Dobrovolné dodržování předpisů - přehled, jak to funguje, příklad

Dobrovolné dodržování předpisů je předpoklad, za kterého funguje americký daňový systém. Jedná se o zásadu, pro kterou budou všichni daňoví poplatníci spolupracovat s daňovým systémem při podávání čestného a přesného ročního přiznání. Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem se vztahuje na náhradu jakékoli fyzické nebo právnické osoby, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období. samostatně.

Dobrovolné dodržování předpisů

Dobrovolné dodržování předpisů neznamená, že neexistují žádné zákony ani pravidla týkající se daní. To znamená, že se od každého pracovníka očekává, že bude správně zadávat své daně bez zásahu vlády.

Jak to funguje

Internal Revenue Service (IRS) hraje hlavní roli v americkém daňovém systému. Je to federální agentura odpovědná za prosazování daňových zákonů. Jedním z hlavních úkolů agentury je implementovat zákon o dani z příjmu pro fyzické i právnické osoby.

Každý subjekt s příjmem (jednotlivci i společnosti) musí každý rok vyplnit formulář, který deklaruje jeho hrubý příjem Hrubý příjem Hrubý příjem se vztahuje k celkovému příjmu dosaženému jednotlivcem na výplatní pásce před zdaněním a jinými odpočty. Zahrnuje všechny příjmy jednotlivce ze všech zdrojů - včetně mezd, příjmů z pronájmu, úrokových výnosů a dividend. v minulém roce. Na základě tohoto prohlášení účetní jednotce vznikne debet nebo kredit u vlády. To znamená, že na konci prohlášení o příjmech mohou nastat dvě situace:

  • Účetní jednotka má úvěr na vládu a je oprávněna získat zpět některé daně; nebo
  • Subjekt je na vrub vlády a musí platit více daní.

Registrování daní pro všechny daňové poplatníky je příliš mnoho práce pro samotný IRS. Snadná nebude ani kontrola, zda každý daňový poplatník prohlašuje pravdu. V této souvislosti se zavádí dobrovolné dodržování předpisů.

Vzhledem k tomu, že americký daňový systém není schopen kontrolovat prohlášení každého daňového poplatníka, pracuje na předpokladu, že se daňoví poplatníci budou chovat čestně a budou deklarovat pravdu o svých příjmech a platit správnou částku daní.

Klíčovým bodem k pochopení je, že dobrovolné dodržování předpisů se nevztahuje na úkon vyplňování daňového přiznání, ale spočívá na víře, že daňový poplatník to provede řádným způsobem.

Chcete-li podat daňové přiznání čestně a správně, musí poplatníci dodržovat pravidla a zákony uvedené a vysvětlené v daňovém zákoně. Jak se často stává, zásad v daňovém zákoně je mnoho a mohou být zavádějící nebo velmi těžko pochopitelné. Z tohoto důvodu poskytuje IRS daňovým poplatníkům jednodušší formulář k vyplnění a jednodušší pokyny.

V tuto chvíli, kdy nastane čas pro vyplnění daňového přiznání, mohou daňoví poplatníci postupovat podle pokynů a vyplnit poskytnutý formulář. Přesto je na každém daňovém poplatníkovi, aby to poctivě provedl, uvedl svůj skutečný příjem a požádal o odpočet, pouze pokud má nárok na jeho příjem.

Praktický příklad

Abychom lépe pochopili, jak funguje dobrovolné dodržování předpisů, pojďme si uvést příklad. Předpokládejme, že Bill pracuje pro velkou společnost. Od společnosti obdrží W-2, což je dokument, který říká, kolik příjmů od této společnosti za uplynulý rok získal.

Bill však vydělává z jiných zdrojů. Kromě své běžné práce prodává své fotografie a učí angličtinu pro cizí děti. Z obou činností Bill získává další příjem. Nedostává formulář W-2, kde jsou deklarovány další příjmy.

V tomto okamžiku je na Billovi, aby do konečného daňového přiznání zahrnul další příjem. Pokud se rozhodne nevykázat dodatečný příjem, může nebo nemusí být zachycen IRS. Důvěřujeme, že Bill podá úplné daňové přiznání, nazýváme dobrovolné dodržování předpisů.

Dobrovolné dodržování předpisů pro velké korporace

Dobrovolné dodržování předpisů může mít v kontextu společností trochu odlišný význam. Může to být způsob, jak procvičovat společenskou odpovědnost podniků Corporate Social Responsibility (CSR) Společenská odpovědnost podniků (CSR) se týká strategií, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a jsou k tomu určeny.

Jako jednotlivé daňové poplatníky musí společnosti deklarovat také své příjmy. Musí dodržovat předpisy a řídit se zákony, a pokud jde o jednotlivce, je pro vládu velmi těžké a časově náročné je všechny zkontrolovat.

Alternativou je nechat všechny daňové registrace založené na dobrovolném dodržování předpisů. Je v zájmu samotné společnosti poskytnout čestné daňové přiznání. Pomůže to vybudovat dobrou pověst firmy a zvýší se její důvěryhodnost.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Daň z příjmů právnických osob a fyzických osob Daň z příjmů právnických osob a fyzických osob V tomto článku budeme diskutovat o daní z příjmů právnických osob a fyzických osob. Daň z příjmů právnických osob je výdajem na podnik (odliv peněz), který vybírá vláda
  • Formulář 1040-EZ Formulář 1040EZ Formulář 1040-EZ je typ amerického federálního formuláře daně z příjmu, který od daňového roku 2017 nabídla Internal Revenue Service (IRS). Mnoho amerických daňových poplatníků tento formulář použilo k podání a vykázání svých federálních daní z příjmu pro rok. Formulář 1040-EZ byl spolu s formulářem 1040-A ukončen v roce 2018.
  • Progresivní daň Progresivní daň Progresivní daň je sazba daně, která se zvyšuje s růstem zdanitelné hodnoty. Obvykle je rozdělena do daňových pásem, které postupují k postupně vyšším sazbám. Například progresivní daňová sazba se může pohybovat od 0% do 45% z nejnižší a nejvyšší úrovně
  • Jak používat web IRS.gov Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found