Regresivní daň - porozumění tomu, jak funguje systém regresivní daně

Regresivní daň je daň uplatňovaná takovým způsobem, že daňová sazba klesá se zvyšováním příjmu daňového poplatníka. organizace nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími typy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které. Tento typ daní spíše zatěžuje spíše demografii s nízkými příjmy než populaci s vysokými příjmy. Uložená zátěž je určena procentem z částky daně ve vztahu k příjmu Roční příjem Roční příjem je celková hodnota příjmu dosaženého během fiskálního roku. Hrubý roční příjem se vztahuje na všechny výdělky před provedením jakýchkoli odpočtů a čistý roční příjem se vztahuje na částku, která zbývá po provedení všech odpočtů. Koncept se vztahuje na jednotlivce i podniky.

Téma regresivní daně

Obecně platí, že regresivní daň je daň, která je absolutní částkou měny vybíranou jednotně pro celou populaci. Populace s nízkými příjmy proto s sebou nese větší zátěž než lidé s vysokými příjmy, protože částka daně zabírá větší procento jejich příjmu, i když výše daně je stejná.

Regresní daňový systém se pro zdanění příjmů běžně nepoužívá. Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jeho účetnictví je klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. . Používá se však s mnoha dalšími daněmi, jako je daň z prodeje nebo daň z hříchu. Regresivní daň je přímo protikladem progresivní daně Progresivní daň Progresivní daň je sazba daně, která se zvyšuje s rostoucí daňovou hodnotou. Obvykle je rozdělena do daňových pásem, které postupují k postupně vyšším sazbám. Například progresivní daňová sazba se může pohybovat od 0% do 45% z nejnižší a nejvyšší úrovně.

Druhy regresní daně

S regresním zdaněním se lze setkat u různých daní s jednotnou částkou daně. Míra regrese se nicméně liší.

# 1 Daň z obratu

Daně z obratu se ukládají na hlavní zboží dostupné spotřebitelům. Jelikož daně z obratu se uplatňují jednotně a ovlivňují všechny demografické skupiny v rámci populace, považují se za regresivní.

# 2 Daň za hřích

Daně z hříchu jsou vybírány za zboží, které je považováno za škodlivé pro společnost. Zboží zahrnuje tabák, alkohol a výrobky s nadměrným obsahem cukru. Daně z hříchu jsou velmi regresivní kvůli rozdílům ve spotřebě mezi nízkopříjmovými a vysokopříjmovými částmi populace. Mnoho studií ukazuje, že lidé, kteří vydělávají méně, mají tendenci konzumovat více škodlivých produktů, jako je tabák nebo alkohol, ve srovnání s jednotlivci, kteří vydělávají více.

# 3 Daň z nemovitosti

Daně z majetku jsou teoreticky regresivní. Jsou založeny na hodnotě nemovitosti. Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, které zahrnují budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd., Nikoli na příjem vlastníka. Pokud tedy osoba s nízkým příjmem a osoba s vysokým příjmem vlastní nemovitosti se stejnou hodnotou, zaplatí stejnou částku daně.

Proto se daň z nemovitosti považuje za regresivní. Ve skutečnosti však bohatší lidé mají tendenci kupovat nemovitosti vyšší hodnoty než chudí lidé. Daň z nemovitosti je tedy - efektivně - nejméně regresní v našem seznamu.

Příklad daně

Minulý víkend šli John a Sam nakupovat. Oba si koupili nové oblečení a každý utratil 300 $. Sazba daně z prodeje je 13%. Proto každý z nich platil na daních 39 $. Johnův plat je však 3 000 $ měsíčně, zatímco Sam vydělává 4 000 $ měsíčně.

Zatímco John i Sam zaplatili stejnou částku daně, poměr částky daně k příjmům pro Sama byl pouze 39 $ / 4 000 $ = 0,975%, zatímco Johnova sazba byla 39 $ / 3 000 $ = 1,30%. Daň z obratu je tedy regresivní.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari pro finanční analytiky. Odtud doporučujeme pokračovat v rozšiřování vašich znalostí a pochopení dalších témat podnikového financování, jako jsou:

  • Daň Ad Valorem Daň Ad Valorem Pojem „ad valorem“ je latinský pro „podle hodnoty“, což znamená, že je flexibilní a závisí na odhadované hodnotě aktiva, produktu nebo služby.
  • Systém rovné daně Rovná daň Rovná daň označuje daňový systém, kde se na všechny úrovně příjmů uplatňuje jednotná daňová sazba. To znamená, že jednotlivci s nízkým příjmem jsou zdaňováni stejnou sazbou jako jednotlivci s vysokým příjmem.
  • Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí, když existuje rozpor mezi příjmem z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňového účetnictví, který se zobrazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví
  • Daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužné daně. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found