Pojistný matematik - Jak se připravit a získat práci v pojistně matematickém průmyslu

Pojistný matematik v podstatě funguje jako páteř finančního zabezpečení pro pojišťovací a zajišťovací společnosti, nadnárodní korporace a finanční plánovače. Primárním úkolem pojistného matematika je analyzovat riziko. Systémové riziko Systémové riziko lze definovat jako riziko spojené s kolapsem nebo selháním společnosti, průmyslu, finanční instituce nebo celé ekonomiky. Jde o riziko závažného selhání finančního systému, kdy dojde ke krizi, když poskytovatelé kapitálu ztratí důvěru v uživatele kapitálu a náklady spojené s riziky a nejistotou. Mezi primární nástroje pojistného matematika patří pokročilá matematika, statistika a finanční teorie. Často používají software, jako je Excel, k vytváření finančních modelů a provádění analýz rizik.

Pracovní odpovědností pojistného matematika je chránit organizace před nejistými událostmi a ztrátami. Systematické riziko Systematické riziko je ta část celkového rizika, která je způsobena faktory mimo kontrolu konkrétní společnosti nebo jednotlivce. Systematické riziko je způsobeno faktory, které jsou mimo organizaci. Veškeré investice nebo cenné papíry podléhají systematickému riziku, jedná se tedy o nediferencovatelné riziko. pochopením potenciálně negativních událostí a odhadem pravděpodobnosti jejich výskytu. Jejich rolí je vyhodnocovat shromážděná data pomocí komplexních statistických nástrojů a kvantifikovat finanční riziko. Jejich práce pomáhá pojišťovnám určit přiměřené ceny pojistného. Slouží také jako finanční poradci, jejichž analýza pomáhá společnostem vyhnout se nadměrnému finančnímu riziku vytvořením a udržováním přiměřené úrovně peněžních toků a peněžních rezerv.

Pojistný matematik - pojistný matematik má svůj počítač

Drtivá většina pojistných matematiků pracuje ve financích Equity Research vs Investment Banking Equity research vs Investment banking. Při pohledu na kariéru na kapitálových trzích je důležité si uvědomit, zda jste vhodnější pro investiční bankovnictví nebo pro kapitálový výzkum. Oba nabízejí vynikající pracovní zkušenosti a skvělý plat. Volba jednoho nad druhým skutečně přijde na osobnost více než cokoli jiného. a pojišťovnictví. V pojišťovnictví hrají klíčovou roli při tvorbě politik. S pokročilou znalostí toho, jak vypočítat pravděpodobnosti, pomáhají určit pojistné účtované za různé pojistné smlouvy.

Pojistní matematici se obvykle specializují na jeden typ pojištění, jako jsou zdravotní, životní, důchodové a důchodové dávky nebo majetek a úrazové pojištění. Někteří pracují ve veřejném sektoru, kde provádějí demografický výzkum a analýzy a pomáhají při vytváření programů sociální péče.

Jak se stát pojistným matematikem?

Být úspěšným pojistným matematikem vyžaduje nadání v matematice, statistice a financích. Mnoho aspirujících pojistných matematiků se specializuje na pojistněmatematickou vědu na vysoké škole. Ostatní jednotlivci, kteří vykonávají povolání pojistného matematika, mají tituly z matematiky, ekonomie nebo jiných oborů souvisejících s financemi nebo statistikou.

Profese pojistného matematika se od mnoha jiných profesí liší:

1 - Enormní množství testování vyžadovaného k získání profesních pověření jako pojistný matematik.

2 - Skutečnost, že jednotlivci mohou získat vstupní pozice jako pojistný matematik před absolvováním všech nezbytných zkoušek a získáním odborné certifikace. Je to proto, že doba potřebná k dosažení nejvyšších úrovní certifikace může být až 10 let nebo více.

Zkoušky pojistné matematiky

K certifikaci profesionálního pojistného matematika je zapotřebí dlouhá řada zkoušek, jejichž dokončení trvá několik let. Požadavky na zkoušku a profesionální označení se v jednotlivých zemích liší, ale všechny jsou podobné požadované hloubce a přísnosti studia.

Zde je nástin procesu pro ty, kteří studují, aby se stali pojistnými matematiky ve Spojených státech.

Proces zkoušky je tak zdlouhavý a zapojený, že mnoho z nich absolvuje prvních několik zkoušek, zatímco jsou ještě studenty na vysoké škole, kteří ještě nemají možnost vstoupit na trh práce. Počáteční požadované zkoušky jsou stejné pro všechny studenty pojistných matematiků. Po úspěšném absolvování raných fází procesu zkoušky pak jednotlivci absolvují různé zkoušky na základě vybrané odbornosti.

Proces pečlivé zkoušky je pro profesi považován za natolik důležitý, že mnoho firem nabízí placené volno ke studiu na zkoušky a zaměstnancům za účast na přípravných seminářích ke zkouškám. Je také zvykem, že zaměstnanci obdrží bonus po úspěšném dokončení každé série zkoušek.

Orgány, které navrhují a řídí proces zkoušky, jsou profesní organizace, společnost pojistných matematiků a pojistně matematická společnost. Úrovně profesionální certifikace jsou následující:

  • ACAS - spolupracovník pojistně-matematické společnosti pro nehody
  • ASA - spolupracovník společnosti pojistných matematiků
  • FCAS - člen pojistně-matematické společnosti pro nehody
  • FSA - člen společnosti pojistných matematiků
  • CERA - Chartered Enterprise Risk Analyst

Kde pojistní matematici pracují a kolik pojistný matematik vydělává?

Největší počet pojistných matematiků přímo zaměstnávají pojišťovny. Někteří pracují pro pojistněmatematickou firmu, jako je Willis Towers Watson nebo Aon Hewitt. Jiní pracují pro jednotlivé korporace nebo vládní subjekty jako analytici finančních rizik, zatímco jiní pracují samostatně jako profesionální konzultanti rizik.

Jedná se o jedny z nejlépe placených profesionálů v oboru finančních služeb. Střední plat pro pojistné matematiky v USA v roce 2016 byl 100 000 $. Platy pro ty, kteří získali nejvyšší pověření Fellow nebo Chartered Enterprise Risk Analyst, často přesahují 150 000 $.

Kromě toho, jak je uvedeno výše, je zvykem dostávat odměny za pokaždé, když úspěšně absolvují další kolo zkoušek nebo odborného vzdělání.

Více zdrojů

Chcete-li dále rozvíjet své finanční vzdělávání, využijte výhod následujících bezplatných finančních zdrojů:

  • Průvodce, jak se stát finančním analytikem Průvodce, jak se stát finančním analytikem Jak se stát finančním analytikem. Postupujte podle finančního průvodce sítí, životopisů, rozhovorů, dovedností finančního modelování a dalších. Pomohli jsme tisícům lidí stát se finančními analytiky v průběhu let a přesně vědět, co to znamená.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Názvy pracovních pozic v oblasti finančního účetnictví Pracovní pozice Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, státní pokladny, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších
  • Průvodce analytikem Trifecta® Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found