Nejlepší banky ve Francii - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách ve Francii

Ve Francii je více než 400 bank. Francouzský bankovní systém zahrnuje čtyři jednotky: Bank of France, investiční banky, depozitní banky a banky nabízející střednědobé a dlouhodobé půjčky. Francouzská centrální banka, národní měnový orgán země, vykonává následující funkce:

  • Formulování úvěrové a měnové politiky
  • Zajištění řádného a bezproblémového fungování bankovního systému
  • Stanovení úrokových sazeb

Podle Moody's je výhled francouzského bankovního systému stabilní, což odráží posílení kapitálu a likvidity bank a stabilní výkonnost půjček.

Pro kohokoli, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví ve Francii, je tento seznam nejlepších bank ve Francii užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Banky ve Francii

Nejlepší banky ve Francii jsou:

BNP Paribas SA

Společnost BNP Paribas, založená v roce 1848, je mezinárodní bankou působící v 75 zemích. Banka působí prostřednictvím tří divizí: domácí trhy, mezinárodní finanční služby a podnikové a institucionální bankovnictví. Zaměstnává přibližně 192 000 osob. To bylo dříve známé jako Banque Nationale de Paris a změnilo svůj název na BNP Paribas SA v květnu 2000.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 2,4 bilionu USD a čistý zisk ve výši 9,2 miliardy USD.

Úvěrová Agricole

Credit Agricole je také známá jako Zelená banka a její hlavní sídlo je v Montrouge. Banka poskytuje produkty a služby retailového, podnikového, pojišťovacího a investičního bankovnictví. Zaměstnává kolem 138 000 zaměstnanců a obsluhuje 52 milionů zákazníků po celém světě. Působí v pěti segmentech: Asset Gathering, francouzské retailové bankovnictví - LCL, mezinárodní retailové bankovnictví, specializované finanční služby a velcí zákazníci. Nabízí platební nástroje, půjčky, spořicí produkty a produkty a služby správy plateb, spoření / odchod do důchodu, smrt a invaliditu / věřitel / skupina a produkty pojištění majetku a úrazů. Crédit Agricole je jedním z největších finančních družstevních podniků na světě.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 1,8 bilionu USD a čistý zisk 4,2 miliardy USD.

Groupe Credit Mutuel-CIC

Společnost Groupe Credit Mutuel-CIC byla založena v roce 1645, což z ní dělá jednu z nejstarších bank ve Francii, dříve známá jako CM10-CIC Group. Banka poskytuje služby v oblasti retailového a podnikového bankovnictví, správy osobního majetku, nemovitostí, pojištění majetku, financování developerů, technologických služeb, vzdáleného dohledu a řešení elektronických peněženek. Společnost se sídlem ve Štrasburku zaměstnává přibližně 69 500 zaměstnanců ve 4 587 pobočkách a obsluhuje 23,8 milionu zákazníků.

V roce 2016 činila celková aktiva francouzské pobočky 732 miliard USD a čistý zisk dosáhl 3 miliard USD.

BPCE

BPCE se sídlem v Paříži je jednou z předních bank ve Francii. Banka založená v roce 1818 zaměstnává po celém světě přibližně 117 000 zaměstnanců. Group BPCE nabízí komplexní škálu finančních produktů a služeb, včetně úsporných a investičních řešení, služeb správy hotovosti, finančních řešení, pojištění a velkoobchodního bankovnictví. Slouží obchodním organizacím, finančním institucím, institucionálním investorům, soukromým osobám, samostatně výdělečně činným osobám a malým a středním podnikům.

Od roku 2016 činil čistý zisk banky celkem 4,7 miliardy USD.

Societe Generale

Societe Generale, která byla založena v roce 1864, je jednou z největších bank ve Francii. Se sídlem v Paříži zaměstnává kolem 146 000 osob po celém světě. Banka nabízí poradenství a služby jednotlivým, firemním a institucionálním zákazníkům ve třech hlavních oblastech podnikání:

  • Maloobchodní bankovnictví ve Francii s pobočkovou sítí Societe Generale, Credit du Nord a Boursorama, nabízí komplexní škálu vícekanálových finančních služeb na špičce digitálních inovací.
  • Mezinárodní retailové bankovnictví, pojišťovnictví a finanční služby korporacím s přítomností v rozvojových ekonomikách a předních specializovaných podnicích.
  • Korporátní a investiční bankovnictví, soukromé bankovnictví, správa aktiv a služby v oblasti cenných papírů s uznávanou odborností, špičkovými mezinárodními žebříčky a integrovanými řešeními.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 1,6 bilionu USD a čistý zisk ve výši 5,2 miliardy USD.

Credit du Nord

Credit du Nord, založená v roce 1919, má sídlo v Mariehamnu na Alandských ostrovech. Banka zaměstnává přibližně 700 osob a působí jako komerční banka prostřednictvím 13 poboček.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 6,1 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 24 milionů USD.

Credit Mutuel

Společnost Credit Mutuel, která byla založena v roce 1848, je dceřinou společností skupiny Societe Generale. Retailová banka se sídlem v Paříži provozuje osm poboček, včetně Courtois, Kolb, Laydernier, Nuger, Rhone-Alpes, Societe Marseillaise de Credit, Tarneaud a Credit du Nord a Gilbert Dupont.

Úvěrová spolupráce

Credit Cooperatif je jednou z družstevních bank ve Francii, která poskytuje bankovní produkty a služby neziskovým sdružením, organizacím obecného zájmu, společnostem vzájemné pomoci, nadacím, družstvům, konsorciím malých a středních podniků, sociálním podnikům, společensky odpovědným společnostem a jednotlivcům ve Francii. Credit Cooperatif působí ve třech segmentech: místní bankovnictví, správa aktiv třetích stran a soukromý kapitál. Banka byla založena v roce 1989 a zaměstnává 1 967 zaměstnanců.

V roce 2016 činil čistý zisk banky 48 milionů USD.

La Banque Postale

La Banque Postale, založená v roce 2006, je dceřinou společností národní poštovní služby La Poste. Banka působí ve třech segmentech: retailové bankovnictví, pojišťovnictví a správa aktiv. Se sídlem v Paříži zaměstnává kolem 26 393 osob.

AXA Banque

Společnost AXA Banque SA, která byla založena v roce 2002, je dceřinou společností společnosti AXA France Assurance SAS. Banka nabízí spořicí účty, nemovitosti a osobní půjčky spolu s finančními zárukami a úvěrovými službami. Poskytuje také pojišťovací produkty a služby správy nemovitostí, burzy cenných papírů a zakládání podniků. Společnost AXA Banque, která sídlí ve francouzské Fontenay-sous-Bois, působí v 64 zemích a obsluhuje 107 milionů klientů. Zaměstnává 165 000 zaměstnanců.

V roce 2016 skupina vykázala celková aktiva ve výši 1,1 bilionu USD a čistý zisk ve výši 7 miliard USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví Šablona životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejlepšími bankami ve Francii. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Top 10 bank v Belgii Nejlepší banky v Belgii Nejlepší banky v Belgii. V Belgii působí něco přes 140 bank. Bankovní systém země je považován za jeden z nejsofistikovanějších a liberalizovaných na světě. Belgie je jedním z průkopníků bezhotovostní společnosti, přičemž 90% transakcí v zemi probíhá elektronicky.
  • Top 10 bank in Germany Top banks in Germany Banky v Německu jsou rozděleny do tří samostatných úrovní: soukromé banky, spořitelny ve veřejném vlastnictví (Landesbanks) a členské družstevní záložny. Německý bankovní systém se skládá z téměř 1 800 bank, mezi něž patří 200 soukromých bank, 400 bank ve veřejném vlastnictví a 1100 členských družstevních záložen.
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found