Tuck-in Acquisition - přehled, výhody a nevýhody

Akvizice zastrčení zahrnuje akvizici menší společnosti a její integraci do platformy nabyvatele. Nabyvatel Akvizice aktiv Akvizice aktiv je nákup společnosti nákupem jejích aktiv namísto jejích akcií. Ve většině jurisdikcí akvizice aktiv obvykle zahrnuje také převzetí určitých závazků. Protože však strany mohou vyjednávat o tom, která aktiva budou získána a která pasiva budou převzata, může být transakce mnohem flexibilnější, je obvykle velká společnost, která vlastní velkou infrastrukturu, která menší společnosti chybí. Menší společnost má obvykle silného vlastníka, ale chybí jí infrastruktura, administrativní zdroje a / nebo přístup ke kapitálu potřebný k usnadnění růstu. Díky tomu je potenciálním kandidátem na absorpci do platformy větší společnosti.

Tuck-in akvizice

Nabyvatel sleduje akvizici menších společností s cílem zvýšit své příjmy Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost získala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. , podíl na trhu a zdroje. Některé příklady zdrojů, o které by se nabyvatel mohl zajímat, zahrnují duševní vlastnictví Nehmotná aktiva Podle IFRS jsou nehmotná aktiva identifikovatelná, nepeněžní aktiva bez fyzické podstaty. Stejně jako všechna aktiva jsou i nehmotná aktiva ta, u nichž se očekává, že v budoucnu budou pro společnost generovat ekonomický výnos. Jako dlouhodobé aktivum toto očekávání přesahuje jeden rok. , proprietární technologie a doplňkové produktové řady.

Tuck-in Acquisitions vs. Bolt-on Acquisitions

K zastrčeným akvizicím i šroubovým akvizicím dochází, když větší společnost absorbuje menší společnost prostřednictvím procesu fúze a akvizice. Proces fúzí a akvizic fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky v procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady s cílem zvýšit jeho podíl na trhu a výnosy nebo rozšířit její nabídky produktů. Avšak dva typy akvizic se liší ve způsobu, jakým se s nabytými aktivy zachází.

Tuck-in akvizice

K tomuto typu akvizice dochází, když velká společnost získá menší společnost ve stejném nebo souvisejícím odvětví. Aby nabyvatel mohl za akvizici považovat malou společnost, musí mít něco jedinečného, ​​co přináší ke stolu. Mezi věci, které získávající společnosti běžně vypadají, patří nové produkty, patenty, odborná pracovní síla, technologie a podíl na trhu.

Po akvizici si menší společnost nezachovala svou původní strukturu. Často se vstřebává do stávajícího oddělení větší společnosti. Nabyvatel již má technologickou strukturu, distribuční systémy a zásoby a sleduje zejména cílovou společnost s cílem posílit její stávající infrastrukturu.

Šroubovací akvizice

Tímto typem akvizice získává velká společnost další menší společnost ve stejném nebo příbuzném odvětví, ale menší společnost zůstává nedotčena a nadále funguje jako divize velké entity. To je obzvláště běžné u malých společností, které si vybudovaly významnou značku v tomto odvětví a které mají vysokou míru ne-instre.

Výhody pro menší společnost jsou díky využití infrastruktury nabyvatele a úspor z rozsahu. Na druhé straně nabyvatel těží z rozšiřování svého podílu na trhu Total Addressable Market (TAM) Total Addressable Market (TAM), označovaný také jako celkový dostupný trh, je celková příležitost k výnosu, která je k dispozici pro produkt nebo službu, pokud produkt nabídky a dosah zákazníků.

Tuck-In Acquisition Image potřesení rukou k uzavření dohody

Výhody akvizice Tuck-in

Následuje několik výhod, které získávající společnost získá po dokončení akvizice zastrčení:

# 1 Nové zdroje

Velká společnost může zvážit dokončení akvizice zastrčení jako způsob získání nových zdrojů. Taková společnost by se zaměřila na menší společnosti se silným managementem a požadovanými zdroji. Získání nových zdrojů pomůže nabyvateli zvýšit jeho roční výnosy.

Rovněž bude snazší získávat kapitál pro budoucí akvizice díky širší skupině zdrojů, které lze použít jako kolaterál pro bankovní půjčky. Získání zdrojů, které společnost nevlastní, pomůže nabyvateli diverzifikovat své operace na jiné produktové a servisní linky, což přinese další výnosy.

# 2 Dominance na trhu

Velké společnosti také používají akvizice zastrčené jako prostředek ke zvýšení své dominance na trhu. Tato praxe je běžná v průmyslových odvětvích s vysokou konkurencí, kde několik velkých společností soutěží o podíl stávajících zákazníků. Když velká společnost získá a absorbuje jednoho ze svých menších konkurentů na trhu, může zvýšit svou přítomnost na trhu, snížit tržní podíl konkurenta a diverzifikovat svou nabídku produktů.

# 3 Zvýšená návratnost investic

Když investoři kupují akcie nabývající společnosti, baví se očekáváním vysoké návratnosti investic Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k vyhodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic . z dlouhodobého hlediska. Na trhu s intenzivní konkurencí však může společnost zaznamenat pomalý nebo stagnující růst, protože každý konkurent se snaží zvýšit svůj podíl na trhu. Velká společnost může využít akvizice zastrčené ke zvýšení svého podílu na trhu a celkové návratnosti, což pomáhá dosáhnout očekávání akcionářů.

Nevýhody akvizice Tuck-in

Navzdory jejich výhodám mají akvizice zastrčené také řadu nevýhod:

# 1 Nákladná implementace

Dokončení akvizice je nákladná záležitost a náklady mohou v některých případech překročit dřívější renuprojekce. Pořizovací cena může zahrnovat náklady na pořízení aktiv, poplatky za právní zastoupení, poplatky za půjčky, regulační poplatky, provize atd.

# 2 Špatně uzavřený partner

Akvizice může také skončit jako neúspěšná akvizice, pokud jsou tyto dvě společnosti neslučitelné, nebo když se tyto dvě společnosti vrhnou na dokončení transakcí, aniž by provedly náležitou péči.

Praktický příklad akvizice Tuck-in

Předpokládejme, že společnost ABC je velká společnost, která nabízí řešení digitálních plateb zákazníkům ve Spojených státech, Kanadě a Evropě. Na druhou stranu je společnost XYZ malá společnost zabývající se zpracováním digitálních plateb peer-to-peer s působností ve Spojených státech. Společnost vlastní patentovanou technologii, která je v tomto odvětví jedinečná.

Společnost ABC navrhuje získat společnost XYZ a obě společnosti souhlasí s integrací svých systémů. Systémy XYZ jsou absorbovány do infrastruktury ABC a společnost přejmenovává na název ABC. Akvizice umožňuje společnosti ABC zvýšit svoji dominanci na trhu, a to především díky získání proprietární technologie používané společností XYZ.

Více zdrojů

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Finanční synergie Finanční synergie Finanční synergie nastává, když spojení dvou společností zlepší finanční aktivity na vyšší úroveň, než když společnosti působily jako samostatné subjekty. Transakce fúzí a akvizic obvykle vedou k větší společnosti, která má vyšší vyjednávací sílu, aby získala nižší náklady na kapitál.
  • Horizontální fúze Horizontální fúze K horizontální fúzi dochází, když se spojí společnosti působící ve stejném nebo podobném odvětví. Účelem horizontální fúze je více
  • Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité
  • Druhy fúzí Druhy fúzí Fúze se týká dohody, ve které se dvě společnosti spojí a vytvoří jednu společnost. Jinými slovy, fúze je kombinace dvou společností do jednoho právního subjektu. V tomto článku se podíváme na různé typy fúzí, které mohou společnosti podstoupit. Typy fúzí Existuje pět různých typů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found