Měsíčně aktivní uživatelé (MAU) - definice, způsob výpočtu, problémy

Měsíčně aktivní uživatelé (MAU) je termín, který označuje počet jedinečných zákazníků, kteří během měsíce interagovali s produktem nebo službou společnosti. Klíčovým ukazatelem výkonu (KPI) jsou v zásadě měsíční aktivní uživatelé Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) jsou metriky používané k pravidelnému sledování a hodnocení výkonu organizace směrem k dosažení konkrétních cílů. Používají se také k měření celkového výkonu společnosti, která měří zapojení uživatelů online. Metriku využívají především internetové podniky, včetně sociálních sítí, online her a společností poskytujících mobilní aplikace.

Aktivní uživatelé za měsíc

Investoři obecně pečlivě sledují počet aktivních uživatelů společnosti každý měsíc. Metrika poskytuje rychlý přehled o růstu uživatelů společnosti. Kromě toho MAU poskytuje určité poznatky o schopnosti společnosti přilákat nové zákazníky a udržet si ty stávající. Značná změna v MAU může běžně ovlivnit cenu akcií společnosti v odvětví sociálních médií.

I když MAU je měřítkem, které současné účetní standardy neuznávají IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP odkazuje na dva účetní standardy a zásady, které země ve světě dodržují v souvislosti s finančním výkaznictvím. Více než 110 zemí se řídí Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), což podporuje jednotnost při přípravě finančních výkazů. , veřejné společnosti to stále uvádějí ve svých finančních zprávách. Například titáni sociálních sítí, jako je Facebook a Twitter, věnují značné množství času diskusi o trendech měsíčních aktivních uživatelů (MAU) ve svých čtvrtletních zprávách.

Jak vypočítat počet aktivních uživatelů za měsíc?

Identifikace počtu aktivních uživatelů za měsíc není tak přímočará, jak se může zdát. Navzdory skutečnosti, že počet aktivních uživatelů měsíčně počítají a vykazují téměř všechny internetové podniky, stále neexistuje žádný průmyslový standard týkající se definice aktivních uživatelů.

Například některé společnosti definují aktivní uživatele jako ty, kteří právě navštívili jejich web, zatímco jiné společnosti zahrnují do svých čísel MAU pouze registrované uživatele. Každá společnost tedy používá své vlastní metodiky k identifikaci aktivních uživatelů každý měsíc. Definice aktivních uživatelů měsíčně na Facebooku je následující:

MAU: Registrovaný aktivní uživatel, který se přihlásil a navštívil Facebook prostřednictvím webu, mobilní aplikace nebo aplikace Messenger za posledních 30 dní od data měření.

Na druhou stranu se definice metriky Twitteru mírně liší:

MAU: Uživatel Twitteru, který se přihlásil nebo byl jinak ověřen a přistupoval k Twitteru prostřednictvím webu, mobilního webu, desktopových nebo mobilních aplikací, SMS nebo registrovaných aplikací nebo webů třetích stran ve 30denní lhůtě končící dnem měření.

Obecně se počet aktivních uživatelů za měsíc počítá z interních údajů společnosti. Rozpoznávání jedinečných uživatelů se provádí pomocí identifikátoru, jako je uživatelské jméno nebo e-mail.

Společnosti musí navíc pečlivě sledovat počet duplicitních, falešných a spamových účtů, které mohou podstatně narušit data MAU. Mnoho společností upravuje své údaje MAU pro tyto položky, aby se zabránilo umělé inflaci metriky.

Problémy s MAU

Nedostatek průmyslových standardů je jedním z klíčových problémů při používání metriky MAU. Protože každá společnost se při výpočtu MAU spoléhá na svou vlastní metodiku, může být náročné použít metriku pro smysluplné srovnání.

Kromě toho MAU zveřejňuje pouze množství uživatelů, nikoli jejich kvalitu. V mnoha případech někteří uživatelé zahrnutí do MAU nemusí často používat služby nebo platformu společnosti a největší výnosy generuje pouze malá část uživatelů. Míra proto neposkytuje podrobné informace o zapojení uživatelů Míra zapojení Míra zapojení je metrika používaná k měření úrovně zapojení generovaného z vytvořeného obsahu nebo kampaně značky. Jinými slovy, míra zapojení odkazuje na úroveň interakce s následovníky, která je generována z obsahu vytvořeného uživatelem. .

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Průměrný výnos na účet (ARPA) Průměrný výnos na účet (ARPA) Průměrný výnos na účet (ARPA) je míra ziskovosti, která hodnotí tržby společnosti na účet zákazníka. ARPA se obecně měří na měsíčním nebo ročním základě. Ačkoli se výrazy průměrné výnosy na účet (ARPA) a průměrné výnosy na uživatele (ARPU) často používají jako synonyma
  • Průměrný příjem na platícího uživatele (ARPPU) Průměrný příjem na platícího uživatele (ARPPU) Průměrný příjem na platícího uživatele (ARPPU) je metrika non-GAAP používaná k hodnocení průměrných výnosů generovaných od platícího zákazníka. Ačkoli je podobný průměrnému příjmu na uživatele (ARPU), zásadní rozdíl oproti ARPPU spočívá v tom, že výpočet metriky zahrnuje pouze aktivní platící zákazníky, a nikoli celou zákaznickou základnu společnosti.
  • Míra prokliku (CTR) Míra prokliku (CTR) Míra prokliku (CTR) označuje poměr počtu uživatelů vystavených konkrétnímu odkazu na webové stránce nebo v e-mailu, který na odkaz klikne a zobrazí inzerovaný produkt nebo služba. CTR primárně používají digitální a online marketingoví pracovníci ke kvantifikaci úspěšnosti a účinnosti e-mailové nebo reklamní kampaně.
  • Virový koeficient Virový koeficient Virový koeficient je metrika, která určuje počet nových uživatelů generovaných doporučeními od stávajících zákazníků. Metrika je pouze odhadem víry společnosti, což je termín používaný k popisu exponenciálního cyklu doporučení.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found