Čistý provozní příjem (NOI) - přehled, jak vypočítat

Čistý provozní příjem (NOI) je hodnota majetku vytvářejícího příjmy, když se od celkových příjmů majetku odečítají celkové provozní náklady a ztráty z prázdných prostor. NOI pomáhá investorovi určit ziskovost nemovitosti při investičním rozhodování. Výpočet NOI však nezahrnuje výdaje spojené s daněmi, odpisy, amortizací Amortizace Amortizace odkazuje na akt splácení dluhu prostřednictvím plánovaných, předem stanovených menších plateb. Téměř ve všech oblastech, kde je termín amortizace použitelný, jsou tyto platby prováděny ve formě jistiny a úroků. Termín také úzce souvisí s konceptem amortizace. a další kapitálové výdaje.

Čistý provozní příjem

Celkový příjem generovaný z této služby zahrnuje všechny možné toky výnosů z této služby. Hlavní příjem nemovitostí pochází z pronájmu prostor. Další výnosy však lze odvodit z poplatků za parkování, prodejních automatů, praček a dalších služeb v areálu.

Celkové provozní náklady (odečtené od celkových výnosů) pocházejí z běžného provozu a údržby majetku, bez kapitálových výdajů. Provozní náklady zahrnují náklady, jako jsou poplatky účtované vedením, pojištění, poplatky účtované za právní služby, veřejné služby Náklady na veřejné služby Náklady na veřejné služby jsou náklady vynaložené na používání veřejných služeb, jako je elektřina, voda, likvidace odpadu, topení a kanalizace. Náklady jsou vynaloženy na poplatky za správu a údržbu.

Kapitálové výdaje se nezapočítávají do odečtených výdajů v NOI. Kapitálové výdaje jsou ty, které se majitelé nemovitosti rozhodnou získat nebo vyměnit buď částečně, nebo zcela v areálu, tj. Výměna klimatizačního systému.

Rychlé shrnutí

  • Čistý provozní příjem (NOI) v oblasti nemovitostí je vzorec, který používají realitní profesionálové k určení hodnoty nemovitosti vytvářející příjem.
  • NOI pomáhá investorům v oblasti nemovitostí rozlišovat mezi dobrou investiční příležitostí a investicí, která se jinak nevyplatí.
  • Výpočet NOI nebere v úvahu zdanění, odpisy majetku, úroky z půjček a amortizaci.

Čistý provozní příjem vs. čistý příjem

Čistý provozní příjem je příjem generovaný z denních operací podniku po odečtení provozních nákladů. Celkové přijaté výnosy vylučují další výnosy z investic mimo podnik. Celkové provozní výdaje nezahrnují další výdaje mimo běžný provoz podniku, jako jsou daně, úroky placené finančníkům a další kapitálové výdaje.

Na druhou stranu je čistý příjem posledním údajem získaným po odečtení všech nákladů od celkových výnosů. Celkový výnos zahrnuje všechny kanály příjmů, včetně všech provozních výnosů, výnosů z investic, úroků z nabízených půjček atd. Odečtené náklady zahrnují kapitálové výdaje, daně a všechny provozní výdaje.

Míra kapitalizace vs. čistý provozní příjem

Míra kapitalizace (cap rate) a NOI jdou ruku v ruce a pomáhají investorovi přijímat investiční rozhodnutí v oblasti nemovitostí. Podobně jako u NOI se cap rate používá k vyhodnocení ziskovosti investice. Pomáhá investorovi při určování pravděpodobné návratnosti investice Vzorec návratnosti investic (ROI) je finanční poměr používaný k výpočtu výhody, kterou investor získá ve vztahu k jejich investičním nákladům. Nejčastěji se měří jako čistý příjem dělený původními kapitálovými náklady investice. Čím vyšší je poměr, tím větší je získaná výhoda. přesněji než konvenční metody. Sazba cap tedy představuje čistý provozní příjem dělený hodnotou investice. Kvocient udává procento roční návratnosti investice.

Sazby Cap, stejně jako NOI, jsou pro investory zásadními složkami, protože pomáhají měřit ziskovost investice, zejména v počátečních fázích procesu investování. Umožňují srovnání proveditelných investic, aby pomohly investorovi učinit informovaný úsudek a rozhodnutí. Míra stropu také pomáhá účetní jednotce podrobně porozumět jejich provozním nákladům a podniknout příslušná opatření ke snížení zbytečných výdajů.

Popis limitu sazby dobrý nebo špatný je relativní k zeměpisné poloze. Investoři nemohou porovnávat limitní sazby získané z různých regionů, ale měli by porovnávat ty, které klesají kolem stejného místa. Například dvě podobné sazby stropů, kde jedna pochází z vyššího městského umístění, se liší od venkovských, i když se mohou zdát podobné.

Maximalizace NOI

Maximalizace čistého provozního výnosu se promítá do zvýšení ziskovosti, což je základní cíl podnikání. Protože se NOI používá při hodnocení finančního zdraví podniku, čím vyšší je, tím lépe pro podnik. Pomáhá také při určování pravděpodobných vzorců v podnikání po určitou dobu.

Pro maximalizaci NOI je účetní jednotka povinna snížit výdaje, snížit nedobytné pohledávky a zvýšit prodej. Snížení nákladů může znamenat minimalizaci na nejnižší možné náklady. Strategie k dosažení snížení nákladů zahrnují outsourcing pracovních sil, implementaci technologických řešení, efektivní operace k minimalizaci plýtvání, odstranění zastaralých operací a optimalizaci marketingových strategií. 4 P marketingu „4 P marketingu“ odkazují na čtyři klíčové prvky zahrnující proces marketingu a produktu nebo služby. Zahrnují marketingový mix, což je.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Provozní daň po zdanění (ATOI) Provozní daň po zdanění (ATOI) Provozní daň po zdanění nebo ATOI je provozní výnos společnosti po zaplacení všech daní. Podle GAAP není ATOI uznán, protože vylučuje daň po zdanění
  • Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšování nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zvýšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období.
  • Příjmy vs příjmy vs příjmy Příjmy vs příjmy vs příjmy Příjmy, příjmy a výdělky jsou pravděpodobně tři nejčastěji používané pojmy v účetnictví a financích. Všechny výrazy označují opatření společnosti
  • Typy odpisů Odpisové metody Mezi nejběžnější typy odpisových metod patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found