Capital One - Další informace o společnosti poskytující finanční služby

Společnost Capital One Financial Corp založili v roce 1988 Richard Fairbank a Morris Nigel. Banka se sídlem v McLean ve Virginii provozuje pobočky v New Yorku, Texasu, Marylandu, District of Columbia, New Jersey a Louisianě. Nabízí řadu finančních produktů a služeb jednotlivcům, malým podnikům. Small Cap Stock Small cap stock je veřejně obchodovatelná společnost, jejíž tržní kapitalizace se pohybuje od 300 do přibližně 2 miliard dolarů. Klasifikace mezi malými, středními a velkými společnostmi je subjektivní a může se lišit mezi makléřskými společnostmi a analytiky trhu. a velké komerční klienty. Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností. Specializuje se na půjčky na automobily, kreditní karty, bankovnictví a spořicí produkty. V roce 2016 společnost zaměstnávala 47 300 lidí ve svých 755 pobočkách a provozovala více než 200 bankomatů ve Spojených státech, Kanadě a Velké Británii.

Capital One Bank, Marshall, TXCapital One Bank, Marshall, TX. Zdroj: wikicommons

Capital One je na osmém místě mezi 10 největšími bankami ve Spojených státech na základě aktiv a vkladů a desátý na seznamu největších bank podle celkových aktiv. Fortune 500 řadí banku na 17. místo v seznamu nejlepších společností pro práci na seznamu Fortune 500 a 100. na seznamu společností v žebříčku Fortune 500. Společnost Capital One získala popularitu v 90. letech, kdy byla průkopníkem masového marketingu kreditních karet ve Spojených státech. V roce 2016 představoval obchod s kreditními kartami 62% jejích ročních výnosů, zatímco 25% pocházelo ze spotřebitelského bankovnictví, 11% z komerčního bankovnictví a 1% z jiných zdrojů.

Dějiny

Richard Fairbank a Nigel Morris založili Capital One v roce 1988 s podporou Signet Bank se sídlem v Richmondu ve Virginii. Fairbank se stal generálním ředitelem společnosti 27. července 1994, poté, co byla společnost Oakstone Financial vyčleněna ze společnosti Signet Financial Corp. Společnost Oakstone Financial byla později v říjnu 1994 přejmenována na Capital One a rozdělení bylo dokončeno v únoru 1995. Nově vytvořená kreditní karta Společnost se po přihlášení k více než pěti milionům zákazníků zařadila mezi deset nejlepších vydavatelů kreditních karet ve Spojených státech. Capital One pracoval jako monoline a všechny své příjmy čerpal z obchodu s kreditními kartami. I jako monoline uspěl v podnikání s kreditními kartami díky využití sběru dat k cílení personalizovaných nabídek přímo na spotřebitele.

V roce 1996 se společnost Capital One přesunula od spoléhání se na ceny upoutávek na generování nových klientů k přijetí inovativnějších technik, které by přilákaly více zákazníků k jejich obchodnímu modelu. V té době ztrácel zákazníky konkurenci, kteří nabízeli vyšší stropy na zůstatcích půjček a na účtech bez ročních poplatků. Společnost přišla s kreditními kartami se společnou značkou, zabezpečeným a společným účtem. V polovině roku 1996 obdržela společnost Capital One souhlas federální vlády s vytvořením FDB Capital One. Znamenalo to, že společnost nyní mohla zadržovat a půjčovat vklady na zabezpečených kartách a dokonce vydávat půjčky na splátky automobilů.

Rozšíření

V roce 1996 rozšířila společnost Capital One své obchodní operace do Velké Británie a Kanady. To společnosti umožnilo přístup na velký mezinárodní trh s kreditními kartami. V článku, který se objevil na „generálním řediteli“ v roce 1997, bylo uvedeno, že společnost držela pohledávky na kreditní kartě ve výši 12,6 miliard USD a obsluhovala více než devět milionů zákazníků. Společnost byla uvedena na burze Standard & Poor’s 500 a její cena akcií poprvé v roce 1998 dosáhla hranice 100 USD.

V průběhu své historie se společnost Capital One zaměřila na provádění akvizic monolinek v různých souvisejících odvětvích. V roce 2005 získala společnost Hibernia National Bank se sídlem v Louisianě za hotovost a akcie ve výši 4,9 miliardy USD. V roce 2006 také získala newyorskou banku North Fork Bank za 13,2 miliardy USD. Akvizice menších bank snížila její závislost pouze na úvěrovém podnikání. Mezi další společnosti, které společnost Capital One získala, patří Netspend za 700 milionů USD v roce 2007, banka Chevy Chase Bank za 520 USD v roce 2009, divize IDG Direction za 9 miliard USD v roce 2011 a jednotka General Electric Healthcare Financial Services Unit za 9 miliard USD v roce 2015.

Během finanční krize v oblasti rizikových hypoték v roce 2008 obdržela společnost Capital One investice v hodnotě 3,56 miliardy USD z amerického ministerstva financí v roce 2008 pomocí programu Troubled Asset Relief Program. Společnost byla kvůli ztrátám investorů nucena uzavřít svoji hypoteční divizi GreenPoint Mortgage. Za zpětný odkup akcií společnosti vyplatila americkému ministerstvu financí 3,67 miliardy dolarů.

Obchodní divize

Společnost provozuje následující tři divize:

Kreditní karta Capital One

Společnost Capital One začala jako společnost vydávající kreditní karty a poté se rozšířila o další obchodní modely. Vydává kreditní karty ve Spojených státech, Velké Británii a Kanadě. Od roku 2016 to byl třetí největší vydavatel kreditních karet ve Spojených státech s 62,5 miliony aktivních účtů držitelů karet, což představuje 11,13% z celkového podílu na trhu. V prosinci 2016 společnost Capital One vykázala nesplacené půjčky na kreditní karty v USA 97 miliard USD a ve Velké Británii a Kanadě 8 miliard USD.

Capital One 360 ​​- spotřebitelské bankovnictví

Společnost provozuje Capital One 360, přímou banku, která nabízí pravidelné bankovní služby, jako je kontrola účtů, spořicích účtů a účtů peněžního trhu. Je také jedním z největších bankovních půjček na auto v USA a od prosince 2016 vykazuje nevyřízené půjčky na auto ve výši 48 miliard dolarů. Kromě půjček na automobily byl Capital One před ukončením podnikání také jedním z největších poskytovatelů hypoték ve Spojených státech. v listopadu 2017.

Capital One komerční bankovnictví

Obchodní divize nabízí řadu služeb včetně komerčních půjček, depozitářských služeb, kapitálových trhů Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku poskytujeme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích. , treasury management, privátní bankovnictví Privátní bankovnictví Privátní bankovnictví zahrnuje poskytování personalizovaných finančních a bankovních služeb jednotlivým klientům s vysokým čistým jměním. Banka přiděluje a správu majetku. Od roku 2016 spravovala společnost Capital One nesplacené půjčky ve výši 65 miliard USD na komerční, rodinné a průmyslové nemovitosti. Privátní bankovnictví, které je součástí divize komerčního bankovnictví, uspokojuje potřeby vlastníků firem, vedoucích pracovníků a bohatých jednotlivců s investovatelnými aktivy od 1 do 25 milionů dolarů.

Capital One - Divize

Vedení firmy

Richard Dana Fairbank (zakladatel, generální ředitel a prezident)

Richard Fairbank se narodil 18. září 1950 a je zakladatelem, generálním ředitelem a prezidentem společnosti Capital One. Založil společnost poskytující finanční služby po boku Nigela Morrise, britského podnikatele a řídícího partnera společnosti QED Investors. Fairbank získala bakalářský titul v oboru ekonomie na Stanford University (1972) a titul MBA na Stanford Graduate School of Business (1981). Získal několik ocenění, včetně Washingtonian's Business Leader of the Year, Worth's List of Top 10 CEOs and 50 Best CEOs, Gartner Group's Excellence in Technology, and Credit Card Management's Entrepreneur of the Year.

Zdroj článku: //www.capitalone.com/

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce společností Capital One Financial Corp. Chcete-li se dozvědět více o finančním odvětví, podívejte se na následující finanční zdroje:

  • Skupina finančních institucí Skupina finančních institucí (FIG) Skupina finančních institucí (FIG) je skupina profesionálů, kteří poskytují finančním institucím poradenské služby. Mezi služby, které FIG nabízí, patří fúze a akvizice, rekapitalizace, získávání kapitálu, finanční restrukturalizace, oceňování společností, odborné finanční posudky a další poradenské služby.
  • Společnosti ve finančním průmyslu Společnosti Seznam hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru Nástroj revolvingového úvěru je úvěrová linka, která je sjednána mezi bankou a podnikem. Dodává se se stanovenou maximální částkou a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found