Rho - přehled, pozitivní a negativní Rho, typy možností

Ve financích je rho metrika používaná k určení, jak citlivá je možnost na změny bezrizikových úrokových sazeb. Pravděpodobně nejméně důležitá a nejméně využívaná metrika řecké opce Možnost Řekové Možnost Řekové jsou finanční měřítka citlivosti ceny opce na její podkladové určující parametry, jako je volatilita nebo cena podkladového aktiva. Řekové jsou využíváni při analýze portfolia opcí a při analýze citlivosti opce je rho obvykle vyjádřena v dolarových částkách. Metrika ukazuje, kolik peněz může opce získat nebo ztratit, pokud je bezriziková úroková sazba Bezriziková sazba Bezriziková míra návratnosti je úroková sazba, kterou může investor očekávat od investice s nulovým rizikem. V praxi se bezriziková sazba běžně považuje za úrok zaplacený za tříměsíční vládní pokladniční poukázku, což je obecně nejbezpečnější investice, jakou může investor provést. (v USA se aktuální úroková sazba placená z amerických pokladničních poukázek) mění o 1%.

Rho

Souhrn:

  • Rho je metrika používaná pro hodnocení citlivosti opce na změny bezrizikové úrokové sazby.
  • Zvyšování úrokových sazeb obvykle upřednostňuje opce na volání, zatímco snížení úrokových sazeb obvykle zvyšuje hodnotu prodejních opcí.
  • Úrokové sazby však mají obvykle na stanovení ceny opcí jen malý vliv, který je pravděpodobněji ovlivněn proměnnými, jako je volatilita a dividendový výnos.

Pochopení pozitivního a negativního Rho

Zvýšení úrokové sazby obvykle zvyšuje hodnotu dlouhých opcí - hovorů - a snižuje hodnotu krátkých opcí - putů. Dlouhé hovory a krátké puty proto mají pozitivní rho; dlouhé hovory a krátké hovory mají negativní rho.

Pravdou však je, že rho není faktor, který má obvykle významný vliv na ceny opcí. Úrokové sazby mají tendenci významně posunout ceny opcí pouze v případě, že dojde k zásadní a / nebo neočekávané změně bezrizikové sazby. Například pokud bylo po jednání Federálního výboru pro otevřený trh (FOMC) oznámeno, že Fed snižuje primární úrokovou sazbu Prime Rate Termín „prime rate“ (také známý jako primární úroková sazba nebo primární úroková sazba) se týká úroková sazba, kterou velké komerční banky účtují za půjčky a produkty v držení svých zákazníků s nejvyšším úvěrovým hodnocením. o půl procenta - a pokles sazeb byl velmi neočekávaný -, pak by rho pravděpodobně mělo významný dopad na ceny opcí. Skutečně by to však bylo v souladu s celkovým dopadem takové náhlé a neočekávané změny sazeb na trh, což by s největší pravděpodobností vedlo ke značnému zvýšení volatility trhu, což se zase obvykle projeví ve vyšších cenách opcí.

Úrokové sazby a jakékoli změny úrokových sazeb mají obvykle větší dopad na opce (což se odráží v hodnotě rho), jak se blíží datum vypršení platnosti opce. Opce Long-Term Equity Anticipation Securities (LEAPS) LEAPS LEAPS (Long-Term Equity Anticipation Security) jsou možnosti termínů, které jsou delší než podmínky nejběžnějších opcí na akcie a indexy. Tam jsou právě kvůli svému dlouhodobějšímu časovému rámci citlivější na změny úrokových sazeb než běžné opce, které mají výrazně kratší životnost.

Druhy možností

Podívejme se na tři primární podmínky možnosti ve vztahu k rho:

1. Peníze (OTM)

Peněžní opce jsou prodejní opce s realizační cenou Strike Price Realizační cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží hovor opce nebo put opce. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. to je nižší než tržní cena - nebo call opce s realizační cenou nad aktuální tržní cenou podkladové akcie. Opce za peníze nemají žádnou vnitřní hodnotu, ale mají časovou hodnotu, protože tržní cena může dostatečně růst nebo klesat, aby opci vložila do peněz před vypršením platnosti. Rho vykazuje nízkou hodnotu pro možnosti, které jsou dobře vydělané peníze.

2. At-the-Money (ATM)

At-the-money opce mají realizační cenu, která je stejná nebo téměř stejná jako aktuální tržní cena podkladového aktiva. Kupní a prodejní opce, které jsou současně v penězích, mohou obě zvýšit hodnotu, zejména pokud je budoucí cenový trend podkladové akcie obecně vnímán jako nejistý. V takovém případě může společnost rho poskytnout vodítko, zda je budoucí cenový trend podkladové akcie pravděpodobnější býčí nebo medvědí. Vykazuje opce s kupní opcí nebo opce s kupní opcí vyšší rho a velící vyšší prémii? Možnost, která od investorů získá největší zájem, se pravděpodobně vyplatí.

3. Peníze (ITM)

Peněžní opce mají vlastní hodnotu do té míry, že jejich realizační cena je v penězích: kupní opce s realizační cenou pod aktuální tržní cenou nebo prodejní opce s realizační cenou nad tržní cenou. Mají také časovou hodnotu, protože jejich realizační cena se může před vypršením platnosti opce prohloubit v penězích. Hodnoty Rho jsou nejvyšší u opcí s realizační cenou, která je buď za peníze, nebo za peníze.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (or T-Bills for short) are a short-term financial instrument that is emited the US Treasury with splatties range from a few days up to 52 týdnů (jeden rok). Jsou považovány za nejbezpečnější investice, protože jsou podpořeny plnou vírou a důvěrou vlády Spojených států.
  • Theta Theta (Θ) Theta je měření citlivosti používané při hodnocení derivátů. Je to jedno z opatření označených řeckým dopisem. Série rizika a citlivosti
  • Vega Vega (ν) Vega je míra citlivosti používaná při hodnocení možností. Jedná se o citlivost ceny opce na 1% změnu volatility podkladového aktiva

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found