Mothballing - přehled, jak a proč a příklady

V souvislosti s podnikáním je mothballing postup vyřazování určitých aktiv, zařízení a / nebo výrobních zařízení z provozu. Zařízení a vybavení by mělo být stále účinné z hlediska provozu, což znamená, že nebudou deaktivovány nebo vyřazeny z provozu, protože již nefungují správně.

Mothballing

Primárním účelem mothballingu je uchování - jak společnosti, která provádí mothballing, tak všeho, co je zastaveno. Zařízení a vybavení jsou udržovány v dobrém stavu, buď pro pozdější použití (nejčastěji), nebo k prodeji. Mothballing je obzvláště úspěšný v tom, že pomáhá podnikům překonat obtížná období na trhu, kdy síly mimo kontrolu společnosti vedou k prodlouženému poklesu tržeb, který nakonec ovlivní zisk společnosti.

souhrn

  • Mothballing se týká procesu vyřazování zařízení a / nebo výrobních zařízení z provozu, které mají být použity později nebo prodány; může také zahrnovat nápady nebo projekty, které jsou dočasně vyčleněny, aby mohly být později uplatněny.
  • Mothballing je obzvláště užitečný, aby pomohl snížit provozní náklady; vysoké provozní náklady se snižují na zisky společnosti a mohou dokonce spirálovat společnost do úplného finančního krachu.
  • Společnosti působící v průmyslových odvětvích, která vyžadují velké částky kapitálových výdajů (CAPEX), patří mezi ty, které s největší pravděpodobností využijí naftování, např. Velké, drahé zařízení nebo výrobní zařízení.

Jak a proč za Mothballing

Provádění akcí, jako je odstavení jedné nebo dvou výrobních linek v době zpomaleného prodeje, může společnosti pomoci snížit provozní náklady a tím udržet životaschopnou úroveň ziskovosti. Poté, když se ekonomika nebo tržiště otočí, může společnost vyjmout své vedlejší zařízení „z koulí“ a znovu zvýšit produkci.

Společnosti se obecně rozhodnou pro vybavení proti molům, které má sklon zvyšovat provozní náklady. Může to být také zařízení, které společnost vnímá jako neužitečné v praxi, protože by to mohlo být pro likviditu společnosti, pokud se později společnost rozhodne zařízení prodat. Jinými slovy, společnost se může rozhodnout pro vybavení na mothball, které při pohledu dále po silnici může zvážit prodej za účelem poskytnutí likvidní hotovosti.

Příklad - Mothballingové projekty nebo nápady

Mothballing nemusí nutně souviset pouze s hmotnými a funkčními aktivy. Společnost se může rozhodnout, že nabalí - nebo odloží - předměty a koncepty, které mohou být znovu použity pro budoucí použití. Zahrnuje návrhy potenciálních produktů, provozní teorie nebo velké projekty, jako je navrhovaná expanze na zámořský trh.

Předpokládejme například, že společnost ABC zvažuje realizaci jednoho ze dvou možných velkých kapitálových výdajů. společnost. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období. (běžně označované jako CAPEX) se projektuje jako součást svého dlouhodobého růstu, který společnost již delší dobu plánovala - otevření kanceláře a maloobchodních prodejen v Číně, aby společnost mohla prodávat své výrobky přímo čínským spotřebitelům.

Oba projekty nabízejí společnosti možnost podstatně zvýšit své příjmy. Projekt A by však vyžadoval mnohem menší investici - 10 milionů dolarů do dalšího výrobního zařízení, najetí nějakého dalšího výrobního personálu a náklady na marketingovou kampaň.

Naproti tomu stěhování za účelem zajištění fyzické přítomnosti v Číně - kancelářské prostory, skladové prostory, náklady na přemístění několika klíčových pracovníků a pronájem a školení přibližně 150 čínských místních obyvatel, spolu s několika dalšími významnými výdaji.

Po zdlouhavé diskusi je rozhodnuto jít s projektem A. Myslí se, že to nebude vyžadovat téměř tolik přímých investic jako projekt B, a společnost pravděpodobně uvidí čistou pozitivní návratnost svých investic rychleji.

Pokud vše půjde dobře, odhadem za tři až pět let lze část zisků z nové produktové řady použít na financování projektu B - přesun do Číny. Projekt přesunu do Číny je však v tuto chvíli „zastaven“.

Problematika provozních nákladů

Vysoké provozní náklady jsou nepřítelem každé společnosti. Provozní náklady zahrnují veškeré výdaje, které společnosti vzniknou v procesu provozování jejího běžného nebo primárního podnikání. Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vynaložené na výrobu jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS často nejsou zahrnuty v provozních nákladech, ale místo toho se počítají samostatně. COGS zahrnují režii z výroby, náklady na materiál a kapitálové výdaje na výrobní zařízení.

Provozní náklady zahrnují:

  • Náklady na výzkum
  • Pronájem nemovitostí společnosti
  • Poplatky za licence
  • Náklady na kancelářské potřeby
  • Mzda / plat Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, což platí pro všechny zaměstnance (kromě práce přímo související s výrobou)

Provozní náklady jsou zřejmé náklady, které společnosti vzniknou; společnost však podniká, aby generovala zisk. Se zvyšováním provozních nákladů se snižuje do zisku, který společnost vydělá. Aby společnost jednoduše zůstala na hladině, musí si vydělat dost z prodeje svého zboží a služeb, aby zaplatila náklady, které jí vzniknou při výrobě zboží a usnadnění služeb.

Když provozní náklady vzrostou, je třeba ze zisku získat více peněz na jejich pokrytí. Aby se tomu zabránilo, pokusí se společnost snížit své provozní náklady. Mothballing je jedním ze způsobů, jak toho lze dosáhnout.

Další příklad Mothballing

Odvětví, která využívají mothballing, jsou často ta, která mají velké kapitálové výdaje. Jedním z takových odvětví je ropný průmysl. Je známo, že cena ropy drasticky kolísá. Ropné společnosti Ropa a plyn Primer Ropný a plynárenský průmysl, známý také jako energetický sektor, souvisí s procesem průzkumu, vývoje a rafinace ropy a zemního plynu. Může vlastnit obrovské množství ropných plošin, nákladních automobilů a dalšího vybavení, které všechny stojí značné množství peněz.

Pokud ropný trh začne klesat, ropná společnost se často rozhodne vyřadit některé ze svých strojů z provozu. Snižuje provozní náklady a zachovává zařízení, které má být použito, když ceny ropy vzrostou, a je zaručena vyšší produkce.

Osobní Mothballing

Jednotlivci se také často zapojují do brankové hry. Individuální mothballing sahá až do počátku termínu. Před stovkami let, kdy si lidé ukládali oděvy, u nichž se nepředpokládalo, že by je měli na sobě nějakou dobu (např. Zimní oblečení na jaře, v létě a na podzim), by do oblečení vložili i kuličky.

Mothballs jsou malé kuličky obsahující buď dichlorbenzen, naftalen nebo kafr. Chemické látky v molách bránily můrám v tom, aby jedly uložené oblečení, a tak je uchovávaly, dokud je majitel nechtěl „vyjmout z molů“ a znovu nosit.

Mezi další příklady osobního mothballingu patří lidé mothballující své motocykly v zimě nebo jejich sněžné skútry v létě. Stejně jako je důležité, aby společnosti, které vyrábějí zařízení na výrobu molů, je řádně skladovaly a podnikly kroky k jejich udržování v dobrém provozním stavu, jako je pravidelné mazání, aby se zabránilo korozi, je třeba, aby jednotlivci také dbali na to, aby bylo vybavení připraveno běžet, když jsou připraveni to vzít zpět.

Například pokud mothballujete na zimu, součástí doporučeného postupu je řádná péče o baterii. Nechcete v první pěkný jarní den vyjet kolo z garáže, jen abyste zjistili, že se nespustí, protože je vybitá baterie.

Výrobci motocyklů proto doporučují vyjmout baterii z motocyklu, očistit svorky a dát si čas na to, aby se během mothballing jednou nebo dvakrát za měsíc nabila na několik hodin.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Odchod do důchodu (ARO) Odchod do důchodu (ARO) Odchod do důchodu (ARO) je právní závazek, který je spojen s vyřazením dlouhodobého hmotného majetku. Je to obecně použitelné
  • Ekonomická zastaralost Ekonomická zastaralost (nemovitost) Ekonomická zastaralost označuje ztrátu hodnoty nemovitosti, která je způsobena vnějšími faktory. Taková forma
  • Negativní externality Negativní externality Negativní externality se vyskytují, když produkt nebo spotřeba zboží nebo služby působí negativně na třetí stranu mimo trh. Běžná transakce zahrnuje dvě strany, tj. Spotřebitele a výrobce, kteří jsou v transakci označováni jako první a druhá strana.
  • Fyzické zhoršení Fyzické zhoršení Fyzické zhoršení označuje ztrátu hodnoty nemovitosti v důsledku fyzického opotřebení budovy. Lze jej také popsat jako

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found