Realitní společný podnik (JV) - přehled, struktura a klíčové aspekty

Realitní společný podnik (JV) je dohoda mezi více stranami o spolupráci a kombinování zdrojů pro rozvoj realitního projektu. Většina velkých projektů je financována a rozvíjena v důsledku společných podniků v oblasti nemovitostí. Společné investiční společnosti umožňují provozovatelům nemovitostí (jednotlivcům s rozsáhlými zkušenostmi se správou realitních projektů) pracovat s poskytovateli realitního kapitálu (subjekty, které mohou dodávat kapitál pro realitní projekt).

Základní princip obklopující společný podnik v oblasti nemovitostí lze ilustrovat na následujícím příkladu. Společnost X vlastní pozemek ve městě Los Angeles. Společnost X však sídlí mimo New York. John se narodil v Los Angeles a vyrostl tam. Kromě toho John žije vedle pozemku. Společnost X chce pozemky vyvinout a postavit tam administrativní budovu. Společnost X vstupuje do společného podniku s Johnem, kde se společnost X stará o kapitál a John poskytuje odborné znalosti.

Corporate Finance Institute® nabízí kurz finančního modelování nemovitostí, pokud hledáte praktické zkušenosti s prací na modelech nemovitostí!

Realitní společný podnik JV

Další informace najdete v našem kurzu finančního modelování nemovitostí.

Různí hráči ve společném podniku v oblasti nemovitostí

Jak bylo uvedeno výše, většina společných podniků v oblasti nemovitostí se skládá ze dvou samostatných stran: provozujícího člena a kapitálového člena. Provozní člen je obvykle odborníkem na realitní projekty a odpovídá za každodenní provoz a správu realitního projektu. Typickým operujícím členem je obvykle vysoce zkušený profesionál z realitního průmyslu se schopností získávat, získávat, spravovat a rozvíjet realitní projekt. Člen kapitálu obvykle financuje velkou část projektu nebo dokonce celý projekt.

Ve společném podniku v oblasti nemovitostí odpovídá každý člen za zisky a ztráty související se společným podnikem. Tato odpovědnost se však vztahuje pouze na konkrétní projekt, pro který byl vytvořen společný podnik. Kromě toho je společný podnik oddělen od ostatních obchodních zájmů členů.

To je zahrnuto v kurzu finančního finančního modelování nemovitostí.

Struktura společného podniku v oblasti nemovitostí

Ve většině případů provozující člen a kapitálový člen společného podniku v oblasti nemovitostí založili projekt Real Estate jako nezávislá společnost s ručením omezeným (LLC). Strany podepisují dohodu o společném podnikání, která podrobně popisuje podmínky společného podniku. jako je jeho cíl, příspěvek kapitálového člena, způsob rozdělení zisku, delegování manažerských odpovědností za projekt, vlastnická práva k projektu atd.

Společný podnik v oblasti nemovitostí se však neomezuje pouze na LLC. Korporace Corporation Corporation je právnická osoba vytvořená fyzickými osobami, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. , partnerství a několik dalších obchodních ujednání lze použít k založení společného podniku. Přesná struktura společného podniku určuje vztah mezi operátorem a poskytovatelem kapitálu.

Klíčové aspekty dohody o nemovitostech JV

Dohoda o nemovitostech JV zahrnuje následující faktory:

1. Rozdělení zisků:

Při navrhování podmínek pro společný podnik je důležité rozlišovat, jak budou členové rozdělovat zisky plynoucí z projektu. Kompenzace nemusí být nutně rovnoměrně rozdělena. Například aktivnějším členům nebo členům, kteří do projektu investovali více, lze kompenzovat lépe než pasivním členům.

2. Kapitálový příspěvek

V dohodě o společném podniku musí být uvedena přesná výše kapitálového příspěvku očekávaného od každého člena. Kromě toho musí také určit, kdy je tento kapitál splatný. Například vlastník kapitálu může souhlasit s přispěním 25% požadovaného kapitálu, ale pouze pokud je tento příspěvek poskytnut v poslední fázi procesu vývoje (poslední peníze v).

3. Řízení a kontrola

Očekává se, že dohoda o společném podniku podrobně stanoví přesnou strukturu společného podniku a odpovědnosti obou stran za řízení projektu Real Estate JV.

4. Výstupní mechanismus

Je nezbytné, aby dohoda o společném podniku podrobně popisovala, jak a kdy společný podnik skončí. Obvykle je v nejlepším zájmu obou stran, aby bylo rozpuštění JV co nejekonomičtější (tj. Vyhněte se poplatkům za právní služby atd.). Kromě toho musí dohoda o společném podniku rovněž vyjmenovat všechny události, které by mohly jedné nebo oběma stranám umožnit předčasné rozpuštění společného podniku.

Další informace najdete v našem kurzu finančního modelování nemovitostí.

Důvody pro založení společných podniků

Partneři pro rozvoj nemovitostí vstupují do společných podniků z následujících důvodů:

1. Doplňky

Řídící partneři přinášejí odborné znalosti v oboru a věnují čas a úsilí řízení projektu, zatímco omezení partneři poskytují kapitál potřebný k financování projektu.

2. Pobídky

Manažerským partnerům se často poskytují nepřiměřené výnosy, aby měli motivaci tvrdě pracovat.

3. Struktury

Investoři mají omezenou odpovědnost a upřednostňují likvidaci v případě, že jsou aktiva partnerství zlikvidována.

Další použití dohod JV

Dohoda o společném podnikání také umožňuje podnikům účastnit se investičních projektů, ke kterým by se normálně nemohly připojit. Primárně umožňuje společnosti (domácí společnosti) investovat do projektů v jiných zemích vstupem do společného podniku s místním partnerem. V tomto případě může být domácí společnost buď provozním partnerem, nebo kapitálovým partnerem.

Mnoho zemí zavádí omezení pro cizince vstupující na domácí trh s nemovitostmi. V takových případech je uzavření dohody o společném podniku s domácí společností často jedinou cestou do země.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce společnými podniky v oblasti nemovitostí. Další informace o financování nemovitostí a podnikání naleznete v následujících finančních zdrojích:

  • Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy.
  • Základy finančního modelování nemovitostí Základy finančního modelování nemovitostí Naučte se základy finančního modelování nemovitostí v tomto úvodním průvodci vytvořením finančního modelu pro projekt rozvoje nemovitostí.
  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál
  • Akvizice aktiv Akvizice aktiv Akvizice aktiv je nákup společnosti nákupem jejích aktiv namísto jejích akcií. Ve většině jurisdikcí akvizice aktiv obvykle zahrnuje také převzetí určitých závazků. Protože však strany mohou vyjednávat o tom, která aktiva budou získána a která pasiva budou převzata, může být transakce mnohem flexibilnější

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found