Přeshraniční výpis - definice, výhody a praktický příklad

Přeshraniční zápis zahrnuje společnosti, které obchodují na burze cenných papírů své domovské země a také na burze cenných papírů v jiné zemi. Přeshraniční výpisy vedou k možnosti arbitráže Arbitrage Arbitrage je strategie využití výhod cenových rozdílů na různých trzích pro stejné aktivum. Aby k tomu mohlo dojít, musí existovat situace nejméně dvou rovnocenných aktiv s různými cenami. V podstatě je arbitráž situací, kdy obchodník může těžit z příležitostí, protože identická aktiva se obchodují na dvou různých trzích.

Přeshraniční výpis - připojena globální mapa

Přeshraničními společnostmi kótovanými na burze jsou často společnosti se sídlem v zemích mimo Spojené státy, které se rozhodnou také pro kótování na americké burze cenných papírů.

Například čínská společnost je kótována na šanghajské burze, protože to je její domácí trh. Když požádá o křížový seznam na NYSE a dostane schválení, pak mohou být jeho akcie snadno obchodovány americkými investory. Společnost samozřejmě musí splňovat požadavky burzy na zařazení do seznamu, stejně jako každá jiná společnost.

Zapsání na burzy ve větším světě, jako je londýnská burza, znamená splnění požadavků, které jsou stanoveny pro všechny členy trhu, včetně informací o počtu akcionářů. Zúčastněná strana vs. akcionář Pojmy „zúčastněná strana“ a „akcionář“ jsou často zaměnitelné v obchodním prostředí. Podíváme-li se blíže na význam stakeholder vs. akcionář, existují klíčové rozdíly v použití. Akcionář je obecně akcionářem společnosti, zatímco akcionář nemusí být nutně akcionářem. a politiky. Několik společností tvrdí, že jejich viditelnost a hodnota byla posílena přeshraničním výpisem.

Výhody přeshraničního výpisu

Kvůli výhodám křížového obchodování se stále více společností dostává na burzovní trhy se sídlem mimo své domovské země. Zde jsou výhody takového kroku.

1. Získejte expozici a přístup k většímu kapitálu

Společnosti s křížovým seznamem mají přístup k více potenciálním investorům, což znamená přístup k většímu kapitálu. Jejich akcie mohou také získat větší pozornost obchodováním ve více než jedné části světa. Díky tomu existuje větší šance na zvýšení kapitálu Kapitálový kapitál je cokoli, co zvyšuje schopnost člověka vytvářet hodnotu. Lze jej použít ke zvýšení hodnoty v celé řadě kategorií, jako je finanční, sociální, fyzický, intelektuální atd. V podnikání a ekonomice jsou dva nejběžnější typy kapitálu finanční a lidský. protože společnost je na trhu více vystavena.

2. Pomoc při zlepšování struktury správy a řízení společnosti

Křížové výpisy často vyžadují, aby společnosti zavedly jasnou a přesně definovanou sadu pravidel, která se budou řídit její firemní strukturou. Struktura společnosti Struktura společnosti se týká organizace různých oddělení nebo obchodních jednotek ve společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví. To znamená, že musí být otevřený, pokud jde o jeho provoz. Mnoho společností s křížovým seznamem vylepšuje svou řídící strukturu, která řídí směry a cíle společnosti.

3. Přilákat více a lepších talentů

Každá společnost potřebuje dobrý talent nebo front-linery, aby mohla dobře fungovat na akciovém trhu a sloužit svým zákazníkům. Díky přeshraničnímu zápisu získává společnost větší šanci na přilákání špičkových talentů.

Rovněž přeshraniční kótování vyžaduje, aby byl akciový pobídkový plán společnosti lukrativnější než ty, které společnosti nemají. To mu pomáhá vytvářet skupinu pracovitých a oddaných talentů.

4. Zlepšuje reputaci společnosti

Volba přeshraničního výpisu na NYSE nebo jiných významných burzách zvyšuje veřejný profil společnosti. Může být použit jako reklamní strategie pro přeshraniční společnosti kótované na burze k přilákání zahraničních investorů.

Hlavní mediální společnosti monitorují slavnější akciové trhy, jako jsou NYSE, London Stock Exchange a Tokyo Stock Exchange. Získání dalšího mediálního projevu může zvýšit image společnosti a hodnotu značky.

Více zdrojů

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti o finančním světě, velmi doporučujeme následující zdroje:

  • Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a široce uznávaných akciové indexy
  • Eurex Exchange Eurex Exchange Eurex Exchange je největší evropský trh s futures a opcemi. Primárně se zabývá evropskými deriváty. Na této burze probíhá široká škála obchodování, od evropských akcií až po dluhové nástroje Německa.
  • Japan Exchange Group Japan Exchange Group Japan Exchange Group je společnost poskytující finanční služby se sídlem v Tokiu, která provozuje různé trhy s výměnou finančních nástrojů. Usnadňuje obchodování s japonskými finančními cennými papíry podle zákona o finančních nástrojích a burze v zemi. Byla založena v roce 2013
  • Nasdaq Composite NASDAQ Composite NASDAQ Composite je index více než 3 000 kmenových akcií kótovaných na akciovém trhu NASDAQ. Index je jedním z nejvíce sledovaných indexů v

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found