Jak přidat tlačítko VBA v aplikaci Excel? - Přehled, typy

Při použití sešitu, který obsahuje kód VBA, můžete přidat tlačítko makra, které usnadní ostatním uživatelům aplikace Excel spuštění kódu bez znalosti kódu VBA. Uživatelé aplikace Excel Excel Crash Course Náš Excel Crash Course je určen pro finanční analytiky, kteří se chtějí připravit na Wall Street. Naučte se zkratky aplikace Excel, vzorce, funkce, formátování, používejte tato tlačítka ke snadnému přístupu k většině maker v listu.

Přidejte tlačítko VBA

Přidání tlačítek do listu pomůže ostatním uživatelům vystavit vlastní funkce vašeho sešitu. Když kliknete na tlačítko VBA, automaticky se aktivuje makro a eliminuje se potřeba používat kartu Vývojář k vytváření nebo přístupu k makrům.

Typy tlačítek VBA pro pracovní listy

1. Ovládací tlačítka formuláře

Ovládání formuláře je jedním z hlavních způsobů vytvoření tlačítka, které spustí makro, když na něj uživatel klikne. Funguje stejně jako ovládací tlačítka ActiveX, ale liší se v několika aspektech. Ovládací tlačítka formuláře vytvářejí dojem, že jsou stisknuta, když na ně uživatel klikne, a jejich vzhled se podobá tlačítkům používaným ve starších verzích MS Windows. Tlačítka umožňují uživatelům měnit typ, velikost a barvu písma. Nelze však změnit barvu tlačítka.

Podle následujících pokynů vytvoříte tlačítko ovládání formuláře:

  1. Přejít na Vývojář kartu a klepněte na Vložit pod Řízení sekce.
  2. Klikněte na ikonu Vložit tlačítko v rozevíracím seznamu, který se otevře.
  3. Umístěte kurzor na místo listu, kde chcete vytvořit tlačítko.
  4. Zobrazí se vyskakovací okno. Klepněte na Přiřadit makro a potvrďte.
  5. Jakmile je tlačítko vytvořeno, klikněte na něj pravým tlačítkem a klikněte na Ovládací prvek formuláře. Umožňuje vám spravovat vlastnosti tlačítka.

Chcete-li změnit popis tlačítka, klikněte pravým tlačítkem na tlačítko a v rozevíracím seznamu vyberte možnost Upravit text. Makro můžete také znovu přiřadit kliknutím na možnost Přiřadit makro z rozevíracího seznamu.

2. Ovládací tlačítko ActiveX

Ovládací prvky ActiveX jsou nejlepší alternativou k ovládacím prvkům formuláře a umožňují více možností formátování než ta druhá. Při vytváření tlačítek pomocí ActiveX jsou uživatelé povinni přidat makro události do modelu listu. Makro se spustí, když na něj kliknete.

Ovládací prvky ActiveX umožňují uživatelům také přidávat další spouštěče událostí, například dvojité kliknutí. Umožňuje uživatelům provádět další akce, když na tlačítko dvakrát kliknete.

Podle následujících pokynů vytvoříte ovládací tlačítko ActiveX:

  1. Otevři Vývojář kartu a přejděte na Řízení sekce. Klepněte na Vložit a přejděte na ovládací prvky ActiveX.
  2. Klikněte na první tlačítko pod ovládacími prvky ActiveX (příkazové tlačítko).
  3. Umístěte kurzor na místo listu, kam chcete, aby se zobrazilo vaše tlačítko.
  4. Chcete-li vytvořit makro, klikněte na Zobrazit kód ve skupině Ovládací prvky na kartě Vývojář spusťte editor VBA. Vybrat CommandButton1 na podprocesu (vlevo). Stiskněte Klikněte na rozevírací seznam na pravé straně okna editoru VBA.
  5. V podprocesu zadejte název existujícího makra nebo vytvořte vlastní kód VBA. Existující makra najdete v sešitu kliknutím na Makra v části Kód. Můžete přidat více maker zadáním názvu každého makra na samostatné řádky v editoru VBA.
  6. Klikněte na ikonu Design režim vypněte a zavřete editor VBA před spuštěním kódu VBA. Poté vytvořte tlačítko ActiveX create v listu a spusťte makro.
  7. Chcete-li změnit vlastnosti tlačítka, klikněte na Vlastnosti možnost v části Skupina ovládacích prvků. Případně klikněte pravým tlačítkem na tlačítko a v rozevíracím seznamu vyberte Vlastnosti.

3. Tvary aplikace Excel

Kromě vytváření tlačítek na kartě Vývojář mohou uživatelé aplikace Excel k vytváření tlačítek používat tvary aplikace Excel. Výhodou použití tvarů aplikace Excel nad tlačítky ovládání formuláře nebo ovládacími prvky ActiveX je, že tvary umožňují nejvíce možností formátování a stylingu. Můžete změnit barvy, design a písmo tlačítek, aby tlačítka vypadala moderně.

Tady jsou kroky k vytvoření tlačítka v aplikaci Excel pomocí tvarů aplikace Excel:

  1. Klikněte na Vložit kartu a poté klikněte na Tvary.
  2. Vyberte preferovaný tvar tlačítka (vybrali jsme zaoblený obdélník).
  3. Přetažením vybraného tvaru na preferované místo v listu nastavíte velikost tvaru.
  4. Klepněte pravým tlačítkem na tlačítko a vyberte Upravit text pro změnu označení tlačítka. Tlačítko můžete také naformátovat pomocí nástrojů dostupných na kartě Domů.
  5. Chcete-li určit makro, klepněte pravým tlačítkem na tlačítko a vyberte Přiřadit makro.
  6. Vyberte makro z Tento sešit seznam, aby byla makra sdílitelná s ostatními uživateli, kteří sešit používají. Stisknutím tlačítka OK potvrďte makro.
  7. Kliknutím na tlačítko spusťte operaci makra.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Prostřednictvím kurzů, školení a cvičení finančního modelování se každý na světě může stát skvělým analytikem.

K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Příklady aplikace Excel IVBA Příklady aplikace Excel VBA Aplikace Excel VBA umožňuje uživateli vytvářet makra, která automatizují procesy v aplikaci Excel. Tato příručka použije příklady aplikace Excel VBA k ukázání, jak zaznamenat makro nastavením makra, jak deklarovat proměnné a jak odkazovat na data.
  • VBA v aplikaci Excel VBA v aplikaci Excel VBA je zkratka pro Visual Basic for Application. VBA je programovací jazyk vyvinutý společností Microsoft Corp., který je integrován do
  • Rychlá reference VBA Rychlá reference VBA Tato rychlá referenční příručka VBA poskytuje seznam funkcí pro VBA v aplikaci Excel. Pracovní sešit Pracovní sešity ("MyBook.xls") Pracovní list Pracovní listy ("List1") nebo Listy ("List1") Buňka nebo oblast v konvenci A1 Rozsah ("A1") nebo Rozsah ("A1: C5") Několik buněk nebo rozsahy Rozsah („A1, C5, D11“) nebo Rozsah („A1: C5, F6, D2: E5“) Rozsah v R1C1
  • Přechod z Excelu do Pythonu Přechod z Excelu do Pythonu Mnoho společností nyní přechází z Excelu do Pythonu, univerzálního programovacího jazyka na vysoké úrovni vytvořeného nizozemským programátorem Guidem van Rossumem

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found