Kanadské daňové pásma - Další informace o zdanění v Kanadě

Tento článek popisuje, jak fungují kanadské daňové pásma. Daně z příjmů Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví jsou klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. systém v Kanadě je progresivní systém, což znamená, že jednotlivci, kteří vydělávají více, jsou obecně více zdaňováni. Naproti tomu v systému rovného zdanění platí každý na daních z příjmů stejné procento svých příjmů. Kanaďané jsou povinni platit kombinaci federální i provinční daně z příjmu.

daň z příjmu

Federální pásma daně z příjmu (2018)

Od roku 2018 jsou kanadské daňové pásma na federální úrovni následující:

federální daňové sazby (2018)

  • „Přírůstková částka“ zde označuje maximální dodatečný příjem, který lze zdanit sazbou daně v následující složce, než bude zdaněna celkově vyšší sazbou.
  • „Bracket Limit“ označuje maximální celkový příjem, který může spadat do každé z daňových pásem.
  • „Sazba daně“ označuje příslušnou sazbu daně pro danou skupinu příjmů.

Při krátkém pohledu na rozdíly v sazbách mezi nejnižším a nejvyšším daňovým pásmem vidíme, že jednotlivci, kteří vydělávají více než 205 842 USD, jsou zdaněni dvakrát tolik než jednotlivci, kteří vydělávají méně než 46 605 USD.

Sekce provinční daně z příjmu (2018)

Úplný seznam kanadských provinčních daňových pásem naleznete na daňovém webu vlády Kanady.

V Kanadě ukládá každá provincie své vlastní sazby daně z příjmu, které stanoví provinční vlády. Provinční daně jdou na financování projektů veřejné správy a infrastruktury malého a středního rozsahu v provinciích.

Příklad kanadských daňových pásem

Níže je uveden podrobný rozpis toho, jak by se daně z příjmu používaly na příjem 300 000 USD. Příklad předpokládá, že daně z příjmu se podávají v Britské Kolumbii, a tudíž podléhají B.C. provinční daně.

kanadské daňové pásmo - příklad

Více o progresivním daňovém systému

Progresivní daňové systémy Progresivní daň Progresivní daň je sazba daně, která se zvyšuje s růstem zdanitelné hodnoty. Obvykle je rozdělena do daňových pásem, které postupují k postupně vyšším sazbám. Například progresivní daňová sazba se může pohybovat od 0% do 45%, přičemž nejnižší a nejvyšší závorky umožňují vládám vydělávat na konceptu snižování mezní užitnosti. Myšlenka je, že jakmile jednotlivci dosáhnou určité výše příjmu, každý další dolar vygenerovaný nad touto prahovou hodnotou má stále menší užitek. Je to proto, že po splnění prahové hodnoty začnou jednotlivci považovat další zdroje, například čas, za hodnotnější. Posouzení prahu je docela obtížné, protože každý člověk sleduje jinou křivku užitečnosti.

Většina daňových odborníků souhlasí s tím, že progresivní daňový systém nejvíce přispívá k boji proti nerovnosti příjmů.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce po kanadských daňových pásmech. Další informace o souvisejících daňových tématech najdete v následujících finančních článcích:

  • Daň Ad Valorem Daň Ad Valorem Pojem „ad valorem“ je latinský pro „podle hodnoty“, což znamená, že je flexibilní a závisí na odhadované hodnotě aktiva, produktu nebo služby.
  • Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí, když existuje rozpor mezi příjmem z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňového účetnictví, který se zobrazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví
  • Daňový ráj Daňový ráj Daňový ráj nebo offshore finanční centrum je jakákoli země nebo jurisdikce, která nabízí minimální daňovou povinnost zahraničním fyzickým osobám a podnikům.
  • Daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužné daně. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found