Samostatná hodnota - přehled, příklad a způsob jejího použití

Samostatná hodnota je metoda ocenění, která určuje hodnotu společnosti v její aktuální hodnotě před fúzí a akvizicí. Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady. Používá se k určení vhodnosti cílové společnosti jako partnera pro fúzi nebo akvizici a synergického efektu, který transakce přinese nabyvateli.

Některé z položek zahrnutých při určování současné hodnoty společnosti zahrnují personál, základnu aktiv, distribuční kanály, současnou strukturu výroby nebo služeb a strukturu provozních nákladů.

Samostatná hodnota

Kurz Finance Mergers and Acquisitions (M&A) vás provede tím, jak vytvořit finanční model pro M&A v aplikaci Excel.

V některých případech může hodnota cíle akvizice překročit odhadovanou samostatnou hodnotu pro společnost nabyvatele. To znamená, že nabyvatel získá z transakce větší hodnotu než kombinace aktiv obou společností.

Například při získávání softwarové společnosti vytvářejí zaměstnanci společnosti synergický efekt ve společnosti nabyvatele. Pokud společnost získá softwarovou společnost bez svých technických zaměstnanců, nabyvatel neprovede synergický efekt okamžitě, protože bude nucen nést další náklady na školení nových zaměstnanců. Novým zaměstnancům navíc bude nějakou dobu trvat, než si zvyknou na interní systémy získané společnosti.

Co je Synergy Effect v M&A Deals

Synergy Synergy Synergy je koncept, že celý subjekt má větší hodnotu než součet jeho částí. Tato logika je obvykle hybnou silou v oblasti fúzí a akvizic (M&A), kde investiční bankéři a vedoucí pracovníci korporací často používají synergii jako zdůvodnění dohody. je jednou z metrik, které strany v rámci fúzí a akvizic používají k ospravedlnění transakce a ceny transakce. Náklady na akvizici se obvykle počítají s přihlédnutím k očekávaným výhodám pro obě společnosti po akvizici. Výhody, které tyto dvě společnosti požívají, se označují jako synergie. Synergii lze klasifikovat jako provozní a finanční synergie.

1. Provozní synergie

Provozní synergie odkazují na schopnost transakce zvyšovat výnosy generované aktivy a zrychlovat růst společnosti, což vede ke zvýšení peněžních toků pro kombinovanou entitu. Příkladem provozní synergie jsou úspory z rozsahu. Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvyšuje svoji úroveň produkce. Výhoda vzniká díky inverznímu vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobené množství. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce generovaný transakcí.

Vzhledem k tomu, že společnosti přestávají fungovat jako dva různé subjekty, vylučují náklady, které dříve vznikly jednotlivě, jako jsou náklady na distribuci, správu a náklady na pronájem. Sloučená společnost také těží z velkého počtu nabídek produktů a služeb a velké skupiny potenciálních zákazníků.

2. Finanční synergie

Finanční synergie Finanční synergie Finanční synergie nastává, když spojení dvou společností zlepšuje finanční aktivity na vyšší úroveň, než když společnosti působily jako samostatné subjekty. Transakce fúzí a akvizic obvykle vedou k větší společnosti, která má vyšší vyjednávací sílu, aby získala nižší náklady na kapitál. zahrnovat zlepšení finanční výkonnosti, které si dvě firmy užívají, když se spojí do jedné větší společnosti. Mezi vylepšení patří zvýšená kapacita dluhu, nižší náklady na kapitál, lepší peněžní toky a daňové výhody. Spojená společnost má vyšší vyjednávací sílu a může být schopna vyjednat nižší finanční náklady z finančních institucí.

Může zlepšit svou výpůjční kapacitu, protože dosahuje stabilnějších peněžních toků a výnosů, které věřitelům zaručují, že společnost bude schopna dostát svému dluhovému závazku. Nabyvatel rovněž vytváří daňové výhody, když získá ztrátovou jednotku, protože snižuje celkové daňové zatížení.

Ačkoli se společnosti většinou zaměřují na pozitivní synergie, nabyvatel se může setkat také s negativními synergiemi, kde kombinované firemní zkušenosti po akvizici snížily finanční výkonnost. Například sloučená společnost může být nucena nést další náklady na školení svých nových zaměstnanců a najmout zkušenější pracovníky, aby posílila svůj vedoucí tým.

Získání cílové společnosti se zápornou finanční pověstí mezi úvěrovými institucemi může také ovlivnit dluhovou kapacitu nabyvatele, protože většina poskytovatelů půjček bude váhat s půjčením velkého množství dluhů v kombinovaném subjektu, aby se ochránila před rizikem selhání.

Jak se používá samostatná hodnota

Samostatný se používá k určení vhodnosti akvizičního cíle v transakci fúzí a akvizic a k tomu, zda transakce po akvizici zlepší ocenění nabyvatele. Nabyvatel proto musí provést due diligence Due Diligence Due diligence je proces ověřování, vyšetřování nebo auditu potenciální dohody nebo investiční příležitosti k potvrzení všech relevantních skutečností a finančních informací a k ověření všeho, co bylo vyvoláno během fúzí a akvizic obchod nebo investiční proces. Před uzavřením obchodu je dokončena náležitá péče. na cílové společnosti určit schopnost cíle vytvořit pozitivní synergii v mateřské společnosti.

Due diligence zahrnuje výpočet nákladů, které nabyvateli vzniknou před úplným začleněním infrastruktury cíle do společnosti. Náklady zahrnují náklady na odpisy majetku, pořízení nové infrastruktury, náklady na školení nových zaměstnanců, náklady na reorganizaci výkonného týmu atd.

Cílová společnost s jedinečnými aktivy nebo schopnostmi, jako je patentovaný systém a patentovaná technologie, dokáže během akvizice přilákat prémiovou cenu kvůli vyšší samostatné hodnotě. Kupní cena by byla vyšší, pokud nabyvatel odhadne, že u získané společnosti vygeneruje více výnosů než výnosy, které by cílová společnost mohla v budoucnu generovat, pokud by nadále fungovala samostatně.

Generovaná dodatečná hodnota se označuje jako synergie, kterou lze měřit zvýšenou provozní efektivitou a silnou finanční výkonností sloučené společnosti.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Akviziční financování Akviziční financování Akviziční financování označuje různé zdroje kapitálu, které se používají k financování fúze nebo akvizice. Toto je obvykle složitá mise vyžadující důkladné plánování, protože struktury financování akvizic často vyžadují spoustu variací a kombinací. Navíc se akviziční financování zřídka získává z jednoho zdroje.
  • Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité
  • Struktura fúzí a akvizic Struktura fúzí a akvizic Struktura fúzí a akvizic je závazná dohoda mezi stranami o fúzi nebo akvizici (M&A), která nastiňuje práva a povinnosti obou stran. Jednoduše řečeno, strukturu obchodu lze označit jako podmínky fúzí a akvizic.
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found