Finanční zprostředkovatel - Zjistěte, jak fungují finanční transakce

Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou země je federální Rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o federálních rezervách v roce 1913, investiční banky, podílové fondy, podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenné papíry. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich a penzijních fondů. Prostřednictvím dluhů a vlastního kapitálu přerozdělují neinvestovaný kapitál do produktivních odvětví ekonomiky.

Finanční zprostředkovatelský diagram

Jednoduše řečeno, finanční zprostředkovatelé směrují prostředky od fyzických osob nebo korporací. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. s přebytečným kapitálem ostatním jednotlivcům nebo společnostem, které k vykonávání určitých ekonomických činností vyžadují hotovost.

Funkce finančních zprostředkovatelů

Finanční zprostředkovatel vykonává následující funkce:

Uložení majetku

Komerční banky poskytují bezpečné úložiště jak pro hotovost (bankovky a mince), tak pro drahé kovy, jako je zlato a stříbro. Vkladatelům jsou vydávány vkladové karty, vkladové listy, šeky a kreditní karty, které mohou použít k přístupu ke svým prostředkům. Banka také poskytuje vkladatelům záznamy o výběrech, vkladech a přímých platbách, které autorizovaly. Aby byla zajištěna bezpečnost fondů vkladatelů, Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC) Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC) Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC) je vládní instituce, která poskytuje pojištění vkladů proti selhání banky. Subjekt, který byl vytvořen, vyžaduje, aby finanční zprostředkovatelé přijímání vkladů pojistili prostředky u nich uložené.

Poskytování půjček

Podpora krátkodobých a dlouhodobých půjček je hlavní činností finančních zprostředkovatelů. Směřují prostředky od vkladatelů s přebytečnou hotovostí jednotlivcům, kteří si chtějí půjčit peníze. Dlužníci si obvykle berou půjčky na nákup kapitálově náročných aktiv, jako jsou obchodní prostory, automobily a tovární vybavení.

Zprostředkovatelé půjčují půjčky za úroky, z nichž některé platí vkladatelům, jejichž prostředky byly použity. Zbývající částka úroku je ponechána jako zisk. Dlužníci podstoupí prověření, aby zjistili jejich bonitu a schopnost splácet půjčku.

Investice

Někteří finanční zprostředkovatelé, jako jsou podílové fondy a investiční banky, zaměstnávají interní investiční specialisty, kteří pomáhají klientům s růstem jejich investic. Firmy využívají své průmyslové zkušenosti a desítky investičních portfolií k nalezení správných investic, které maximalizují výnosy a snižují riziko.

Typy investic sahají od akcií do nemovitostí, pokladničních poukázek a finančních derivátů. Zprostředkovatelé někdy investují finanční prostředky svých klientů a vyplácejí jim roční úroky za předem dohodnuté časové období. Kromě správy klientských fondů poskytují také investiční a finanční poradenství, které jim pomáhá při výběru ideálních investic.

Výhody finančních zprostředkovatelů

Finanční zprostředkovatelé nabízejí následující výhody:

Šíření rizika

Finanční zprostředkovatelé poskytují platformu, kde jednotlivci s přebytečnou hotovostí mohou rozdělit své riziko tím, že půjčují více lidem než pouze jedné osobě. Půjčování pouze jedné osobě přináší vyšší míru rizika. Vložení přebytečných prostředků u finančního zprostředkovatele umožňuje institucím půjčovat různým prověřovaným dlužníkům. Tím se snižuje riziko ztráty v důsledku selhání. Stejný model snižování rizik platí i pro pojišťovny. Vybírají pojistné od klientů a poskytují pojistné výhody, pokud jsou klienti postiženi nepředvídatelnými událostmi, jako jsou nehody, úmrtí a nemoci.

Úspory z rozsahu

Finanční zprostředkovatelé využívají úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvyšuje svoji úroveň produkce. Výhoda vzniká díky inverznímu vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce, protože mohou přijímat vklady od velkého počtu zákazníků a půjčovat peníze více dlužníkům. Tato praxe pomáhá snižovat celkové provozní náklady, které vznikají při běžných obchodních rutinách. Na rozdíl od půjček od jednotlivců s nedostatečnými prostředky k zapůjčení požadované částky mohou finanční instituce často přistupovat k velkému množství likvidní hotovosti, kterou mohou půjčit jednotlivcům se silným úvěrovým hodnocením.

Úspory z rozsahu

Zprostředkovatelé často klientům nabízejí řadu specializovaných služeb. To jim umožňuje vylepšovat své produkty tak, aby vyhovovaly požadavkům různých typů klientů. Například když komerční banky půjčují peníze, mohou přizpůsobit úvěrové balíčky tak, aby vyhovovaly malým i velkým dlužníkům. Převážnou část dlužníků tvoří malé a střední podniky. Příprava balíčků, které vyhovují jejich potřebám, může bankám pomoci rozšířit jejich zákaznickou základnu.

Obdobně pojišťovny využívají úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu je ekonomický koncept, který odkazuje na snížení celkových výrobních nákladů, pokud se řada produktů vyrábí spíše společně než samostatně. v nabídce pojistných balíčků. Umožňuje jim vylepšit své produkty a služby tak, aby uspokojily potřeby konkrétní kategorie zákazníků, jako jsou lidé trpící chronickými nemocemi nebo senioři.

Příklady finančních zprostředkovatelů

banka

Banka je finanční zprostředkovatel, který má licenci přijímat vklady od veřejnosti a vytvářet úvěrové produkty pro dlužníky. Banky jsou vysoce regulovány vládami, a to kvůli jejich roli v ekonomické stabilitě. Rovněž podléhají minimálním kapitálovým požadavkům založeným na souboru mezinárodních standardů známých jako Basilejské dohody.

Záložna

Záložna je typ banky, která je ve vlastnictví členů. Funguje na principu pomoci členům získat přístup k úvěru za konkurenceschopné ceny. Na rozdíl od bank jsou družstevní záložny založeny proto, aby sloužily svým členům, a nikoli nutně za účelem zisku. Družstevní záložny tvrdí, že poskytují širokou škálu úvěrových a spořicích produktů za relativně nižší cenu, než nabízejí jiné finanční instituce. Řídí je správní rada, kterou volí členové.

Podílové fondy

Podílové fondy sdružují úspory od jednotlivých investorů. Spravují je manažeři fondů, kteří identifikují investice s potenciálem vysoké návratnosti a kteří přidělují fondy akcionářů na různé investice. To umožňuje jednotlivým investorům těžit z výnosů, které by nezískali, kdyby investovali samostatně.

Finanční poradci

Finanční poradce je zprostředkovatel, který poskytuje finanční služby klientům. Ve většině zemí musí finanční poradci absolvovat speciální školení a získat licence, než budou moci poskytovat poradenské služby. V USA poskytuje Financial Industry Regulatory Authority řadu 65 nebo 66 licencí pro investiční profesionály, včetně finančních poradců.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení finančního zprostředkovatele. Finance je předním poskytovatelem kurzů účetnictví, finanční analýzy a modelování, včetně certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari. Chcete-li zlepšit svou kariéru, podívejte se na další finanční zdroje níže:

  • Účetní firmy velké čtyřky Účetní firmy velké čtyřky Účetní firmy velké čtyřky se odvolávají na společnosti Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG a Ernst & Young. Tyto firmy jsou čtyři největší společnosti poskytující profesionální služby na světě, které poskytují služby v oblasti auditu, transakčního poradenství, daní, poradenství, rizikového poradenství a pojistněmatematických služeb.
  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.
  • Seznam nejlepších investičních bank Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch
  • Druhy trhů - Dealer, Brokers, Burzy Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found