Míra zapojení - přehled, vzorec a příklad

Míra zapojení je metrika používaná k měření úrovně zapojení generovaného z vytvořeného obsahu nebo kampaně značky 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané k umístění strategicky. 5 P z. Jinými slovy, míra zapojení odkazuje na úroveň interakce s následovníky, která je generována z obsahu vytvořeného uživatelem.

Míra zapojení

Stručné shrnutí:

  • Míra zapojení se používá k měření úrovně interakce sledujících s obsahem vytvořeným uživatelem.
  • Vypočítává se jako celková angažovanost děleno celkovými sledujícími a vynásobená 100.
  • Míra zapojení poskytuje přesnější vyjádření výkonu obsahu než pouhé sledování absolutních měřítek, jako jsou lajky, sdílení a komentáře

Vzorec pro míru zapojení

Míra zapojení - vzorec

Kde:

  • Celková angažovanost odkazuje na počet interakcí (jejichž měření závisí na platformě); a
  • Celkový počet sledujících odkazuje na celkový počet jednotlivců, kteří sledují účet / stránku / atd.

Celková angažovanost se počítá odlišně v závislosti na platformě. Například:

  • Celková angažovanost na Facebooku by se skládala z celkového počtu sdílení, lajků, reakcí a komentářů
  • Celková angažovanost na Instagramu by se skládala z celkového počtu lajků a komentářů

Je důležité si uvědomit, že vzhled „úplného zapojení“ může uživatel, který metriku používá, jakýmkoli způsobem změnit. Uživatel může například chtít, aby celková angažovanost na Facebooku obsahovala pouze celkový počet lajků. Takové změny jsou platné, pokud uživatel používá stejnou metodu stanovení celkového zapojení napříč všemi svými výpočty. Zvažte například následující stránky na Facebooku, z nichž každá vytvořila příspěvek ke kampani značky:

Ukázková data z Facebooku

Pokud jednotlivec usoudil, že by „celková angažovanost“ měla být tvořena pouze celkovým počtem lajků a komentářů, měl by jednotlivec použít stejný standard měření na ostatních stránkách Facebooku, aby zajistil konzistenci.

Příklad míry zapojení

Analytik provádí analýzu společnosti ABC, která má stránku sociálních médií na Facebooku. Součástí procesu analýzy je zjištění, do jaké míry jsou sledovatelé sledováni na facebookové stránce společnosti. Analytik také našel dvě srovnatelné společnosti. Vzhledem k níže uvedeným informacím vidí společnost ABC vyšší míru zapojení než srovnatelné?

Míra zapojení - příklad

Při použití celkového počtu lajků, celkového počtu sdílení a celkového počtu komentářů jako metody pro stanovení celkového zapojení je míra zapojení pro každou společnost následující:

Společnost ABC = (54 321 + 1523 + 105 231) / 5 123 501 x 100 = 3.14%

Srovnatelné 1 = (74 321 + 2191 + 116 954) / 10 421 412 x 100 = 1.86%

Srovnatelné 2 = (65 121 + 945 + 94 512) / 6 321 512 x 100 = 2.54%

Z výsledných čísel výše společnost ABC zaznamenala vyšší míru zapojení než srovnatelné. Všimněte si, že společnost ABC zaznamenala nejnižší počet sledujících, ale měla nejvyšší míru zapojení. Získal pouze 105 000 komentářů k 116 000 srovnatelné 1, ale toto číslo pocházelo od zhruba poloviny tolik sledujících jako stránka srovnatelné 1. Čísla naznačují, že obsah na facebookové stránce společnosti je pro následovníky přitažlivější než obsah podobných stránek.

Hlavní výhoda míry zapojení

Míra zapojení poskytuje přesnější vyjádření výkonu obsahu než pouhé sledování jednotlivých absolutních měřítek, jako je počet lajků, komentářů, sdílení atd. Je to komplexnější metrika. Jak ukazuje výše uvedený příklad, i když Srovnatelná 1 přilákala nejvyšší počet sledujících, jejich míra zapojení byla nejnižší. To potenciálně naznačuje, že obsah srovnatelné 1 nemá vysokou kvalitu. Jako taková je užitečná metrika, kterou lze použít k (1) měření úrovně interakce s publikem a (2) k získání přehledu o kvalitě obsahu.

Hlavní nevýhoda míry zapojení

Míra zapojení nedokáže rozlišit mezi interakcemi, které jsou důležitější než jiné. Například může jednotlivec považovat „sdílení“ na stránce na Facebooku za důležitější než „lajk“. Metrika zapojení to však nezohledňuje - obě interakce jsou ve výpočtu „stejné“. Metriku je třeba upravit, aby poskytovala hlubší vhled.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Průměrný příjem na uživatele (ARPU) Průměrný příjem na uživatele (ARPU) Průměrný příjem na uživatele (ARPU), známý také jako průměrný příjem na jednotku, je metrika mimo GAAP běžně používaná společnostmi zabývajícími se digitálními médii, společnostmi sociálních médií a telekomunikačními společnostmi vyhodnotit jejich schopnosti generovat příjmy na úrovni jednotlivých zákazníků.
  • Click and Mortar Click and Mortar Click and Mortar je omnichannel obchodní model, který integruje online a offline operace. Zákazníci mohou nakupovat přes internet u prodejce
  • Bonding Customer Bonding Customer bonding je proces, jehož prostřednictvím se společnost nebo organizace spojuje se svými zákazníky. Cílem bondingu je vyvinout a
  • Návratnost výdajů na reklamu (ROAS) ROAS (návratnost výdajů na reklamu) ROAS (návratnost výdajů na reklamu) je důležitá metrika elektronického obchodování. ROAS měří výnosy generované za dolar vynaloženého marketingu. Jedná se o podobnou a alternativní metriku ziskovosti jako ROI, neboli „návratnost investic“. ROAS se běžně používá v podnicích elektronického obchodování k hodnocení efektivity marketingové kampaně.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found