Šablona čistých identifikovatelných aktiv - stáhněte si zdarma šablonu aplikace Excel

Tato šablona čistých identifikovatelných aktiv vám ukáže, jak vypočítat čistá identifikovatelná aktiva na základě hodnoty aktiv a pasiv nabyté společnosti.

Takto vypadá šablona identifikovatelných čistých aktiv:

Screenshot šablony identifikátoru čistého majetku

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Čistá identifikovatelná aktiva (NIA) se skládají z aktiv získaných od společnosti, jejíž hodnotu lze měřit v daném časovém okamžiku a je rozpoznatelný její budoucí přínos pro společnost. NIA se používá pro alokaci kupní ceny (PPA) a výpočet goodwillu při fúzích a akvizicích (M&A) Nákupní účetnictví - fúze a akvizice (M&A) Tato příručka se bude zabývat nákupním účetnictvím pro fúze a akvizice. V rámci akvizice společnost nakupuje aktiva jiné společnosti, identifikovatelné obchodní segmenty nebo dceřiné společnosti. V případě fúze společnost koupí jinou společnost v plném rozsahu. . Předpona „Čistý“ zde znamená po odečtení závazků, které také přicházejí s akvizicí Proces fúzí a akvizic M&A Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady.

Identifikovatelná aktiva jsou aktiva, která získaná společnost zahrnuje do seznamu položek rozvahy. Částka aktiv, která není v rozvaze, má být uvedena v části „Goodwill“. Výše goodwillu se vztahuje k částce, kterou nabyvající společnost zaplatila, a je v zásadě založena na vnímání a předpokladech nabytí společnosti. To je důvod, proč Goodwill Goodwill Impairment Accounting Snížení hodnoty goodwillu nastane, když hodnota goodwillu v rozvaze společnosti přesáhne testovanou účetní hodnotu auditory, což vede k odpisu nebo snížení hodnoty. Podle účetních standardů by goodwill měl být veden jako aktivum a každoročně vyhodnocován. Společnosti by měly posoudit, zda snížení hodnoty není považováno za součást čistého identifikovatelného majetku.

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found