Sklad bez hodnoty - přehled, důvody jeho vydání a účetní zápis

Akcie bez nominální hodnoty jsou akcie, kterým není přiřazena nominální hodnota nebo nominální hodnota. To je také známé jako no-par skladem.

Sklad bez hodnoty

Minimální cena, za kterou lze s třídou akcií obchodovat při počáteční nabídce, se nazývá nominální hodnota. Par Value Hodnota Par je nominální nebo nominální hodnota dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. tohoto podílu. Kdykoli je zaregistrován podnik, může statutární organizace přidělit nominální hodnotu pro akcie, které má společnost vydat, ale nemusí.

Nominální hodnota akcie je vytištěna na certifikátu poskytnutém společností v době vydání. Pokud nepřiřadí základní hodnotu nebo nominální hodnotu, bude mít za následek akcie bez nominální hodnoty. Cenu určují investoři na otevřeném trhu.

souhrn

  • Akcie bez nominální hodnoty nemají s nimi spojenou žádnou nominální hodnotu.
  • Investoři, kteří obchodují na otevřeném trhu, určují hodnotu akcií bez nominální hodnoty. Hodnota závisí na tržních podmínkách - v zásadě princip nabídky a poptávky po akciích společnosti.
  • Účetním záznamem pro akcie bez jmenovité hodnoty bude debet na hotovostním účtu a připsání na společný účet akcií v rámci vlastního kapitálu akcionáře.

Důvody pro vydávání akcií bez nominální hodnoty

Společnosti vydávají a investoři přijímají akcie bez nominální hodnoty z následujících důvodů:

  1. Akcie bez nominální hodnoty poskytují společnostem možnost nastavit vyšší ceny akcií pro veřejnou nabídku Počáteční veřejná nabídka (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co bude IPO v budoucnu.
  2. Nominální hodnota akcie nesouvisí se skutečnou hodnotou akcie na devizovém trhu.
  3. Společnosti jsou odpovědné akcionářům v případě, že obchodní cena akcie klesne pod nominální hodnotu akcie. Vydáním akcií bez jmenovité hodnoty společnost snižuje svůj závazek.
  4. Cena akcií bez nominální hodnoty prochází přirozenými změnami.
  5. S akciemi bez nominální hodnoty lze obchodovat za stovky nebo tisíce dolarů.
  6. Hodnota akcie bez nominální hodnoty je cena, kterou mohou investoři snadno zaplatit. Určuje se měřením finančního zdraví společnosti, konkurenceschopnosti a změn v průmyslu.
  7. Vydání akcie bez jmenovité hodnoty zabrání chybné kotaci hodnoty akcie. Hodnota akcií kolísá podle tržních podmínek Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a nejrozšířenějších -uznané indexy akciových trhů.
  8. Vzhledem k tomu, že cena akcií kolísá s trhem a výrazně se liší od nominální hodnoty, jsou akcie bez nominální hodnoty pro emitenty akcií atraktivnější.

Účetní zápis jmenovité hodnoty a zásob bez jmenovité hodnoty

Státní zákony mohou nebo nemusí vyžadovat, aby korporace měly nominální hodnotu vydaných kmenových akcií. V případě, že společnosti přiřadily běžným akciím nominální hodnotu, výtěžek bude připsán na dva účty vlastního kapitálu.

Na běžný akciový účet bude připsána částka do výše nominální hodnoty prodaných akcií. Jakákoli částka vyplacená investorem, která převyšuje nominální hodnotu akcií, bude připsána na další splacený kapitálový účet.

Účetním záznamem bude debet v hotovosti, kredit na běžný akciový účet a kredit splacený v kapitálu přesahujícím částku nominální hodnoty. Pokud společnost prodala akcie bez nominální hodnoty, výtěžek z transakce bude připsán pouze na společný účet akcií. Účetním záznamem bude tedy debet v hotovosti a připisování na běžný skladový účet.

Například společnost vydá 150 kmenových akcií za 3 000 $, přičemž každá akcie má nominální hodnotu 0,50 $. Účetním záznamem je debet ve výši 3 000 USD na hotovostní účet a kredit ve výši 0,50 USD * 150 = 75 USD na běžný akciový účet a kredit ve výši 2 925 USD (3 000–75 USD) na splacený kapitálový účet.

Peněžní účet se proto zvyšuje o 3 000 $ a vlastní kapitál akcionáře se také zvyšuje celkem o 3 000 $ (75 $ + 2925 $).

V případě, že společnost vydá 150 akcií bez jmenovité hodnoty, je účetním záznamem debet ve výši 3 000 USD na hotovostní účet a kredit ve výši 3 000 USD na běžný akciový účet.

Výše uvedené znamená, že bez ohledu na to, zda jsou akcie vydány se jmenovitou hodnotou, či nikoli, v obou případech se vlastní kapitál akcionáře a peněžní účet zvýší o 3 000 USD. Akciová hodnota akcie však zvyšuje odpovědnost společnosti, pokud drasticky poklesne cena akcií.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Náklady na přednostní zásoby Náklady na přednostní zásoby Náklady na prioritní akcie společnosti jsou ve skutečnosti cenou, kterou platí na oplátku za příjem, který získá z emise a prodeje akcií. Vypočítávají náklady na preferované akcie vydělením roční preferované dividendy tržní cenou za akcii.
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva
  • At Par At Par Termín „at par“ znamená „v nominální hodnotě“. Nominální hodnoty jsou obvykle konstantní, na rozdíl od tržních cen, které kolísají s poptávkou spotřebitelů a
  • Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found