RZB

RZB Group je jednou z největších bank v Rakousku. Byla založena v roce 1927 a poskytuje produkty a služby komerčního a investičního bankovnictví jednotlivcům, nadnárodním společnostem a poskytovatelům finančních služeb. Nabízí také služby podnikového financování, exportu a financování obchodu, soukromé bankovnictví, kapitálové investice, leasing, nemovitosti a další bankovní služby. Působí ve střední, západní a jihovýchodní Evropě a Asii.

Banka zaměstnává přibližně 50 000 zaměstnanců a její ústředí je ve Vídni. V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 159 miliard USD a celkový příjem 290 milionů USD.

UniCredit Bank Austria AG

UniCredit Bank Austria byla založena v roce 1855 a nabízí segmenty podnikového bankovnictví, privátního bankovnictví, retailového bankovnictví a podnikového a investičního bankovnictví. Banka působí v různých zemích, jako je Itálie, Německo, Rakousko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika, Maďarsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko, Slovinsko, Srbsko a Turecko.

Banka byla dříve známá jako Bank Austria Creditanstalt AG. V roce 2008 změnila svůj název na UniCredit Bank Austria AG. Banka v současné době zaměstnává 117 659 osob a její ústředí je ve Vídni. Od roku 2016 činil jeho celkový příjem 22,17 miliardy USD a celková aktiva dosáhla 1014,5 miliardy USD.

BAWAG P.S.K.

BAWAG byla založena v roce 1922 a stala se tak jednou z nejstarších bank v Rakousku. Poskytuje bankovní produkty a služby především v Rakousku, Německu, Velké Británii, Francii a Spojených státech. Banka zaměstnává 3 528 zaměstnanců a její ústředí je ve Vídni. V roce 2016 vykázala banka celkový příjem 1 089 milionů USD a celková aktiva vykázala 46,8 miliardy USD.

Raiffeisen Bank International AG

Raiffeisen Bank International, založená v roce 2010, se zaměřuje na soukromé, komerční a retailové bankovnictví. Banka poskytuje služby retailového, podnikového a investičního bankovnictví. Nabízí různé finanční produkty a služby, včetně podnikového financování, strukturovaného financování, podnikových dluhopisů, factoringových služeb, leasingových služeb a investičních řešení. Zaměstnává 48 556 zaměstnanců a provozuje 2 500 obchodních míst ve střední, jihovýchodní a východní Evropě. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 3 462 milionů USD a celková aktiva dosáhla 131,9 miliardy USD.

Oesterreichische Kontrollbank AG

Banka je jednou z mála speciálních bank v Rakousku. Společnost byla založena v roce 1946 a poskytuje finanční a informační služby pro exportní průmysl a kapitálové trhy v Rakousku i v zahraničí. Sídlí ve Vídni a v současné době zaměstnává 442 zaměstnanců. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 100,3 miliardy USD a celková aktiva činila 31 263,4 miliardy USD.

Raiffeisen Bank Niederösterreich

Byla založena v roce 1927 a poskytuje bankovní produkty a služby. Zaměstnává 1185 zaměstnanců a sídlí ve Vídni. Od roku 2016 činil celkový příjem 267,43 miliardy USD a celková aktiva byla oceněna na 327,3 miliardy USD. K 31. prosinci 2015 banka působila prostřednictvím 44 poboček, které zahrnují 33 poboček retailového bankovnictví, jednu kancelář privátního bankovnictví, pět středisek pro obchodní a obchodní zákazníky a pět míst pro organizaci společnosti a její zaměstnance.

OberBank AG

OberBank byla založena v roce 1869 a stala se tak nejstarší z nejlepších bank v Rakousku. Poskytuje bankovní produkty a služby jednotlivcům a společnostem. Banka zaměstnává 2 049 zaměstnanců a její ústředí je v Linci. Působí prostřednictvím sítě 159 poboček, které zahrnují 98 poboček v Rakousku, 28 poboček v Německu, 21 poboček v České republice, 9 poboček v Maďarsku a 3 pobočky na Slovensku. V roce 2016 vykázala banka celkový příjem 549 milionů USD a vykázala celková aktiva ve výši 22,5 miliardy USD.

HYPO NOE Gruppe

Společnost HYPO NOE Gruppe, založená v roce 1888, působí jako jedna z regionálních bank v Rakousku. Působí ve čtyřech různých segmentech: Gruppe Bank, Leasing, Landesbank a Další. Segment Gruppe Bank nabízí bankovnictví, nemovitosti, podnikové finance a služby treasury. Leasingový segment poskytuje několik leasingových řešení. Segment Landesbank nabízí financování bydlení, pojišťovací makléřské služby a financování neziskových stavebních projektů bytového družstva. Segment Ostatní se zabývá stavebními, developerskými, správcovskými a marketingovými aktivitami.

Banka zaměstnává 863 zaměstnanců a její ústředí je v St. Pölten. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 146,8 miliardy USD a celková aktiva činila 18 155,46 miliardy USD.

Raiffeisen-Landesbank Steiermark

Banka byla založena v roce 1927 a sídlí ve Štýrském Hradci. S 926 zaměstnanci banka působí v segmentech maloobchodu, korporací, kapitálových investic, kapitálového trhu a pokladny a dalších. V roce 2016 vykázala celkový příjem 15,88 miliardy USD a vykázala celková aktiva 17 647,7 miliardy USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkum kapitálu, treasury, FP&A, podnikové finance, účetnictví a další finanční oblasti. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejlepších bank v Rakousku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Top 10 bank v Singapuru Nejlepší banky v Singapuru Více než 200 bank působí v Singapuru. Seznamte se s nejlepšími bankami v Singapuru a naplánujte si svou kariéru v bankovnictví. Singapur je mezinárodní finanční centrum, jehož vládní praktiky pro-obchodní politiky z něj dělají bankovní uzel v jihovýchodní Asii. Prozkoumejte přehled Finance těchto bank
  • Top 10 bank v Kataru Top bank v Kataru Katarská centrální banka licencuje a reguluje 18 bank v Kataru od ledna 2015. Přestože rostoucí zahraniční expozice katarských bank je pro úřady rostoucí výzvou, katarský bankovní sektor si udržuje stabilitu a efektivitu během let.
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found