Neočekávané výdělky - přehled, vzorec SUE, důležitost

„Neočekávané výdělky“ je termín používaný v účetnictví k řešení rozdílu mezi skutečnými výdělky společnosti za určité období a výdělky, které měly generovat. Někdy se také označuje jako „výdělkové překvapení“.

Neočekávané výdělky

„Neočekávaný“ aspekt může být buď pozitivní - což znamená, že společnost vytvořila více výnosů, než očekával -, nebo negativní - což znamená, že společnost vydělala méně, než se od nich očekávalo.

Standardizované neočekávané výdělky (SUE)

Jednou z nejběžnějších metod pro stanovení neočekávaných výdělků je matematický vzorec známý jako „standardizované neočekávané výdělky“ nebo SUE. „Překvapivé“ výdělky mohou být často užitečné při vývoji strategií pro obchodování. Aby však bylo možné určit, zda může být taková strategie účinná, je třeba prozkoumat vztah mezi výkonností akcií společnosti a jejími neočekávanými výnosy. To se provádí pomocí výpočtu SUE. Vzorec SUE je uveden níže:

Vzorec SUE

Kde:

  • EPS (Q1) - zisk na akcii Zisk na akcii (EPS) Zisk na akcii (EPS) je klíčovou metrikou používanou k určení podílu společného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie vykázaný za dané čtvrtletí
  • fEPS (Q1) - předpokládaný nebo očekávaný zisk na akcii pro společnost ve stejném čtvrtletí
  • SD (Q1) - směrodatná odchylka odhadovaného výdělku za dané čtvrtletí

Vzorec SUE umožňuje obchodníkovi nebo analytikovi pochopit, kde aktuální cena akcií klesá, ať už je to v rámci jedné standardní odchylky Standardní odchylka Ze statistického hlediska je standardní odchylka souboru dat měřítkem velikosti odchylek mezi hodnotami pozorování obsažených v očekávané ceně či nikoli.

(Předpokládaný zisk na akcii určují analytici pomocí matematických předpovědních metod a finančního modelování, aby na základě historických údajů vyjádřili, co by společnost měla v daném období rozumně očekávat.)

Důležitost neočekávaných příjmů

Neočekávané zisky jsou důležitou složkou v účetním / finančním odvětví kvůli jejich potenciálnímu významu pro investory. „Překvapivý“ aspekt výdělků znamená, že cena akcie může během jednoho dne dramaticky stoupat nebo klesat.

Prognóza ceny / výdělku může být složitá, což znamená, že neočekávané výdělky mohou být výsledkem nepřesných odhadů analytiků. Pokud jsou však neočekávané zisky - pozitivní nebo negativní - přímým důsledkem jednání společnosti, mohou investorům nabídnout důležité informace o budoucí trajektorii akcií společnosti.

Jaké jsou očekávané výdělky?

Očekávané příjmy, jak název napovídá, jsou příjmy, které společnost očekává. Toto číslo určují analytici trhu, kteří studují historické výdělky společnosti. Zvažují také stav celkového trhu a to, jak na společnost reagoval a v současné době reaguje.

Finanční analytici vytvářejí matematické a finanční modely. Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte 10 nejlepších typů příjmů společnosti z jiných účetních období. Používají modely k předpovědi toho, co může společnost rozumně očekávat, že vygeneruje zisky během nadcházejícího účetního období. Analytici se přirozeně snaží vyhnout se zprávám o „neočekávaných výdělcích“.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení neočekávaných příjmů. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům jsou informace poskytované vedením veřejně obchodované společnosti o jejích očekávaných budoucích výsledcích, včetně odhadů
  • Teorie finančního účetnictví Teorie finančního účetnictví Teorie finančního účetnictví vysvětluje „proč“ stojící za účetnictvím - důvody, proč jsou transakce vykazovány určitými způsoby. Tato příručka vám pomůže pochopit hlavní principy, které stojí za teorií finančního účetnictví
  • Kvalitativní charakteristiky účetních informací Kvalitativní charakteristiky účetních informací Požadavek na účetní informace ze strany investorů, věřitelů, věřitelů atd. Vytváří základní kvalitativní charakteristiky, které jsou v účetních informacích žádoucí. Existuje šest kvalitativních charakteristik účetních informací. Dvě ze šesti kvalitativních charakteristik jsou zásadní (musíte mít)
  • Druhy podání SEC Druhy podání SEC Americký SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S-4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found