Oddíl 338 Volby - přehled, prodej majetku, daňové důsledky

Kongres Spojených států přijal v roce 1982 oddíl 338, aby umožnil daňovým poplatníkům zacházet s určitými kvalifikovanými nákupy akcií Akvizice akcií Při akvizici akcií prodávají jednotliví akcionáři svůj podíl ve společnosti kupujícímu. Při prodeji akcií kupující předpokládá vlastnictví aktiv i pasiv - včetně potenciálních závazků z minulých akcí podniku. Kupující pouze vstupuje do kůže předchozího vlastníka jako akvizice aktiv. Akvizice aktiv Akvizice aktiv je nákup společnosti nákupem jejích aktiv namísto jejích akcií. Ve většině jurisdikcí akvizice aktiv obvykle zahrnuje také převzetí určitých závazků. Protože však strany mohou vyjednávat o tom, která aktiva budou získána a jaké závazky budou převzaty, může být transakce pro účely federální daně z příjmu mnohem flexibilnější.

§ 338 stanoví dvě volby: takzvané „řádné volby podle § 338“ podle § 338 písm. G) a druhé podle § 338 písm. H) (10). Tyto volby považují akvizici akcií za akvizici aktiv Nákup aktiv proti nákupu akcií Nákup aktiv proti nákupu akcií - dva způsoby nákupu společnosti a každá metoda přináší výhody kupujícímu a prodejci různými způsoby. Tento podrobný průvodce zkoumá a uvádí výhody, nevýhody a důvody pro strukturování transakce aktiv nebo transakce akcií v transakci fúzí a akvizic. pro účely federální daně z příjmu. Volba podle oddílu 338 je užitečná, pokud má kupující dobrý obchodní důvod k pořízení zásob, nikoli aktiv (např. Potíže s přidělováním licencí nebo povolení), ale kupující stále chce daňové výhody pořízení aktiv.

sekce 338 téma

§ 338 (h) (10)

Volby podle § 338 (h) (10) jsou mnohem častější než volby podle § 338 (g), protože volby 338 (g) vedou ke dvěma úrovním daně, zatímco volby 338 (h) (10) mají za následek pouze jednu . V pravidelných volbách podle § 338 jsou uvaleny dvě úrovně daně: jedna pro akcionáře při prodeji cílové akcie a druhá pro prodej domnělých aktiv cílovou společností („Old Target“).

Ve volbách podle § 338 (h) (10) se na prodej domnělého aktiva obvykle vztahuje pouze jedna úroveň daně. Obchod s aktivy K obchodu s aktivy dochází, když má kupující zájem o koupi provozních aktiv podniku namísto akcií. Jedná se o typ fúze a akvizice. Z hlediska legalese je obchodem s aktivy jakýkoli převod podniku, který nemá formu nabytí akcií. ; prodej akcií je pro daňové účely ignorován a předpokládaná likvidace je pro prodávající akcionáře osvobozena od daně. Ve skutečnosti se se stranami zachází (čistě pro příslušné daňové účely), jako by (1) kupující společnost založila novou společnost („New Target“), (2) New Target koupila aktiva cílové společnosti („Old Target“) ) a převzal své závazky a (3) Old Target zlikvidován v rukou prodávajícího.

Daňové důsledky

Z důvodu dvojího uložení daně je pravidelné volby podle § 338 často neatraktivní a obvykle se provádějí pouze v případě, že cíl má významné daňové atributy (např. Čisté provozní ztráty), aby vyrovnal uznání zisku na cílové úrovni.

Zatímco pravidelné volby podle § 338 jsou vzácné, volby do 338 (h) (10) jsou zcela běžné. Volby podle § 338 (h) (10) jsou k dispozici pouze pro terče, kterými jsou S Korporace nebo členové přidružené skupiny korporací. jako mateřská nebo holdingová společnost. Vlastnictví je určeno procentem akcií držených mateřskou společností a vlastnický podíl musí činit alespoň 51%. (bez ohledu na to, zda podávají konsolidované federální daňové přiznání k dani z příjmů).

Definování S Corporation

S Corporation Další články pokrývající další finanční témata od Warrena Buffetta po strategie zajišťovacích fondů. Tato další finanční témata jsou zajímavá a přečtěte si, že je to běžná společnost, která má 100 nebo méně akcionářů, což společnosti umožňuje využívat výhod začlenění, ale být zdaněna, jako by to bylo partnerství.

Korporace S obvykle neplatí daně a místo toho podávají informační formulář 1120S s informacemi o čistém zisku nebo ztrátě, která prochází akcionářům. Akcionáři poté uvedou čistý zisk nebo ztrátu ve svých osobních daňových přiznáních. Všechny korporace S začínají jako běžná nebo profesionální korporace a jako korporace S může působit pouze na základě žádosti o volbu S do Internal Revenue Service.

S Corporations a § 338 (h) (10)

Pokud je cílem společnost S a nákup akcií je požadován z jiných než daňových důvodů, ale nákup aktiv je vyžadován z daňových důvodů, je běžné, že akcionáři společnosti a společnost, která získává akcie, se dohodnou na volbě podle oddílu 338 (h) (10).

Jak bylo uvedeno výše, korporace S neplatí daně z příjmu. Místo toho jsou výnosy nebo ztráty společnosti rozděleny mezi její akcionáře, kteří naopak vykazují příjmy nebo ztráty v jednotlivých přiznáních k dani z příjmu. Tato skutečnost může potenciálně zkomplikovat prodej společnosti S Corporation.

Nařízení, oddíl 1.338 (h) (10) -1 (c) však umožňuje společnostem provádějícím kvalifikovaný nákup akcií (QSP) cílové společnosti S, aby společně s akcionáři společnosti S provedly volby podle § 338 (h) (10). . Všichni akcionáři cílové společnosti S (prodejní i neprodávající) musí s volbami souhlasit. Když dojde k této volbě, prodej akcií prodávajícími akcionáři je pro daňové účely ignorován.

Nařízení dále umožňuje zdanit prodej akcií společnosti S Corporation, jako by transakce byla prodejem aktiv. Prodej majetku nabízí několik výhod. Kupující může například použít „zvýšenou“ daňovou základnu, což znamená, že může významně zvýšit uvedenou hodnotu aktiv prodejce. Vyšší hodnota aktiv zase umožňuje kupujícímu požadovat větší odpisy svých aktiv, která mají být získána, a tedy provést větší, aktuální odpočet daně Daňový štít Daňový štít je přípustný odpočet ze zdanitelného příjmu, jehož výsledkem je snížení dlužných daní. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady.

Tento článek je pouze pro vzdělávací účely. Před jakýmkoli finančním rozhodnutím se vždy poraďte s profesionálním poradcem.

Zjistit více

Finance je globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari a několik dalších kurzů pro finanční profesionály. Abychom vám pomohli v kariérním postupu, podívejte se na další finanční zdroje níže:

  • Oddíl 368 Oddíl 368 Oddíl 368 nastiňuje formát daňového zacházení s reorganizacemi, jak je popsáno v Internal Revenue Code (IRC) z roku 1986. Tyto reorganizační transakce však musí splňovat určité zákonné požadavky, aby bylo možné je zařadit pro příznivé zacházení. Kromě toho existuje další precedens mimo kodifikované znění
  • Oddíl 382 Oddíl 382 Oddíl 382 definuje přípustné odpočty, které může společnost provést ze svého zdanitelného příjmu pomocí čistých provozních ztrát. Omezení a změna vlastnictví jsou
  • Sekce 382 IRC Internal Revenue Code 382 Internal Revenue Code 382 je směrnice, která stanoví omezení týkající se ztrát, které může společnost použít k vyrovnání zdanitelného příjmu. Ztrátová korporace je v zásadě firma, která může používat daňové atributy jako například NOL.
  • Reorganizace typu A Reorganizace typu A Reorganizace typu A je zákonná fúze nebo konsolidace, která je klasifikována podle § 368 IRC. Reorganizace typu A jsou také ...

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found