Bílá kniha - definice, typy, formát a použití

Bílá kniha je autoritativní průvodce, který pojednává o problémech týkajících se určitého tématu, spolu s navrhovaným řešením jejich řešení. Termín „bílá kniha“ vznikl poté, co vládní barevně označily zprávy, které označovaly, kdo k nim měl přístup, přičemž bílá barva odkazovala na přístup veřejnosti.

Bílý papír

Dokumenty white paper se dnes běžně používají v oborech podnikání. Druhy podniků Při založení společnosti si můžete vybrat čtyři hlavní typy podniků: fyzické osoby, partnerství, společnosti s ručením omezeným a korporace. , politika a technologie k diskusi o výzvách, problémech, kterým čelí, a řešení, jak tyto výzvy překonat.

Druhy bílé knihy ve společnostech

Společnosti běžně používají tři typy dokumentů white paper:

  • Výhody podnikání - Případová studie o tom, jak může obchodní proces nebo konkrétní technologie zvýšit produktivitu
  • Technologie - Diskutuje o konkrétní technologii a jejích výhodách
  • Hybridní - Řeší výhody pro podnik spolu s některými technickými podrobnostmi o produktu / službě.

Dokumenty white paper se nyní také komerčně používají jako dokument pro marketing 5 P of Marketing The 5 P's of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - are key marketing elements used to position a business Strategically. 5 P a prodeje. Rovněž se prominentně používají v oblasti technologií k diskusi o potenciálním využití nového produktu a o tom, jak může pomoci zvýšit efektivitu procesů ve společnostech.

Ačkoli bílá kniha pojednává o použití produktu, jedná se v konečném důsledku o marketingový nástroj, který propaguje společnost prostřednictvím sponzorství dokumentu. Distribuce papíru také pomáhá společnosti získat vedoucí prodeje.

Výběr tématu pro bílou knihu

Při výběru tématu pro dokument white paper mějte na paměti následující body:

1. Publikum

Podobně jako při psaní článku nebo eseje je publikum prvním faktorem, který se bere v úvahu při psaní bílé knihy. Pro firmu to mohou být dlouhodobí zákazníci společnosti nebo noví zákazníci, kteří se dozvědí více o podnikání a jeho produktech a službách Produkty a služby Produkt je hmatatelnou položkou, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotná položka, která vzniká z dokumentu.

Dokumenty vydané vládou budou pojednávat o naléhavých problémech a aktuálním dění v ekonomice, o kterých se bude chtít veřejnost dozvědět více.

2. Odborná analýza

Dokument musí být napsán někým, kdo má rozsáhlé znalosti o produktu nebo službě v oboru a důkladně rozumí danému tématu. Pro společnosti by měl dokument poskytnout podrobný průzkum produktu a zdůraznit, jak může pomoci zákazníkům.

3. Řešení problémů

Ačkoli bílá kniha poskytuje podrobné informace o produktu / službě společnosti, měla by také řešit problémy, s nimiž se zákazníci potýkají, a jak může produkt problém vyřešit. Problém musí být relevantní pro průmysl a zákazníka. Velmi často jsou psány zprávy zaměřené na to, jak může produkt pomoci zákazníkovi vyvíjet se s novými trendy a technikami v oboru.

Formát

Dokument white paper by měl být strukturován následujícím způsobem:

1. Úvod

V úvodu je uveden přehled bílé knihy. Diskutuje o hlavních bodech, které dokument tvoří. Pomáhá také zákazníkovi určit, zda je pro něj obsah zprávy relevantní.

2. Prohlášení o problému

Prohlášení o problému je konkrétní problém problému, kterému zákazníci čelí a který bude projednán v bílé knize. Prohlášení musí být v souladu s produktem / službou. Rovněž je třeba jasně uvést, aby čtenáři porozuměl.

3. Informace

Informační část je nejdůležitější částí příspěvku, kde jsou úvod a prohlášení o problému spojeny dohromady, aby se diskutovalo o produktu a všech jeho funkcích. Tyto informace povedou k řešení.

4. Řešení

Sekce řešení pomůže generovat potenciální zákazníky pro společnost, protože pojednává o tom, jak produkt / služba pomůže čtenáři. Řešení musí být relevantní a podložená důkazy na podporu tvrzení v příspěvku. Tato část musí obsahovat kvantitativní i kvalitativní informace.

5. Závěr

Závěr je shrnutím celého příspěvku a může obsahovat seznam jeho klíčových stáří.

Použití dokumentů White Paper

Bílé knihy pomáhají zvýšit autoritu podniku a zlepšit jeho důvěryhodnost u zákazníků. Lze je využít mnoha různými způsoby, včetně následujících:

1. Případová studie

Mnoho společností velmi často prodává zdlouhavé případové studie jako bílé knihy. Případová studie je příběh o podnikání, výzvách, kterým čelil, a o tom, jak jim produkt společnosti pomohl překonat problém.

Případová studie obsahuje podrobné a technické informace a umožňuje zákazníkům vidět, jak produkt používají. Případové studie pomáhají poskytnout skutečný příklad toho, jak společnost pomohla svým zákazníkům dosáhnout úspěchu.

2. Reference

Dokumenty jsou zdlouhavé a podrobné a mohou poskytnout spoustu dalších informací, které zákazník ve skutečnosti nepotřebuje. Často však mohou sloužit jako referenční příručka pro další společnosti v oboru, které jim pomohou zlepšit jejich podnikání.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Zdroje dat ve finančním modelování Zdroje dat ve finančním modelování Shromažďování a používání správných zdrojů dat ve finančním modelování je pro úspěch podniku zásadní. Finanční modelování vyžaduje shromažďování a
  • Šablony pro obnovení zdarma Šablony pro obnovení zdarma Šablony pro obnovení zdarma jsou obzvláště užitečné při vytváření nejlepších a nejúčinnějších životopisů. Používání šablon je důležité, protože životopis je prvním krokem v prodeji sebe samému potenciálnímu zaměstnavateli a pěkně naformátovaný může rozhodně přinést vynikající výsledky při hledání zaměstnání.
  • Zdrojové dokumenty Zdrojové dokumenty Papírová stopa finančních transakcí společnosti se v účetnictví označuje jako zdrojové dokumenty. Ať už jsou šeky zapsány k výplatě, prodej je prováděn za účelem generování stvrzenek, fakturační faktury jsou zasílány dodavateli, nebo je pracovní doba zaznamenána do pracovního výkazu zaměstnance - všechny příslušné dokumenty jsou zdrojovými dokumenty.
  • Proposition Value Proposition Value Proposition je příslib hodnoty stanovený společností, který shrnuje výhody produktu nebo služby společnosti a způsob, jakým jsou dodávány

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found