Growth Capex - Defenition, Overview, How to Calculate

Růstový kapitál je forma kapitálových výdajů podnikaných společností za účelem rozšíření stávajících operací nebo dalšího vyhlídky na růst. Zaměřuje se na činnosti, jako je pořízení stálých aktiv. Druhy aktiv. Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správná identifikace a nákup hardwaru (např. Počítačů), vozidel pro přepravu zboží a rozšiřování budov. Transakce související s růstovým kapitálem se obvykle zaznamenávají do rozvahy Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál (PP&E) a výkaz peněžních toků Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. (investiční činnost).

Růstový index

Přehled Growth Capex

Kapitálové výdaje, běžně známé jako capex, jsou nedílnou součástí strategických rozhodnutí. Corporate Strategy Corporate Strategy se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii pro organizace, protože pomáhá podporovat růst, zlepšení služeb zákazníkům, zvýšení marže a podpora kvalitního výkonu. Vzhledem k velkým částkám peněz přiděleným na projekty je zásadní, aby investice generovaly vysoké výnosy. K implementaci růstového capexu se používají dva přístupy:

1. Pořízení nového zařízení a automatizace

Každá organizace hledá způsoby, jak zvýšit efektivitu, a automatizace poskytuje životaschopné řešení. Automatizace nejen snižuje provozní náklady, ale také pomáhá při realizaci cílů společnosti v kratším časovém období. Významné investice do robotů a dalších automatizačních zařízení lze ospravedlnit zvýšeným výkonem zpracování a sníženými mzdovými náklady. Před pořízením zařízení pro automatizaci procesu by však společnosti měly určit, zda kapitálové výdaje přispívají k hodnotě společnosti. Měli by například posoudit, zda:

  • Automatizované zařízení pomáhá společnosti odeslat nebo přijmout více objednávek nebo zkrátit čekací dobu zákazníka
  • Automatizace vytváří více WIP, což vede k novým výzvám po proudu
  • Výstup nebo propustnost se zvýší

2. Rozšíření zařízení

Rozšíření zařízení vyžaduje podobné úvahy pro pořízení nového vybavení - náklady, riziko, čas implementace a školení zaměstnanců, mimo jiné faktory. Ne všechny podniky potřebují rozšíření zařízení, pokud mohou získat významné zisky ze stávajících zařízení. Proto je potřeba položit několik otázek:

  • Provedla společnost kritickou analýzu WIP, poptávky po prostoru po skladovaných součástech a materiálu, stejně jako zastaralého inventáře?
  • Co společnost provedla pro zlepšení efektivity materiálových a lidských toků pomocí současného zařízení?

Odpovědi na výše uvedené otázky by měly společnosti pomoci určit, zda se potřebuje rozšířit či nikoli. Pravidlem je zahájit projekt, který může generovat okamžité, hmatatelné výnosy.

Jak vypočítat růstový index

Společnosti používají nabytá aktiva k rozvoji svého podnikání a vytváření většího zisku. Částka vynaložená na takové akvizice je uvedena ve výkazu peněžních toků, aby bylo zřejmé, kolik peněz společnost znovu investuje do podnikání. Rostoucí kapitalizace mezi různými účetními obdobími Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je 12měsíční nebo 52týdenní časové období, které vlády a podniky používají pro účetní účely k formulování ročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010. Znamená to, že společnost utrácí více peněz za dlouhodobý majetek. Postup výpočtu je následující:

  1. Ve svých čtvrtletních nebo výročních zprávách naleznete nedávný výkaz peněžních toků společnosti a výkaz za předchozí účetní období.
  2. Na každém výpisu peněžních toků najděte částku vynaloženou na kapitálové výdaje. Je uveden v sekci investiční činnosti. Například společnost může v posledním období utratit 200 000 USD a v předchozím období 150 000 USD.
  3. Odečtěte dvě číslice a částku vydělte kapitálovými výdaji v předchozím období, abyste získali růstový kapitál 0,33%. Ukazuje, že společnost v posledním období utratila o 33% více na fixní aktiva. Rostoucí společnost běžně zvyšuje své investiční výdaje v průběhu času, ale tento růst by se měl odrazit také na jejích ziscích a výnosech. Pokud údaje o zisku naznačují klesající trend navzdory významným investicím do fixních aktiv, může společnost peníze využívat neefektivně.

Growth Capex vs. Maintenance Capex

Při přípravě modelu diskontovaných peněžních toků a volných peněžních toků je nutné vyhodnotit povahu kapitálových výdajů. Důvodem je, že výnosy společnosti mohou výrazně vzrůst z několika důvodů - lepší využití stávajícího kapitálu, významné investice do dlouhodobého majetku nebo schopnost společnosti udržovat stávající kapitál.

Růst v důsledku pořízení nového vybavení, které pomohlo podniku zpracovat další objednávky od nových zákazníků, je klasifikován jako růstový kapitál. Růst způsobený řádnou údržbou stávajících strojů, např. Výměnou pneumatik na kamionu, se však označuje jako capex údržby.

Společnosti zřídka rozdělí výdaje na růst a údržbu ve svých výročních a čtvrtletních zprávách. Proto jsou investoři nuceni při oddělení těchto dvou výdajů použít hrubé odhady. K jejich rozlišení se používají dvě metody. První a nejjednodušší zahrnuje odečtení odpisů z kapitálových výdajů, aby se získal růstový kapital. Odpisy fungují jako kapitalizace údržby.

Úspěch vzorce však závisí na přesnosti výše odpisů. Pokud si tedy společnost je příliš jistá ekonomickou životností fixních aktiv nebo ji podceňuje ve snaze spravovat výdělky směrem nahoru, může být růstový kapitál významně nadhodnocen. Další metoda pro výpočet capexu údržby zahrnuje:

  • Výpočet poměru průměrných OOP (použijte hrubou částku) k tržbám za posledních sedm let
  • Určete prodej aktuálního roku.
  • Vynásobte počáteční poměr (PPE / Sales Ratio) růstem tržeb, abyste získali růstový kapital.
  • Odečtěte částku capexu získanou z výkazu peněžních toků od výše vypočítaného růstového capexu a získáte capex údržby.

Zabalit

Růst kapitálových výdajů zahrnuje významné nákupy, které přesahují běžné účetní období. Náklady se po dlouhém období získávají zpět prostřednictvím odpisů, a proto je pro společnosti nutné tyto nákupy rozpočtovat odděleně od provozních rozpočtů. Měly by také posoudit potřebu provádění těchto rozhodnutí o kapitálovém rozpočtování, aby v budoucnu nedošlo ke ztrátám.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce růstovým kapitalizací. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Firemní strategie Firemní strategie Firemní strategie se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii
  • Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšování nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zvýšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období.
  • Fixní a variabilní náklady Cena fixních a variabilních nákladů je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé
  • Míra udržitelného růstu Míra udržitelného růstu Míra udržitelného růstu je míra růstu, kterou společnost může očekávat v dlouhodobém horizontu. Míra udržitelného růstu, která se často označuje jako G, lze vypočítat vynásobením míry udržení výnosů společnosti jejím výnosem z vlastního kapitálu. Tempo růstu lze vypočítat na historickém základě a průměrně

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found