FFO - provozní prostředky - metrika peněžních toků nemovitostí

Fondy z operací (FFO) je skutečná výše peněžních toků Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho typů CF generovaných z obchodních operací společnosti.

Pro výpočet čistého FFO je třeba k čistému příjmu přidat výdaje nebo ztráty, které ve skutečnosti z operací nevznikly, jako jsou odpisy, amortizace a jakékoli ztráty z prodeje aktiv. Poté odečtěte veškeré zisky z prodeje aktiv a úrokové výnosy.

FFO běžně používají společnosti, které se angažují v realitních investičních fondech (REITs). Finance Finance Finance Články jsou koncipovány jako samostudijní průvodci, kteří se učí důležité finanční koncepty online vlastním tempem. Procházejte stovky článků! , podnik, který primárně provozuje transakce s nemovitostmi generujícími příjmy. Společnosti REIT se zabývají komerčními nemovitostmi - prodejem, leasingem a financováním kancelářských prostor a bytových domů, skladů, nemocnic, nákupních center, hotelů a lesů.

FFO

Jaký je vzorec FFO?

Zde je vzorec pro výpočet FFO:

FFO = Čistý příjem + (Odpisy + Náklady na amortizaci + Ztráty z prodeje aktiv) - (Zisky z prodeje aktiv + Úrokové výnosy)

Například:

Společnost Big Time Real Estate Company deklarovala v loňském roce čistý příjem 10 mil. USD, náklady na odpisy 2 mil. USD, úrokový amortizační náklad 1 mil. USD, úrokový výnos 500 000 $ a zisk z prodeje různých aktiv ve výši 1 mil. USD. Skutečný peněžní tok z obchodních operací (FFO) pro společnost Big Time Real Estate Company vychází na 11,5 mil. USD.

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Co jsou odpisy, amortizace a ztráty z prodeje majetku?

Tyto finanční podmínky jsou náklady, které je třeba přidat zpět k čistému příjmu pro účely stanovení skutečných výnosů generovaných z hlavních obchodních operací společnosti. Neprovozní výdaje jsou vyloučeny z hlavních obchodních funkcí, a proto by měly být připočteny zpět k čistému příjmu.

Amortizace - Odpisy Odpisy Náklady na odpisy se používají ke snížení hodnoty zařízení, majetku a vybavení tak, aby odpovídalo jejich používání a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje. je výdaj alokovaný na krytí kapitálových výdajů (nákup nemovitostí a zařízení PP&E PP&E (majetek, provoz a zařízení) PP&E (majetek, provoz a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. je ovlivněn Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi fixních aktiv. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací a budoucích výdajů společnosti nebo jakýchkoli fixních aktiv). Odpisy jsou nepeněžní výdaj, protože se vytvářejí pouze pro účetní účely a neodpovídají načasování, kdy byla za nákup aktiva použita hotovost.

Amortizace - Půjčky a platby kapitálových výdajů rozloženy do konkrétního časového období.

Ztráty z prodeje aktiv - Ztráta nastává, když je aktivum vyřazeno a prodejní cena je nižší než čistá účetní hodnota prodaného aktiva. Toto je další nepeněžní výdaj.

Jaké jsou zisky z prodeje aktiv a úroků?

Zisky z prodeje aktiva a úrokové výnosy se odečítají od čistého příjmu k výpočtu skutečného peněžního toku z operací. Tyto výdělky nepocházejí z hlavní činnosti.

Zisky z prodeje aktiv - Zisk získaný při prodeji aktiva a prodejní cena je vyšší než čistá účetní hodnota aktiva.

Úrokový výnos - Výnosy z úroků z obchodovatelných cenných papírů, dlouhodobých investic nebo hotovosti vedené na běžných běžných účtech.

Proč je FFO tak důležitý v oblasti nemovitostí?

FFO měří provozní efektivitu nebo výkonnost podniku, zejména u většiny článků REIT Finance Finance Finance jsou koncipovány jako samostudijní průvodci, díky nimž se můžete naučit důležité finanční koncepty online vlastním tempem. Procházejte stovky článků! společnosti. Důvodem je to, že se ukázalo, že hodnoty nemovitostí při makroekonomických podmínkách rostou a klesají. Žádné provozní výsledky vypočítané při použití metody účtování nákladů obvykle neslouží jako přesné měření výkonu.

FFO používají realitní společnosti jako přesnější měřítko provozního výkonu. Tuto metriku používají investoři také k určení finanční výkonnosti realitní společnosti.

Další zdroje

Doufáme, že vám tento finanční průvodce FFO pomohl pochopit, jak se investoři dívají na finanční výkonnost REIT. V zájmu dalšího rozšiřování svých znalostí důrazně doporučujeme tyto další finanční zdroje:

  • Free Cash Flow Free Cash Flow (FCF) Free Cash Flow (FCF) měří schopnost společnosti produkovat to, na čem se investoři nejvíce zajímají: hotovost, která je k dispozici, je rozdělena dle uvážení
  • Provozní výnosy Provozní výnosy Provozní výnosy, označované také jako provozní zisk nebo zisk před úroky a zdaněním (EBIT), představují částku zbývající po odečtení provozních přímých a nepřímých nákladů. Úrokové náklady, úrokové výnosy a další neprovozní zdroje výnosů se při výpočtu provozního výnosu nezohledňují
  • Předplacený leasing Předplacený leasing Předplacený leasing se používá ke strukturování hmotného majetku takovým způsobem, že nájemce má možnost po skončení leasingu toto aktivum koupit. Struktura obvykle zahrnuje splátky leasingu za dlouhodobé užívání aktiv.
  • Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found