Strukturované finance - přehled, sekuritizace a příklady

Strukturované financování se zabývá finančními úvěrovými nástroji, které snižují vážná rizika spojená s komplexními aktivy. U většiny tradičních nástrojů, jako jsou hypotéky Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytovaný hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. a malé půjčky jsou dostačující. Dlužníci s většími potřebami, jako jsou například korporace, však hledají strukturované finance pro řešení složitých a jedinečných finančních nástrojů a opatření k uspokojení podstatných finančních potřeb.

Strukturované finance

Pojem „strukturované financování“ se často používá k vysvětlení sdružování pohledávek, i když je obecněji použitelný pro nabídku strukturovaného systému, který dlužníkům - a věřitelům - pomáhá dosáhnout jejich konečného cíle. Primárním cílem je usnadnit řešení financování, která nezahrnují volné peněžní toky, a řešit různé třídy aktiv. Typy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správná identifikace napříč různými průmyslovými odvětvími a zpřístupnění méně rizikových produktů klientům, kteří je potřebují.

Otázka sekuritizace

Sekuritizace je jádrem strukturovaného financování. Jedná se o metodu, kterou ti ve strukturovaném financování vytvářejí fondy aktiv a nakonec vytvářejí složité finanční nástroje, které jsou užitečné pro korporace. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. a investoři se zvláštními potřebami.

Mezi konkrétní důvody, proč je sekuritizace cenná, patří:

  • Alternativní formáty financování pro jedinečné nebo komplikované potřeby
  • Snížení zaměření na úvěr
  • Řízení rizika prostřednictvím likvidity a úrokových sazeb
  • Efektivní využití dostupného kapitálu k využití potenciálu vyšších výnosů nebo zisku
  • Méně nákladné možnosti financování, které mohou být primárně důležité pro dlužníky s méně než hvězdným úvěrovým hodnocením
  • Přenos rizika mimo investory

Příklady

Pro velké korporace, které si chtějí půjčit značné částky, může být nezbytná shromážděná skupina aktiv a finančních transakcí. Existují úvěrové transakce, které nelze provést pomocí tradičního finančního nástroje. Proto do hry vstupuje strukturované financování.

K dosažení finančních potřeb velkých dlužníků lze použít několik strukturovaných finančních produktů a jejich kombinací. Mezi produkty strukturovaného financování patří:

  • Syndikované půjčky Syndikovaná půjčka Syndikovanou půjčku nabízí skupina věřitelů, kteří společně poskytují úvěr velkému dlužníkovi. Dlužníkem může být společnost, individuální projekt nebo vláda. Každý věřitel v syndikátu přispívá částkou půjčky a všichni se podílejí na úvěrovém riziku. Jeden z věřitelů působí jako manažer
  • Zajištěné obligační závazky (CBO)
  • Swapy úvěrového selhání (CDS) Swap úvěrového selhání Swap úvěrového selhání (CDS) je druh úvěrového derivátu, který poskytuje kupujícímu ochranu před selháním a dalšími riziky. Kupující CDS provádí pravidelné platby prodejci až do data splatnosti kreditu. V dohodě se prodávající zavazuje, že v případě prodlení emitenta dluhu zaplatí prodávající kupujícímu veškeré pojistné a úroky
  • Hybridní cenné papíry
  • Zajištěné hypoteční závazky
  • Zajištěné dluhové závazky (CDO)

souhrn

Strukturované financování a jeho produkty jsou důležité. Poskytuje lešení a prostor pro hlavní dlužníky, kteří potřebují kapitálovou injekci nebo alternativní zdroj financování, když jiné, tradičnější možnosti půjčky nebudou fungovat.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Struktura kapitálu Struktura kapitálu Kapitálová struktura označuje množství dluhu a / nebo kapitálu použitého firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy
  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.
  • Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi.
  • Základní financování Základní financování Základní financování je balíček financování zprostředkovaný prodejcem pro potenciální kupce v rámci aukčního procesu. Termín „základní“ je odvozen od skutečnosti, že závazkový dopis a termíny jsou sešity na zadní straně termínu akvizice

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found