Expanzní projekt - přehled, jak to funguje, příklad

Ve světě financí je projekt expanze doslova jakýkoli projekt, který pracuje na rozšíření dosahu společnosti. Ve většině případů takové projekty zahrnují výrobu nových produktů nebo přesun na nové trhy. Může to také zahrnovat jednoduché zvýšení prodeje stávajícího zboží a jeho uvedení na nové trhy.

Expanzní projekt

Investiční projekty a nové produkty / trhy

Expansion projects are a type of capital investment project, designed to help a company expand and grow. Když společnost investuje kapitál do vývoje a prodeje nových produktů nebo do nových trhů, je výzkum a vývoj (R&D) Research and Development (R&D) Research and Development (R&D) proces, kterým společnost získává nové znalosti a využívá je ke zlepšování stávající produkty a zavést do svých operací nové. Výzkum a vývoj je systematické šetření s cílem zavést inovace do aktuální nabídky produktů společnosti. je často součástí procesu. Iniciativy výzkumu a vývoje často fungují jako přínos nejen pro společnost, ale také pro globální trh a ekonomiku jako celek. Nový výzkum a vývoj znamená nové znalosti, z nichž mohou mít prospěch všechny trhy, společnosti a investoři.

Pokud společnost investuje do projektu expanze, obvykle se stěhuje na nový cílový trh.

Nový cílový trh

Podnikání lze zcela přetvořit, pokud vyvíjí, prodává a prodává nové produkty na novém cílovém trhu (na trhu jednotlivců, kteří s největší pravděpodobností budou chtít, potřebovat a kupovat produkty). Než bude možné uskutečnit projekt expanze na nový trh, je nutné, aby členové týmu výkonného managementu projednali a schválili posun společnosti směrem k novému cílovému trhu. V závislosti na složitosti změny ve společnosti a výsledcích finanční analýzy toho, co by změna mohla znamenat, představenstvo Představenstvo Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni k zastupování akcionářů. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. možná bude třeba zapojit také.

Příklad projektu expanze na nový trh

Předpokládejme, že společnost, která vyrábí léky na určité nemoci, se rozhodne zkoumat, vyvíjet, vyrábět a prodávat lék, který se zaměřuje na úplně jiný typ nemoci nebo nemoci. Výkonní zaměstnanci společnosti - a případně její správní rada - by si museli vyžádat a zkontrolovat podrobnou finanční analýzu toho, co by posun mohl pro společnost znamenat.

Pokud výsledky ukazují, že by expanze na nový cílový trh měla být zisková, pak se společnost bude obecně snažit o růst expanzí na nový trh a výrobou nové drogy.

Expanzní projekty jsou důležité pro růst jakékoli společnosti. I když se společnost jednoduše snaží rozšířit výrobu svých současných produktů nebo rozšířit svůj současný cílový trh, je nutný výzkum a vývoj, stejně jako souhlas vedení. Konečným cílem pro společnost, která se pustí do expanzního projektu, je růst a podpora jejího spodního řádku.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Životní cyklus podnikání Životní cyklus podnikání Životní cyklus podnikání je postup podnikání v několika fázích v průběhu času a je nejčastěji rozdělen do pěti fází: zahájení, růst, vytržení, splatnost a pokles.
  • Firemní strategie Firemní strategie Firemní strategie se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii
  • Externí růst Externí růst Externí růst (anorganický růst) označuje růst společnosti, který je odvozen od využívání externích zdrojů a schopností, na rozdíl od interního
  • Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found