Akumulovaný jiný úplný příjem (AOCI) - přehled, členění

Akumulovaný jiný úplný příjem (AOCI) je účet hlavní knihy, který je uveden v sekci vlastního kapitálu v rozvaze společnosti Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál. Účet AOCI je určený prostor pro nerealizované zisky nebo ztráty z položek, které jsou umístěny v jiné kategorii úplného výsledku. Jakákoli transakce - ať už jde o ztrátu (odpočet) nebo zisk (kredit) - je považována za „nerealizovanou“, pokud není dokončena.

Kumulovaný ostatní úplný příjem (AOCI)

Například: Pokud společnost investuje na burze cenných papírů Akciový trh Akciový trh označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií obchodovaných na burze cenných papírů nebo na přepážkách. Akcie, známé také jako akcie, představují částečné vlastnictví ve společnosti, otevřené zisky nebo ztráty z investic jsou řádně uvedeny v části s úplným výnosem v rozvaze, dokud nejsou akcie prodány, kdy jsou zisky / ztráty realizovány .

Rozdělení účtu AOCI

Na účtu akumulovaného jiného komplexního příjmu je způsobilých být uvedeno několik typů zisků nebo ztrát. Zahrnují zisky nebo ztráty související s transakcemi v cizí měně, nerealizované zisky nebo ztráty, které ještě nedosáhnou splatnosti, a náklady spojené s provozováním penzijního plánu.

Jakmile je zisk nebo ztráta realizován, je přesunut z účtu AOCI do části čistého zisku v rozvaze společnosti.

Používání účtů AOCI je povinné, s výjimkou soukromě vlastněných společností Soukromě vlastněná společnost Soukromě vlastněná společnost je společnost, jejíž akcie vlastní jednotlivci nebo korporace a která nenabízí kapitálové podíly investorům ve formě akciových akcií obchodovány na veřejné burze cenných papírů. a neziskové organizace. Pokud finanční výkazy nemusí být předkládány externím stranám, společnost nemusí používat účty AOCI.

Předpisy týkající se účtů AOCI

Rada pro finanční účetní standardy (FASB) vydala v roce 1997 nový standard, který požaduje komplexní účtování veškerých výnosů, včetně „jiných“ nebo zvláštních druhů výnosů, konkrétně zisků a ztrát, které v současnosti nejsou finalizovány. Díky tomuto rozhodnutí byly účty AOCI povinné pro všechny veřejně obchodované společnosti v USA.

Důkladné a přesné vykazování účtů akumulovaných ostatních komplexních výnosů v rozvaze je důležité, protože zisky a ztráty ovlivňují rozvahu jako celek a komplexní příjem podniku. Položky však neovlivňují čistý zisk Čistý zisk Čistý zisk je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. , nerozdělený zisk nebo výsledovka ve smyslu skutečných konečných výnosů, dokud nejsou transakce dokončeny a přesunuty do jiné části rozvahy.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Průvodce položkami deníku Průvodce deníky Položky deníku jsou stavebními kameny účetnictví, od hlášení až po auditování záznamů deníku (které se skládají z debetů a kreditů). Bez řádného zápisu do deníku by finanční výkazy společností byly nepřesné a úplný nepořádek.
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady
  • Výkaz úplného zisku Výkaz úplného zisku Výkaz úplného zisku poskytuje souhrn čistých aktiv společnosti za dané časové období. Jinými slovy, výkaz zdůrazňuje úpravy vlastního kapitálu během daného časového rámce.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found