PayPal - Další informace o online platební společnosti

PayPal Holdings, Inc. je jednou z největších online platebních společností, které umožňují stranám provádět platby prostřednictvím online převodů prostředků. Online platební systém společnosti nabízí elektronické alternativy k tradičním platebním metodám, jako je peněžní poukázka a šeky Peněžní ekvivalenty Peníze a peněžní ekvivalenty jsou nejlikvidnější ze všech aktiv v rozvaze. Peněžní ekvivalenty zahrnují cenné papíry peněžního trhu, bankovní akcepty. Společnost poskytuje platformu pro online prodejce, aukční stránky Aukce Aukce je systém nákupu a prodeje zboží nebo služeb tím, že je nabízí k nabízení, umožňuje lidem nabízet a prodává nejvyšší nabídce. Uchazeči si navzájem konkurují a uživatelé elektronického obchodování provádějí bezpečné platby kdekoli na světě a za každou transakci na své platformě účtují poplatek.

Online nakupující nemusí při provádění transakcí uvádět čísla svých kreditních karet nebo bankovních účtů, což z PayPalu dělá jednoho z nejbezpečnějších zpracovatelů plateb na světě.

PayPal online platební mobilní téma

Aby zákazníci mohli používat online platební systém PayPal, musí si otevřít účet na webu společnosti. Účet je poté připojen k kreditní kartě uživatele nebo k běžnému účtu, aby se umožnila platba. Aby byl účet plně funkční, musí uživatel předložit doklad o finančních prostředcích a identifikační dokumenty. Jakmile je účet potvrzen a ověřen, může uživatel začít odesílat a přijímat platby do az jiných účtů. Uživatelé také mohou pomocí svého účtu provádět platby na webech elektronického obchodování, jako jsou eBay a Amazon.

Dějiny

PayPal byla založena v roce 1998 jako Confinity, společnost, která vyvinula bezpečnostní software pro kapesní zařízení. Jeho zakladateli byli Max Levchin, Luke Nosek, Peter Thiel a Ken Howery. Společnost později přešla na službu převodu peněz v roce 1999 s podporou financování od Johna Malloye. Společnost Confinity se později spojila se společností X.com, kterou založil Elon Musk, v březnu 2000. Společnost X-com nabídla služby internetového bankovnictví, ale zakladatel se rozhodl služby ukončit a zaměřit se na službu převodu peněz od společnosti Confinity. V roce 2001 byl X.com přejmenován na PayPal a majitelé se rozhodli zveřejnit prostřednictvím počáteční veřejné nabídky Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO v roce 2002. IPO bylo vydáno za 13 USD na akcii a společnost vygenerovala 61 milionů USD.

Historie PayPal Holdings

Post-IPO

PayPal si získal popularitu jako zpracovatel online plateb během Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO, a eBay se rozhodl jej později v tomto roce získat za 1,5 miliardy USD s metodami ocenění Valuation Methods Při oceňování společnosti jako fungujícího podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financování přes 23 USD na akcii. Jako stoprocentní dceřiná společnost eBay se společnost stala oficiální službou převodu plateb pro web eBay. Každý čtvrtý výčet uzavřených aukcí přijal PayPal jako platební metodu a více než 70% všech aukcí eBay přijalo PayPal.

V roce 2010 uvedla platforma online plateb více než 100 milionů uživatelů na 190 trzích a 25 různých měnách. Později v roce 2011 společnost oznámila, že začne přesouvat své podnikání do režimu offline, aby svým milionům zákazníků umožnila používat PayPal v kamenných obchodech. V roce 2012 uzavřelo partnerství se společností Discover Card a umožnilo svým uživatelům provádět platby PayPal v kterémkoli ze sedmi milionů obchodů, které podporují síť Discover Card.

Dne 30. září 2014 společnost eBay oznámila, že vyčlení PayPal do samostatného subjektu. Tato změna by umožnila PayPalu veřejně obchodovat jako nezávislý subjekt. Spin-off byl dokončen v červenci 2015. Dan Schulman se stal prezidentem a generálním ředitelem nové společnosti, zatímco bývalý generální ředitel eBay John Donahoe se stal předsedou.

Akvizice

Od svého založení společnost PayPal provedla několik akvizic Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady jiných společností v oblasti elektronických plateb, převodu digitálních peněz a odvětví finančních transakcí. Nové akvizice nejen přilákaly na PayPal nové zákazníky, ale přinesly také lepší technologie, které zlepšily fungování společnosti poskytující online platby.

V roce 2005 společnost PayPal získala společnost VeriSign pro platební řešení, aby rozšířila své podnikání v oblasti elektronického obchodování. Akvizice měla hodnotu kolem 370 milionů dolarů, a to pro podnik, který v roce 2004 zpracoval 40 miliard dolarů v online platbách. Prostřednictvím dohody poskytl VeriSign společnosti PayPal služby podpory zabezpečení prostřednictvím nákupu dvou milionů tokenů. Tokeny jsou klíčové řetězce velikosti USB, které se používají k vytvoření dvoufaktorového zabezpečení, které chrání uživatele před krádeží online a dalšími bezpečnostními problémy online. Tokeny vyžadují, aby uživatelé poskytli bezpečnostní heslo i fyzický token v případě obchodníků.

Společnost PayPal získala společnost Fraud Sciences v lednu 2008, aby vylepšila své systémy správy podvodů. Fraud Sciences je soukromý izraelský poskytovatel detekce podvodů, který nabízí automatizované systémy proti podvodům, jako jsou SpotLight VFX a SpotLight T2T. Nástroje pro detekci podvodů pomáhají PayPalu a eBay ověřit totožnost kupujících a přijímat transakce od kupujících, které by byly označeny jako podezřelé. Společnost byla získána za 169 milionů $.

Společnost pro online platby také zakoupila společnost Bill Me Later, patentovanou firmu pro platební metody, která nabízí transakční kredit více než 9 000 elektronickým obchodníkům v USA. Prostřednictvím svého partnera Comenity Capital Bank nabízí spotřebitelům řadu revolvingových úvěrů. Tato služba umožňuje svým zákazníkům nakupovat na online maloobchodních webech bez použití kreditní karty. Bill Me Later, nyní rebrandovaný jako PayPal Credit, je k dispozici na předních obchodních webech, jako jsou Wal-Mart, Best Buy, Overstock, Hotels.com, Home Depot a JetBlue Airways. Akvizice byla dokončena za 945 milionů $ v říjnu 2008.

Služby

Interní vývoj a akvizice menších společností umožňují společnosti PayPal poskytovat svým uživatelům různé služby. Prostřednictvím platformy online plateb mohou uživatelé převádět prostředky elektronicky buď prostřednictvím osobních, nebo obchodních účtů. Osobní účty umožňují jednotlivým uživatelům provádět finanční transakce online a odesílat nebo přijímat prostředky jiným uživatelům a od nich. Účet PayPal Business umožňuje podnikům přijímat platby od zákazníků a provádět platby za zboží zakoupené online i v kamenných obchodech. Platforma pro online platby podporuje 25 různých měn a uživatelé mohou na hlavní stránce účtu přecházet z jedné měny do druhé.

Online maloobchodní prodejny zahrnují PayPal jako jednu z přijímaných platebních metod. Uživatelé mohou snadno provádět zabezpečené platby a přijímat slevy a hotovost ve vybraných obchodech s takovými ujednáními s online platební společností. Nabízí také vlastní značkový kredit. Zákazníkům schváleným pro tento kredit jsou poskytovány kreditní karty MasterCard. Mohou také získat debetní karty PayPal i předplacené karty.

Zdroj článku: //www.paypal.com

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce PayPal Holdings. Chcete-li dále rozšířit své finanční znalosti, podívejte se na následující finanční zdroje:

  • Cyklus akvizice a platby Cyklus akvizice a platby Cyklus akvizice a platby (také označovaný jako cyklus PPP pro nákupy, závazky a platby) se skládá hlavně ze dvou tříd tříd transakcí. První třída je třída akvizice. Typickým zápisem do deníku pro tuto třídu transakcí je inkaso z inventáře nebo výdaj
  • Dny splatné do splatnosti Dny splatné do splatnosti Dny splatné do splatnosti (DPO) označují průměrný počet dní, které společnosti trvá, než splatí své splatné účty. Proto nezaplacené dny měří, jak dobře společnost spravuje své závazky. DPO ve výši 20 znamená, že společnosti trvá v průměru 20 dní, než splatí své dodavatele.
  • Splatné účty Splatné účty Závazky splatné jsou závazky vzniklé, když organizace obdrží zboží nebo služby od svých dodavatelů na úvěr. Očekává se, že závazky z účtů budou splaceny do jednoho roku nebo do jednoho provozního cyklu (podle toho, který je delší). AP je považován za jednu z nejlikvidnějších forem krátkodobých závazků
  • Certifikační program finančního analytika Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found