Uzávěrka zpětného chodu - přehled, aplikace a praktické příklady

Zajištění je finanční ujednání, které vytváří sekundární zdroj finančních prostředků v případě, že primární zdroj nestačí k uspokojení aktuálních potřeb. Lze jej také považovat za pojistnou smlouvu, která kryje nedostatečnost zdroje finančních prostředků.

Uzávěrka zpětného chodu může mít různé formy v různých kontextech. Následují tři aplikace, které budou podrobněji popsány v dalších částech:

  • Uzávěrka upisování
  • Zajištění soukromého kapitálu
  • Zajištění ve finančním řízení

Uzávěrka zpětného chodu

Uzávěrka pojistky

Nejběžnější použití pojistky jištění je vidět v emisích upisovacích akcií nebo v prvotních veřejných nabídkách (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO. Při IPO vydává společnost, která chce získat základní kapitál, své akcie veřejnosti. Emise jsou upsány investiční bankou nebo skupinou investičních bank.

Pokud společnost není schopna prodat všechny své akcie veřejnosti, poskytne upisovatel rezervní opatření. Podle tohoto ustanovení upisovatel koupí zbývající akcie, které nebyly koupeny veřejností.

Takové ujednání se poskytuje výměnou za poplatek za jištění, který se obvykle počítá jako procento z celkové emise.

Příklad

Zvažte společnost, která si přeje získat základní kapitál a vydat 500 akcií. Z 500 nakupuje veřejnost pouze 400 akcií. Pokud společnost neuzavřela ujednání o zajištění, musí pracovat s menší částkou.

Na druhou stranu může společnost zaplatit malý poplatek a zbývající akcie prodat upisovatelům. Z tohoto důvodu budou moci lépe plnit své požadavky na financování. Následující tabulky ilustrují dva scénáře:

Uzávěrka pojistky

Zajištění soukromého kapitálu

Soukromá investiční společnost obvykle používá pákový odkup (LBO) Pákový odkup (LBO) Pákový odkup (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých věřitelů (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla interní návratnosti IRR> 20% metody k získání cíle společnosti. Podle metody LBO firma financuje nákup cíle pomocí převážně dluhu a zbytek přispívá ve formě vlastního kapitálu.

Jištění soukromého kapitálu, známé také jako jištění celého kapitálu, je uspořádání, ve kterém společnost soukromého kapitálu souhlasí s koupí cílové společnosti vložením vlastního kapitálu až do výše 100% v případě, že nezíská požadovaný dluh na financování nákupu.

Společnost soukromého kapitálu využívá takovou strategii s významnou potenciální ztrátou pro sebe. Je to významné, protože ve strategii LBO je nezbytné použít větší část dluhu ve srovnání s vlastním kapitálem. Úplná jiskřiště vlastního kapitálu proto při jednáních většinou používá agresivní nástroj pro pozici. Taktika vyjednávání Vyjednávání je dialog mezi dvěma nebo více lidmi s cílem dosáhnout konsensu ohledně problému nebo problémů, u nichž existuje konflikt. Dobrá vyjednávací taktika je pro vyjednávací strany důležitá, aby věděli, zda může jejich strana zvítězit, nebo vytvořit situaci, která je prospěšná pro obě strany. zatraktivnit obchod pro cílovou společnost a zvýšit podíl na konkurenci.

Zajištění ve finančním řízení

Další důležitá aplikace pojistky proti zpětnému chodu je v každodenním finančním řízení společnosti. Pojistka jištění má obvykle formu revolvingového úvěru. Revolvingový úvěr je jednoduchá dohoda o krátkodobých půjčkách, kdy si vypůjčitel může každý rok nebo kratší období půjčit určitou částku až do maxima.

Revolvingový úvěr Revolvingový úvěr Revolvingový úvěr je úvěrová linka, která je sjednána mezi bankou a podnikem. Dodává se se stanovenou maximální částkou a lze ji použít jako jištění k vyřešení jakéhokoli nedostatku finančních prostředků, který by v krátkodobém horizontu mohl vzniknout.

Například v tabulce níže čelí společnosti v roce 3 nedostatek 1 000 USD. Společnost může využít revolvingový úvěr jako sekundární zdroj financování k vypůjčení 1 000 USD a ke splnění všech svých finančních závazků za daný rok. Revolvingový úvěr proto funguje jako jištění proti krátkodobým finančním potřebám podniku.

Zajištění ve finančním řízení

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Překlenovací financování Překlenovací financování Překlenovací financování je forma dočasného financování, které má pokrýt krátkodobé náklady společnosti až do okamžiku, kdy bude zajištěno pravidelné dlouhodobé financování.
  • Bullet Loan Bullet Loan Bullet Loan je typ úvěru, při kterém se jistina, která je vypůjčena, splácí na konci doby trvání půjčky. V některých případech je úrokový náklad
  • Smlouva o komerčním zapůjčení Smlouva o komerčním zapůjčení Smlouva o komerčním půjčce označuje dohodu mezi dlužníkem a věřitelem, pokud je půjčka určena pro obchodní účely. Pokaždé, když je vypůjčeno značné množství peněz, musí jednotlivec nebo organizace uzavřít smlouvu o půjčce. Věřitel poskytuje peníze, pokud dlužník souhlasí se všemi podmínkami půjčky
  • Smlouva o dluhu Smlouvy o dluhu Smlouvy o dluhu jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka).

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found