Meditace: Zvyšte svou paměť a IQ - metody ke zlepšení učení

V tomto digitálním věku, kdy se zdá, že je každý ve spěchu nebo na svých chytrých telefonech, je snadné být zahlceni informacemi a nápady, různými druhy hluku, aktivitami a pochůzkami. Výsledek? Ve většině dní jsme ve stresu, naše mysl pracuje příliš rychle a naše zdraví trpí.

Existuje tolik způsobů boje proti stresu a jedním z nich je meditace. Meditace se provádí, aby se procvičila mysl, přivedla nás zpět do přítomného okamžiku a dala nám příležitost být klidnější a laskavější nejen k sobě, ale i k ostatním lidem.

Můžete také trénovat svou mysl tím, že se podíváte na některé z bezplatných kurzů Finance!

Síla meditace

Meditace všímavosti

V posledních několika letech je meditace všímavosti stále populárnější. Jejím cílem je pomoci vám snížit stres a zlepšit klid a klid. Při tomto typu meditace praktik věnuje pozornost přítomnému okamžiku bez úsudku.

Běžná mylná představa je, že meditace zahrnuje vyprázdnění mysli, ale ve skutečnosti učí soustředit se na fyzické vjemy, myšlenky a pocity, abychom je viděli jasněji.

Síla meditace - meditace všímavosti

Meditujte, abyste posílili paměť a IQ

Meditace je prospěšná při snižování stresu, snižování krevního tlaku a zlepšování nálady. Věděli jste však, že pravidelné meditování může také posílit vaši paměť a IQ?

Zvyšte svou paměť

Studie Vědomí a poznání odhalila, že účastníci, kteří meditovali po dobu 20 minut po dobu čtyř dnů, vykazovali sníženou hladinu stresu i výrazné zlepšení paměti a poznání. Ti, kdo meditovali, také zaznamenali až 10krát lepší výsledky v úkolu pracovní paměti.

V jiné studii vědci z UC Santa Barbara zjistili, že i pouhé dva týdny meditace všímavosti mohou vést k významnému zlepšení kapacity pracovní paměti, čtení s porozuměním a schopnosti soustředit se. Toto zaměření můžete zaměřit na to, abyste se stali světovým finančním analytikem s certifikací Financial Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA ™) Certifikace FMVA® Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari.

Zvyšte své IQ

Siegfried Othmer, bývalý prezident divize neurofeedbacku Asociace pro aplikovanou psychofyziologii a biofeedback, provedl neurofeedback výzkum na toto téma. Výsledky ukázaly, že účastníci, kteří meditovali, vykazovali průměrný nárůst IQ 23 procent.

Jedním z důvodů je, že hluboká meditace zpomaluje mozkovou činnost. S pomalejšími mozkovými vlnami zvyšuje mozek schopnost reorganizovat se. Když svému mozku dáte odpočinek, zlepší se to samo.

Pouhá kontrola dechu snižuje stresový hormon zvaný kortizol. Jak mysl bloudí, zaměřuje se na negativní problémy a může vést ke stresu. Při meditaci je mysl méně aktivní, a proto snižuje hladinu stresu.

Síla meditace - posílení IQ

Zkuste meditaci

Chcete vyzkoušet meditaci? Existuje mnoho způsobů, jak začít. Pokud se chystáte digitální cestou, zvažte aplikaci Headspace, která vás tímto procesem provede. Umožňuje vám také sledovat váš pokrok. Můžete také cvičit sami. Začněte tím, že budete sedět se zavřenýma očima, poté se zaměřte na dech. Můžete také poslouchat uklidňující hudbu.

Dodatečné zdroje

Použijte tento obnovený mozek k sebezdokonalování. Corporate Finance Institute nabízí celou řadu kurzů a zdrojů, které vám pomohou naučit se a posunout vaši kariéru! Podívejte se na ně níže:

  • Kurzy podnikového financování zdarma
  • Certifikace finančního modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari
  • Jak uspět v eLearningu - 10 tipů pro online studenty Jak uspět v eLearningu - 10 tipů pro online studenty 10 studijních tipů, které vám usnadní přechod a přizpůsobení se eLearningu.
  • Mapa kariéry

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found