Ramp-Up - přehled, rozdělení a praktický příklad

V podnikání je náběh pojmem, který popisuje významné zvýšení produkce produktů nebo služeb společnosti. Ramp-up v zásadě znamená přinést využití kapacity společnosti Využití kapacity Využití kapacity se týká výrobních a výrobních schopností, které v daném okamžiku využívá stát nebo podnik. Jedná se o vztah mezi výstupem produkovaným s danými zdroji a potenciálním výstupem, který lze vyprodukovat, pokud byla kapacita plně využita. téměř na maximum. Lze jej dosáhnout prostřednictvím značných kapitálových výdajů Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, zdokonalení nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zlepšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období. nebo vylepšení ve vývoji produktů a vyvolané vstupem společnosti na nové trhy nebo do geografických oblastí.

Rozběh

Prolomení konceptu rozběhu

Správné načasování je nezbytné pro úspěšné rozběhy. Hlavním předpokladem jejího úspěchu je správné očekávání zvýšení poptávky po produktech nebo službách společnosti. Pokud zvolený čas pro náběh neodpovídá období vyšší poptávky, pak úsilí společnosti o zvýšení produkce nebude mít za následek atraktivní finanční návratnost. Společnost, která plánuje růst, by si tedy měla být jistá výhledem poptávky.

Ačkoli je tento koncept široce přičítán menším společnostem, náběh mohou využívat velké korporace. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. také. Velké společnosti využívají náběh k zavádění nových řad produktů nebo služeb zákazníkům nebo k rozšíření svého působení na nové trhy. Oznámení o náběhu velkých společností obecně naznačují solidní finanční pozici společnosti a také důvěru vedení ohledně budoucího výhledu podnikání.

Kromě toho se tento termín často používá v kontextu rizikového kapitálu. Rizikový kapitál Rizikový kapitál je forma financování, která poskytuje finanční prostředky v rané fázi vznikajícím společnostem s vysokým růstovým potenciálem výměnou za vlastní kapitál nebo vlastnický podíl. Rizikoví investoři riskují investice do začínajících společností s nadějí, že pokud dosáhnou úspěchu, dosáhnou významných výnosů. . U financování rizikovým kapitálem dochází k náběhu před opuštěním investora rizikového kapitálu. V takovém případě rizikový kapitál využije náběh ke zvýšení výkonu a výkonu společnosti ke zvýšení jejího ocenění. Vyšší ocenění společnosti poskytuje lukrativnějším příležitostem pro odchod rizikového kapitálu a zvyšuje návratnost investic investorů Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k hodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic. .

Příklad rozběhu

Jedním z nejpozoruhodnějších příkladů náběhu je výroba automobilu a energetické společnosti Tesla s plně elektrickým sedanem Model 3. Model 3 je pravděpodobně nejočekávanějším z řady vozidel společnosti kvůli jeho cenové dostupnosti. Po oznámení modelu čelila společnost enormní poptávce zákazníků.

Za účelem uspokojení vysoké poptávky prošla Tesla rozsáhlým náběhem z pomalé úrovně výroby, která nemohla splnit původní cíle, k masivní výrobě více než 4 000 vozidel týdně.

Automobilce se podařilo dosáhnout svých cílů přepracováním výrobních operací společnosti. Ukázalo se na rozšířenou automatizaci ke zvýšení efektivity a vybudování nových výrobních zařízení k dosažení požadovaných rychlostí výroby.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Náklady na vyrobené zboží (COGM) Fixní a variabilní náklady Náklady jsou věci, které lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jejich povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé
  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát
  • Ekonomická efektivita Ekonomická efektivita Ekonomická efektivita je v nejobecnějším slova smyslu funkcí poměru skutečné hodnoty ekonomické proměnné k potenciální hodnotě téže ekonomické proměnné. Vzorec pro ekonomickou účinnost, Paretova účinnost
  • Nabídka a poptávka Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích se množství dodávaného zboží a požadované množství tohoto zboží navzájem rovná. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found