Převzetí výpomoci - Porozumění tomu, jak převzetí výpomoci funguje

Převzetí výpomoci odkazuje na scénář, kdy vláda nebo finančně stabilní společnost převezme kontrolu nad slabou společností s cílem pomoci této společnosti znovu získat její finanční sílu. Akviziční entita převezme slabou společnost, obvykle prostřednictvím nákupu kontrolního množství akciových akcií společnosti. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. . Lze také použít programy výměny akcií.

Cílem převzetí výpomoci je pomoci obrátit činnost společnosti bez likvidace jejích aktiv. Typy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správně identifikovat a. Nabývající subjekt toho dosahuje rozvojovým záchranným plánem a jmenováním vedoucího, který stojí v čele oživení, a zároveň chrání zájmy investorů a akcionářů. kapitál plus nerozdělený zisk. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva.

Převzetí výplaty

Společnosti uvažované o převzetí pomoci jsou obvykle ty, jejichž kolaps nebo bankrot by byly škodlivé pro odvětví, jehož jsou součástí, a / nebo pro ekonomiku země jako celek. Například společnost, která zaměstnává velmi velký počet jednotlivců, zejména pokud je společnost významným zaměstnavatelem pro geografickou oblast, ve které se nachází, může být považována za „příliš velkou na to, aby selhala“.

Výpomoc má formu akcií, dluhopisů, půjček a hotovosti, které mohou v budoucnu vyžadovat vrácení peněz. V případě akciových akcií by bojující společnost musela znovu získat akcie od nabývajícího subjektu, jakmile získá zpět svou finanční sílu.

Legislativní a výkonné snahy o převzetí pomoci

Dodd-Frankův zákon podepsal prezident Barack Obama v červenci 2010. Zákon byl reakcí na finanční krizi v letech 2007/2008, kdy kvůli finanční krizi čelilo kolapsu mnoho významných amerických společností. Zatímco vláda přistoupila k záchraně problémových společností, zákon Dodd-Frank se také snažil chránit spotřebitele, aby nesli náklady na výpomoc při záchraně špatně spravovaných společností. Zákon zřídil regulační orgány, jako je Rada pro dohled nad finanční stabilitou, Úřad pro finanční výzkum a Úřad pro ochranu spotřebitele.

Zákon Dodd-Frank Zákon Dodd-Frank Zákon Dodd-Frank nebo zákon o reformě a ochraně spotřebitele z Wall Street z roku 2010 byl přijat do práva během Obamovy vlády jako reakce na finanční krizi v roce 2008. Snaží se zavést významné změny finanční regulace a vytvoření nových vládních agentur pověřených prováděním různých ustanovení zákona. byla zaměřena na podporu finanční stability finančního systému Spojených států vyžadováním odpovědnosti a transparentnosti mezi společnostmi v USA. Hlava II zákona Dodd-Frank upravuje záchranné postupy pro bojující společnosti. Vyžaduje, aby akcionáři a věřitelé nesli ztráty společnosti v úpadku.

Převzetí výpomoci ve finančním odvětví

Vládní vláda Spojených států převzala výpomoc v roce 2008 mnoha finančními institucemi a byla největší v historii. Vláda přistoupila k záchraně finančních institucí, které utrpěly velké ztráty z kolapsu hypotéčního trhu s rizikovými hypotékami.

V té době poskytovaly finanční instituce dlužníkům s nízkým úvěrovým skóre hypoteční úvěry, a když velké množství těchto hypoték selhalo, úvěrové společnosti nebyly schopny absorbovat obrovské ztráty.

Program na odstraňování potíží s aktivy (TARP)

Zákon o nouzové ekonomické stabilizaci (2008) povolil vytvoření Programu pomoci při problémových aktivech (TARP) s cílem poskytnout záchranný fond ve výši 700 miliard dolarů distribuovaný velkým americkým společnostem, které se na tento program kvalifikovaly. Bylo to jedno z opatření, která vláda přijala k řešení hypoteční krize rizikových hypoték.

Úřady využily TARP k nákupu toxických aktiv od finančních institucí jako způsob posílení jejich finanční pozice a pomoci stabilizovat rozvahy bojujících společností. Nakonec TARP vyplatil finančním institucím více než 426,4 miliardy USD a na splátkách získal zpět přibližně 441,7 miliardy USD.

Praktické příklady

V roce 2008 koupila společnost PNC Financial Services akcie společnosti National City Corp. za 5,2 miliardy USD. National City utrpěl obrovské ztráty v důsledku krize půjček subprime. Společnost PNC použila peníze z fondu TARP na záchranu NCC. Po převzetí se NCC stala pátou největší bankou v USA, přestože výpomoc vedla ke ztrátě mnoha pracovních míst v sídle National City.

Dalším významným převzetím záchranné pomoci byla finanční pomoc americké automobilky dvěma automobilkám, Chrysler a General Motors. Obě společnosti potřebovaly výpomoc, aby se udržely na hladině kvůli klesajícímu počtu SUV a prodeji velkých vozidel. Během finanční krize se spotřebitelům nepodařilo získat půjčky na auto od finančních institucí a tato situace zhoršila finanční situaci obou společností.

Pokud by takové velké společnosti v tak klíčovém odvětví selhaly, znamenalo by to obrovský útlum ekonomiky. V rámci smlouvy o převzetí vláda půjčila oběma společnostem 17,4 miliard USD z fondů TARP pod podmínkou, že sníží své dluhy, sníží mzdy a platy a vytvoří restrukturalizační plán. Vláda si jako věřitel zachovala právo odvolat půjčky, pokud společnosti nedodržely dohodu.

Důvody pro převzetí výpomoců

1. Vytváří morální hazard

Podle Paula Volkera, bývalého předsedy Federálního rezervního systému, praxe nabízející výpomoc velkým společnostem vytváří morální hazard, protože mohou mít větší sklon k riskantním obchodním rozhodnutím, pokud očekávají, že budou zachráněni případnými problémy. Během finanční krize vláda zachraňovala velké finanční instituce, dokonce i ty, které poskytovaly hypoteční úvěry, aniž by provedly náležitou péči u dlužníků.

Praxe nabízení výplat je považována mnoha ekonomy a analytiky trhu za špatný precedens tím, že získává peníze od produktivních daňových poplatníků a používá je k odměňování selhávajících společností. Někteří analytici trhu také tvrdili, že výpomocné operace recesi prodloužily, nikoli zkrátily, a že ve skutečnosti by se ekonomika zotavila rychleji, kdyby společnostem bylo jednoduše umožněno selhat.

2. Nevýhody konkurence

Vládní výpomoc pro boj s velkými společnostmi také odrazuje od společností, které byly obezřetně řízeny. Díky vládní intervenci jsou trhy méně efektivní a v konečném důsledku nesou největší zátěž spotřebitelé / daňoví poplatníci. Záchrana společností je zvýhodňuje před konkurencí. Obrací zisky produktivních společností a jednotlivců, protože výnosy z těchto společností jsou poskytovány selhávajícím společnostem.

Argumentuje se proto, že vláda by měla umožnit volnému fungování trhu a umožnit, aby k úspěchu i neúspěchu docházelo při jejich získávání. Podpora neudržitelných obchodních modelů brání tomu, aby likvidovaná aktiva byla lépe využívána lépe řízenými konkurenty a dalšími společnostmi s udržitelnými obchodními modely.

Další zdroje

Finance je předním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro finanční profesionály, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Bílý rytíř Bílý rytíř Bílý rytíř je společnost nebo jednotlivec, který získá cílovou společnost, která se blíží převzetí černým rytířem. Převzetí bílého rytíře je upřednostňovanou možností před nepřátelským převzetím černým rytířem, protože bílí rytíři provádějí „přátelskou akvizici“ tím, že obecně zachovávají současný manažerský tým
  • Rekapitalizace Rekapitalizace Rekapitalizace je typ podnikové restrukturalizace, jejímž cílem je změnit kapitálovou strukturu společnosti. Společnosti provádějí rekapitalizaci, aby byla jejich kapitálová struktura stabilnější nebo optimální.
  • Nepřátelské převzetí Nepřátelské převzetí Nepřátelským převzetím při fúzích a akvizicích (M&A) je akvizice cílové společnosti jinou společností (označovanou jako nabyvatel) přímým přístupem k akcionářům cílové společnosti, buď podáním nabídky nebo prostřednictvím hlas zmocněnce. Rozdíl mezi nepřátelským a přátelským
  • Cenné papíry zajištěné hypotékou Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) Zabezpečení zajištěné hypotékou (MBS) je dluhový cenný papír, který je zajištěn hypotékou nebo inkasem hypotéky. MBS je cenný papír krytý aktivy, který je obchodován na sekundárním trhu a který umožňuje investorům těžit z hypotečního obchodu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found