Nejlepší finanční pozice v korporaci - přehled, hierarchie, pracovní tituly

Nejlepší finanční pozice ve společnosti se liší podle odvětví, seniority a kompenzace. V této příručce prozkoumáme hlavní finanční úlohy, které můžete ve společnosti mít. Podíváme se na typické role finančního oddělení ve velké korporaci Nadnárodní korporace Nadnárodní korporace je společnost, která působí ve své domovské zemi i v dalších zemích po celém světě. Udržuje centrální kancelář hraje.

Korporátní finance Přehled podnikových financí Korporátní finance se zabývají kapitálovou strukturou korporace, včetně jejího financování a opatření, která vedení podniká ke zvýšení hodnoty, je oblast v sektoru finančních služeb, která se zabývá tím, jak korporace generují financování, jak kapitálové struktury Kapitál Struktura Kapitálová struktura označuje množství dluhu nebo vlastního kapitálu zaměstnaného firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Buduje se kapitálová struktura firmy a to, jak je společnosti přidána hodnota. Zahrnuje zkoumání a hodnocení prostředků, kterými se kapitál získává a získává, a jak se hodnota převádí na akcionáře.

Nejlepší pracovní pozice pro podnikové finance

Hierarchie pracovních míst v oblasti podnikového financování

Ve světě podnikových financí existuje spousta pracovních míst. Existují však tři, kteří sedí na samém vrcholu hierarchie, a jsou tedy pravděpodobně nejlepšími místy pro podnikové finance, na které je třeba usilovat. Pozice zahrnují to, co většina lidí považuje za nejvyšší pozici v oblasti podnikových financí - hlavní finanční ředitel (CFO) generální ředitel vs. finanční ředitel Lidé mimo obchodní svět se často zaměňují s rolemi, které hraje generální ředitel vs. finanční ředitel. Výkonný ředitel (CEO) a finanční ředitel (CFO) přebírají různé, ale stejně důležité odpovědnosti v organizaci. . Dva z dalších nejvyhledávanějších pracovních míst v oblasti podnikového financování jsou pozice, které obvykle podléhají finančnímu řediteli. Prvním z nich je manažerský účetní v oddělení finančního plánování a analýzy (FP&A) a druhým je pozice kontrolora kontrolora. Kontrolor je vrcholový manažer na úrovni vedení, který je odpovědný za dohled nad účetnictvím a finančním výkaznictvím podniku, mimo -zisková organizace nebo vládní subjekt. Kontrolor korporace dohlíží a kontroluje důležité finanční zprávy ke zveřejnění.

Finanční ředitel

CFO slouží přímo pod výkonným ředitelem (CEO CEO A CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postaveným jednotlivcem ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za dosažení nejvyšší úrovně manažerská rozhodnutí. Přečtěte si popis práce) v podnikové hierarchii a důležitost pozice nelze podceňovat. Proč? - Protože finanční ředitel má na starosti peníze a peníze jsou to, co podporuje růst každého podnikání.

Pro finančního ředitele relevantní pracovní historie a zkušenosti s řízením finančních záležitostí korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. je zásadní. Obzvláště důležité je také vzdělání a pověření. MBA titul pro CFO se nejen doporučuje. Je to opravdu všechno, ale nestačí na to, aby to byla standardní praxe a vyžadováno. Je zaručeno, že finanční ředitelé budou mít určitý stupeň podnikání nebo ekonomiky.

Toužebnou profesionální certifikací pro CFO je certifikace profesionálního účetního (CPA). Je běžné, že finanční ředitelé s několikaletou praxí přidávají i další profesionální certifikace. Chartered Financial Analyst® (CFA) CFP® vs CFA® CFP vs CFA: jakou cestu zvolit? Certified Financial Planner (CFP) a Chartered Financial Analyst (CFA) jsou dvě nejvíce mluvená označení v oblasti financí. Oba slouží různým zájmům a kandidáti nakonec budou vykonávat práci jiné povahy, což může být užitečné zejména pro finanční ředitele zaměstnané ve velkých společnostech s významnými investicemi mimo jejich hlavní činnost.

Stále důležitější profesionální certifikací pro každého, kdo se zabývá finanční analýzou, je certifikace Financial Risk Manager (FRM). Program FRM, který spravuje Globální asociace odborníků na rizika (GARP), je obzvláště přísný. Méně než 50% kandidátů složí zkoušku na první pokus.

Odpovědnost finančního ředitele

Práce finančního ředitele začíná tím, že je osobou konečně odpovědnou za všechny finanční operace společnosti. Je osobou odpovědnou za zajištění toho, aby všechny veřejně podané finanční informace a zprávy akcionářům, jako je výkaz zisku a ztráty a rozvaha, byly přesné.

Finanční ředitel velmi úzce spolupracuje s výkonným ředitelem společnosti při rozpočtování, plánování kapitálových výdajů a při zajišťování financování velkých projektů. Finanční ředitelé jsou stále více zapojováni do pomoci ředitelům ve všech aspektech strategického obchodního plánování. Odpovídají také za zajištění toho, aby společnost dodržovala účetní postupy (například GAAP nebo IFRS) a pravidla stanovená regulačními orgány.

Rozsah platů pro finanční ředitele je široký, jen proto, že každá firma je jiná. Je zřejmé, že například existuje podstatný rozdíl v kompenzaci pro finančního ředitele při založení malého podniku oproti stejné pozici v nadnárodní korporaci Fortune 100. Pravděpodobně lze s jistotou říci, že obecně platí, že platy finančních ředitelů jsou téměř vždy v sousedství šesti až sedmimístných čísel.

Každá společnost je jiná a přesná struktura financování v každé společnosti může vypadat jinak. Ve většině velkých a středních společností je však finanční ředitel také zodpovědný za dohled nad dalšími dvěma nejvýznamnějšími pracovními místy popsanými v tomto článku.

Finanční plánování a analýza - účetní

Finanční plánování a analýza - účetní

Ve většině případů vede účetní - který je držitelem profesního označení Certified Management Accountant (CMA) - vedoucí týmu finančního plánování a analýzy společnosti nebo týmu manažerského účetnictví - běžně označovaného jako FP&A.

Role společnosti FP&A se zabývá výkazem zisků a ztrát společnosti Výkaz zisků a ztrát (P&L) Výkaz zisků a ztrát (P&L) nebo výkaz zisku a ztráty nebo výkaz operací je finanční zpráva, která poskytuje souhrn příjmů, výdajů, a zisky / ztráty za dané časové období. Prohlášení P&L ukazuje schopnost společnosti generovat tržby, spravovat výdaje a vytvářet zisky. a je z velké části zaměřen na čistý příjem firmy, tj. je to „spodní linie“. Z praktického hlediska to znamená, že všichni členové týmu FP&A, včetně CMA, intenzivně spolupracují s Excelem, vytvářejí modely a tabulky, aby provedli několik finančních analýz operací společnosti.

Rozsáhlý seznam kurzů aplikace Excel v oblasti financí může být významným přínosem pro účetní, kteří se učí, jak co nejefektivněji zvládnout každodenní práci.

V závislosti na společnosti, pro kterou pracují, a odvětví, ve kterém působí, může odpovědnost manažerského účetního zahrnovat některou z těchto položek:

  • Rozpočtování
  • Příprava účetní závěrky
  • Příprava daní a / nebo správa daňových záležitostí
  • Dohled nad účetním oddělením
  • Pravidelná kontrola hlavní knihy
  • Asistence finančnímu řediteli a generálnímu řediteli při strategickém obchodním plánování
  • Dohled nad finanční bezpečností a zavádění interních finančních kontrol

Vzhledem k tomu, že tým FP&A je úzce zapojen do rozpočtování a hodnocení efektivity finančních operací v celé společnosti, účetní management obvykle poskytuje každému oddělení parametry, které jim pomohou, a to jak z hlediska nákladů, tak nákladů, které by měli hledat. generovat příjmy. Spouštění pravidelných provozních zpráv umožňuje týmu FP&A udržovat aktuální výpočty, které ovlivňují konečný výkaz zisků a ztrát a výsledek hospodaření společnosti.

Stejně jako u pozice finančního ředitele jsou roky finanční a manažerské výuky a zkušeností pro pozici manažera účetního zásadní. Rozsah odměn za pozici se liší v závislosti na společnosti a konkrétní roli, kterou ŘO hraje v týmu FP&A. Zatímco finanční analytik na základní úrovni může vydělávat někde mezi 60 000 až 70 000 USD ročně, Certified Management Accountant může za svou roli přikázat až 200 000 USD nebo více.

Ovladač

Ovladač

Kontrolér společnosti, konkrétně v oblasti podnikových financí, je jakýmsi prostředníkem. Musí se ujistit, že jsou dodržovány všechny účetní zásady, že všechny údaje jsou vyvážené a přesné, a zároveň musí zajistit, aby každá finanční divize v rámci společnosti splňovala své cíle a aby finanční ředitel dosáhl jeho konečného finančního cíle pro společnost jako celek. Role kontrolora je ve skutečnosti docela podobná roli finančního ředitele, a to natolik, že tyto dvě pozice jsou často spojeny do jedné.

Pokud je pozice kontrolora oddělená od pozice finančního ředitele, pak kontrolor obvykle přebírá choulostivou odpovědnost za to, že je jak účetní, tak strážce míru. Finanční ředitel může zavést směrnice týkající se účetních zásad nebo postupů - buď sám, nebo ve spolupráci s finančním ředitelem nebo vedoucím FP&A - s cílem pomoci společnosti dosáhnout maximální finanční efektivity a dosáhnout jejích cílových cílů.

Správce pak musí najít způsob, jak usnadnit implementaci takových účetních směrnic v celé společnosti, vyvážit požadavky provozní efektivity a dodržovat řádné postupy finančního účetnictví.

Správci jsou často jednotlivci, kteří mají za úkol řídit peněžní toky společnosti. Při takové funkci jsou často využíváni k přímému dohledu nad pohledávkami a závazky. Ve stejném duchu mohou také dohlížet na aspekty operací, jako je inventář.

Kontrolní pracovníci obvykle mají obchodní titul, případně titul MBA, a často jsou certifikovanými veřejnými účetními. Mohou také držet pověření Certified Management Accountant nebo jinou pokročilou certifikaci, například Certified Internal Auditor.

Stejně jako u dříve diskutovaných pozic se kompenzace pro správce společnosti může značně lišit v závislosti na faktorech, jako je konkrétní zaměstnavatel, povaha odvětví, jehož je společnost součástí, a konkrétní povinnosti, za které správce odpovídá. Jak již bylo řečeno, průměrná kompenzace pro správce v USA se pohybuje zhruba mezi 80 000 až 250 000 USD.

Klíčové jídlo

Pracovní příležitosti v hierarchii podnikových financí jsou obrovské, včetně všeho od vrcholu žebříčku - jako finančního ředitele pro významnou společnost - po další pozice, jako je pokladník společnosti, kapitálový analytik nebo finanční analytik. Každá pozice nese své vlastní povinnosti, výhody a příležitosti, ale všechny vyžadují specifické vzdělání, školení a zkušenosti, aby zaměstnanci poskytly konkrétní nástroje a dovednosti potřebné k plnění jejich každodenních úkolů.

Jednou z výhod práce v podnikových financích je míra boční flexibility, která je v profesi k dispozici. Finanční analytici a účetní jsou často schopni se pohybovat tam a zpět mezi průmyslovými odvětvími, jako je investiční bankovnictví, soukromý kapitál a účetnictví, spolu s tím, že jsou schopni najít zaměstnání prakticky u jakéhokoli typu podnikového podnikání. Pro ty, kteří si mohou zajistit místo u stolu podnikových financí, mohou být odměny významné.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce po nejlepších finančních pozicích ve společnosti. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Průvodce finančními platy Průvodce finančními platy V tomto průvodci finančními platy pojednáváme o několika pracovních pozicích v oblasti financí a jejich odpovídajících středních platech pro rok 2018. Bez ohledu na toto odvětví je těžké najít dobrého finančního profesionála. Soutěž o najímání a udržení špičkových talentů v oblasti financí a účetnictví zůstává tvrdá.
  • „Jak získat práci…“ Průvodce Jak se řídit finančními příručkami o tom, jak získat své vysněné zaměstnání v oblasti podnikových financí. Finanční průvodci pro kariéru v oblasti investičního bankovnictví, kapitálového výzkumu, úvěrové analýzy, FP&A, účetnictví, treasury, retailového bankovnictví a dalších pozic finančních analytiků. Průvodci se zabývají vytvářením sítí, tipy na obnovení a tím, jak vyniknout
  • Pracovní tituly v oblasti bankovnictví a financí Pracovní tituly v oblasti bankovnictví a financí Jedná se o nejčastější pracovní pozice v oblasti bankovnictví, financí a účetnictví pro studenty a profesionály, kteří chtějí rozvíjet svou kariéru. Tyto tituly se pravidelně používají v pracovních nabídkách nalezených online a pokrývají cokoli od vstupních pozic až po úroveň manažerů a manažerů.
  • Mapa kariéry

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found