Ukazatel cik cak - technická analýza - institut podnikových financí

Indikátor Zig Zag je takzvaný indikátor filtrování nebo vyhlazování. Jeho primárním účelem je odfiltrovat nevýznamné cenové výkyvy cenného papíru. Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. a přesně sledovat stávající trend. Lze jej také použít k identifikaci cenové úrovně podpory a odporu na trhu.

Tento indikátor se často používá s Elliott Wave Analysis, aby pomohl identifikovat začátek a konec každé vlny.

Primární účel indikátoru cik cak - jízda v trendu

Schopnost odfiltrovat „šum“ - nevýznamné cenové pohyby, ke kterým dochází v rámci celkového trendu - je pro investory důležitá. Indikátor Zig Zag je navržen tak, aby pomohl obchodníkům udržovat ziskovou pozici na trhu v průběhu udržitelného trendu.

Indikátor Zig Zag vytváří trendové čáry v grafu. Upravují se pouze v případě, že dojde k pohybu cen nad určeným procentem. Výchozí hodnota pro většinu verzí indikátoru je 5%. To znamená, že indikátor Zig Zag nezaznamená žádné kolísání ceny, které je menší než 5%. Obchodníci Akciový obchodník Akciový obchodník je někdo, kdo se podílí na nákupu a prodeji akcií společnosti na akciovém trhu. Podobně jako někdo, kdo by investoval na trzích s dluhovým kapitálem, obchodník s akciemi investuje na trzích s akciovým kapitálem a místo dluhopisů vyměňuje své peníze za akcie společnosti. Kariéra v bankách je vysoce placená a analytici trhu mohou samozřejmě pro indikátor stanovit vlastní minimální procentní hodnoty. Hodnoty mezi 6% a 10% jsou běžně používanými odchylkami od výchozí hodnoty 5%.

Tento práh cenového pohybu pomáhá obchodníkům, aby se nenechali oklamat malými, nevýznamnými výkyvy cen. Indikátor Zig Zag vám tedy pomůže soustředit se na celkový trend. Investoři se bohužel často „bojí“, aby opustili ziskové pozice, a to bezvýznamnou cenovou akcí.

Jak se indikátor Z-Z zobrazuje v grafu

Zig Zag kreslí trendové čáry na grafech, které spojují výšky a výšky houpačky. Produkuje však pouze linky, když výšky nebo minima představují významný pohyb ceny. „Významné“ je definováno prahovou hodnotou procentního posunu nastavenou pro Zig Zag.

Níže uvedený graf ukazuje, jak Zig Zag (žlutá čára) nereaguje na žádné nevýznamné trhané cenové výkyvy. Úspěšně dokáže indikovat pokračující celkový klesající trend.

cik cak indikátor

Následující tabulka ukazuje, jak Zig Zag pracuje v průběhu času. Reaguje nakreslením nové trendové čáry pouze v případě výrazného cenového pohybu. V tomto případě je „významnou“ hranicí změna ceny větší než 7%.

cik cak indikátor

Některé verze indikátoru umožňují analytikům nastavit spíše pohyb minimální absolutní ceny než pohyb v procentech. Například místo stanovení hranice pro změnu ceny na 5% může být nastavena na 20 $.

Cik cak, jak se objevuje na různých typech grafů

Činnost indikátoru Zig Zag závisí na typu grafu, na který se vztahuje. Funguje na základě závěrečných cen při použití na čárové nebo tečkové grafy. Reaguje na celé cenové rozpětí každého časového období, když je vyneseno do sloupcových grafů nebo svíčkových grafů. Pravděpodobně bude v Zig Zag více fluktuace - nakresleno více trendových čar - pomocí sloupcových nebo svíčkových grafů, protože budou odrážet širší rozsah cen než grafy, které odrážejí pouze uzavírací ceny.

Slabina cik caku - velmi zaostávající indikátor

Protože hodnoty pro indikátor Zig Zag jsou vykreslovány až po skončení každého časového období a protože Zig Zag vykreslí trvalou novou čáru až poté, co se cena výrazně posunula, má tendenci být velmi zaostávajícím indikátorem.

Je důležité vědět, že nejnovější čára Zig Zag - ta, která se zobrazuje na pravé straně grafu - není „vytesaná do kamene“. Kdykoli se změní směr ceny, Zig Zag začne kreslit novou čáru v tomto směru. Pokud ale cenový pohyb nakonec nedosáhne stanovené hranice Zig Zag před návratem opačným směrem, tato dočasná čára nakonec zmizí, protože Zig Zag začne kreslit novou čáru na základě nejnovějšího cenového pohybu.

Například na grafu výše můžete vidět bod označený šipkou se zápisem „pohyby menší než 7% jsou ignorovány“. Indikátor Zig Zag by zpočátku ukazoval dočasnou linii vytahovanou nahoru spolu s pohybem ceny. Když však nebyla překročena prahová hodnota 7% a cena se následně obrátila zpět na nevýhodu, tato dočasná linie by zmizela a byla nahrazena prodlouženou dolní linií spojující s dalším nízkým výkyvem.

Použijte Zig Zag s dalšími technickými indikátory

Houpačky, které identifikuje indikátor Zig Zag, mohou představovat budoucí úrovně podpory nebo odporu. Může proto pomoci obchodníkům odhalit klíčové cenové hladiny, které mohou být kontrolními body pro budoucí obchodování.

Cik cak někdy odhalí zásadní změnu trendu na základě linií, které nakreslí a označí tak známý graf obrácení trhu, jako je vzor hlavy a ramen Vzor hlavy a ramen - technická analýza Hlava a ramena jsou vzorem, který běžně vidíme v obchodní grafy. Vzor hlavy a ramen je predikční tvorba grafu, která obvykle naznačuje obrácení trendu, kdy trh dělá posun od býčího k medvědímu, nebo naopak. . Obchodníci stále potřebují rozšířit tyto údaje ze Zig Zag o tradiční analýzu cenové akce pomocí technických ukazatelů, jako jsou klouzavé průměry nebo vzory svíček.

Důležité je mít na paměti omezený a konkrétní účel indikátoru Zig Zag. Jeho účelem je odfiltrovat malé, nevýznamné cenové výkyvy, aby si obchodník při pohledu na graf mohl udržet své zaměření na celkový trend. Pro přesné určení vstupních a výstupních bodů obchodu obchodníkům lépe poslouží tradiční technické ukazatele používané při cenové akci.

Přečtěte si více o technické analýze:

Finance nabízí globální analytik pro finanční modelování a oceňování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Trojúhelníkové vzory Trojúhelníkové vzory - technická analýza Trojúhelníkové vzory jsou běžné grafové vzory, které by měl každý obchodník znát. Vzory trojúhelníků jsou důležité, protože pomáhají naznačovat pokračování býčího nebo medvědího trhu. Mohou také pomoci obchodníkovi při zjišťování obrácení trhu.
  • Indikátor Aroon Indikátor Aroon - Technická analýza Indikátor Aroon používá výpočty aroon-up a aroon-down k identifikaci začátku nového trendu nebo měnícího se trendu na trhu.
  • Jak číst burzovní grafy Jak číst burzovní grafy Pokud se chystáte aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií
  • Nejlepší simulátory akcií Tři nejlepší simulátory akcií Nejlepší simulátory akcií umožňují uživateli procvičovat a zdokonalovat své investiční techniky. Simulátory obchodování s akciemi umožňují obchodování s falešnými hotovostmi s daty v reálném čase, což obchodníkům umožňuje vyzkoušet různé obchodní strategie, než na nich riskují skutečné peníze.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found