Národní průměrný mzdový index (NAWI) - přehled, účel, význam

Národní průměrný mzdový index (NAWI) je měřítko používané jako metrika inflace - sledování růstu mezd mezi americkými pracovníky. Správa sociálního zabezpečení (SSA) vypočítává NAWI ročně a používá jej pro dva primární účely:

  1. Aktualizovat program OASDI (Old Age, Survivors and Disability Insurance); a
  2. Chcete-li indexovat jak pojistné, tak důchodové dávky.

Národní průměrný mzdový index

NAWI je formulován na základě příjmu, který byl podroben federální dani z příjmu, a také odložených příspěvků na plán kompenzace.

Je důležité si uvědomit, že NAWI je počítán pro konkrétní aktualizaci sociálního zabezpečení Social Security Social Security je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální dávky, které má jednotlivec nárok. Aby toho bylo možné dosáhnout (a mít jistotu, že jednotlivec je řádně zdaněn), mzdy jednotlivce nejsou indexovány pomocí NAWI pro výpočetní výhody, dokud nedosáhnou 60 let.

souhrn

  • Národní průměrný mzdový index (NAWI) sleduje růst mezd a trendy a je užitečný při určování, zda inflace směřuje nahoru nebo dolů.
  • NAWI má zásadní význam při určování toho, kolik jednotlivec obdrží v dávkách sociálního zabezpečení po svém odchodu do důchodu.
  • Pochopení mzdových trendů a stavu inflace je důležité pro tvůrce politik, jako je Federální rezervní systém.

Proč je NAWI důležité

Národní průměrný index mezd slouží jako důležitá míra inflace Inflace Inflace je ekonomický koncept, který odkazuje na zvýšení cenové hladiny zboží během stanoveného časového období. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně). . Indexováním mezd se trendy stanou viditelnými. Trendy jsou často užitečné při odhalení mzdové inflace. Pokud se inflace projeví, může to vést ke změnám měnové politiky.

Federální rezervní systém může například považovat za nezbytné zvýšit úrokové sazby, aby se zabránilo inflaci. Naopak, pokud se zdá, že inflace významným způsobem klesá, může Fed stimulovat trh snížením úrokových sazeb Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. .

Pochopení výpočtu NAWI

NAWI pro rok 2018 se počítá pomocí NAWI z předchozího roku vynásobeného procentem změny mezd mezi roky 2017 a 2018. (Je třeba poznamenat, že nejnovější NAWI - k dispozici na webových stránkách SSA - je pro rok 2018.)

Abychom mohli vypočítat NAWI roku 2018, je třeba NAWI roku 2017 ve výši 50 321,89 USD vynásobit procentem změny mezi roční mzdou mezi roky 2017 a 2018. Průměrná mzda v roce 2017 činila 48 251,57 USD a průměrná mzda v roce 2018 byla 50 000,44 USD. Skutečný výpočet je uveden níže:

2018 NAWI = (50 321,89 * 50 000,44) / 48 251,57 = 52 145,80

Národní průměrný mzdový index pro rok 2018 je $52,145.80.

Inflace mzdového tlaku

Když mluvíme o NAWI a inflaci, je obzvláště důležité porozumět inflaci tlačením mezd, protože má přímý vliv na průměrné mzdy a na to, jak jsou indexovány.

Mzdová tlaková inflace je inflace - což je všeobecný nárůst nákladů na zboží a služby - který je výsledkem obecného růstu mezd. Pokud zaměstnavatel musí platit svým zaměstnancům více, musí také zvýšit náklady na zboží a / nebo služby, které poskytují, aby bylo zajištěno pokračování zisků.

Stává se z toho však situace kruhového efektu - pokud zboží a služby začnou stát víc, musí zaměstnavatelé začít platit svým zaměstnancům více. Se zvyšováním životních nákladů se musí zvyšovat také částka, kterou jednotlivci vydělávají, aby přežili.

Může být také nutné zvýšit mzdy, pokud se federální a státní vlády rozhodnou zvýšit minimální mzdové požadavky. Aby společnosti vyhověly, zejména - společnosti zabývající se spotřebním zbožím, ve kterých převládá zejména mzdová inflace - musejí zvýšit mzdy, které vyplácejí svým zaměstnancům, ať už splňují požadavky nebo zůstávají konkurenceschopné.

Další míry inflace

Zatímco Správa sociálního zabezpečení konkrétně používá metriku NAWI, ona a další vládní agentury - například Federální rezervní systém - se při určování měnové politiky také spoléhají na další inflační opatření. Dvěma dalšími metrikami primární inflace jsou index spotřebitelských cen (CPI) index spotřebitelských cen (CPI) Index spotřebitelských cen (CPI) je měřítkem agregované cenové hladiny v ekonomice. CPI se skládá ze svazku běžně nakupovaného zboží a služeb. CPI měří změny v kupní síle měny země a cenové úrovni koše zboží a služeb. a index výrobních cen (PPI).

Index spotřebitelských cen sleduje náklady na koš běžně nakupovaného zboží. Často je však kritizován jako metrika inflace, protože vylučuje náklady na energii, které jsou hlavními výdaji pro většinu jednotlivců a rodin.

Index cen výrobců sleduje inflaci spíše na velkoobchodní úrovni než na maloobchodní úrovni používané indexem spotřebitelských cen. PPI odráží průměrné ceny, které výrobci obdrží za prodej zboží na velkoobchodním trhu.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Federální rezervní systém Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu.
  • Newyorská minimální mzda Newyorská minimální mzda Newyorská minimální mzda byla stanovena koncem šedesátých let, dvě desetiletí poté, co byla stanovena národní minimální mzda. Od té doby se minimální mzda od sedmdesátých let postupně zvyšovala, přičemž poslední nárůst se zvýšil v prosinci 2017. Minimální mzda v New Yorku má tendenci být vyšší než federální minimální mzda
  • Zaměstnanost na plný úvazek (FTE) Ekvivalent na plný úvazek (FTE) Ekvivalent na plný úvazek (FTE) označuje jednotku měření ekvivalentní jednotlivci - pracovníkovi nebo studentovi - jedné jednotce pracovního nebo školního dne,
  • Odměna Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found