FAASF - Porozumění tomu, jak fungují FAASF nebo omezené aplikace

FAASF, nebo „podejte nejprve jako manžel“, je jednou z několika možností podání žádosti o dávky v sociálním zabezpečení. Osobní finanční výkaz Osobní finanční výkaz je dokument nebo sada dokumentů, které popisují finanční situaci jednotlivce v daném časovém okamžiku. Na FAASF může manžel podávat žádosti o sociální zabezpečení a manželské dávky z účtu svého sociálního zabezpečení s vyšším příjmem svého manžela až do věku 70 let.

Co je sociální zabezpečení?

Sociální zabezpečení v USA označuje pojistný plán nabízený vládou USA, který poskytuje výhody důchodcům a nezaměstnaným nebo zdravotně postiženým. Mezi výhody patří důchod a invalidní příjem, dávky Medicare a dávky v případě úmrtí a pozůstalostního důchodu. Je to jeden z největších vládních programů na světě a vyplácí stovky miliard dolarů ročně.

Důchodové dávky jsou vypláceny měsíčně důchodcům a jejich manželům / manželkám, kteří během svých pracovních let přispívali do systému sociálního zabezpečení. Jednou ze strategií, jak co nejlépe využít výhod sociálního zabezpečení, je nejprve podat přihlášku jako manžel, známou také jako omezená aplikační strategie.

FAASF

Příklad FAASF

Ženatý příjemce sociálního zabezpečení má nárok na dvě dávky - vlastní důchodové dávky na základě jejich pracovní historie a manželské dávky na základě pracovní historie jejich manžela. Ve většině případů lidé žádají o obě výhody současně. Částka, kterou dostávají jako měsíční dávku, je vyšší z jejich důchodu nebo manželské dávky.

Například pokud důchodová dávka A činí 900 $ měsíčně, ale jeho manželská dávka je 1 000 $, dostane šek na 1 000 $, z nichž 900 $ vychází z jeho vlastní pracovní historie a 100 $ je jeho nadbytečná manželská dávka.

Podle předchozích zákonů, jakmile člověk dosáhne plného důchodového věku, může podat omezenou žádost a získat pouze manželské výhody. Jejich osobní důchodové dávky by mohly v průběhu času růst, a tak získávat opožděné důchodové kredity, které lze později požadovat ve vyšší výši. Například ve stejném příkladu výše by A mohl „nejprve podat žádost jako manžel / manželka“ a po dosažení plného důchodového věku získat plnou manželskou dávku 1 000 $. Jeho důchodová dávka 900 $ by tak získala zpožděné důchodové kredity, a pokud by počkal, dokud mu nebude 70 let, vzrostl by na 1 188 $. Strategie FAASF by mu tedy po zbytek života přinesla dalších 188 $ měsíčně od 70 let.

Implementace všech výše uvedených manévrů a strategií by samozřejmě fungovala pouze v případě, že by pár měl příjem Čistý příjem Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. z jiných zdrojů na jejich podporu při zpoždění jejich dávek sociálního zabezpečení.

Maximalizace příjmů ze sociálního zabezpečení

Způsob, jakým může pár maximalizovat své výdělky na sociálním zabezpečení, lze vysvětlit takto:

A a B tvoří pár, kde A je manžel s nízkými příjmy. Proto by A podal žádost o příjem dávek sociálního zabezpečení na základě své vlastní historie výdělků. To by přineslo příjem sociálního zabezpečení, který by dvojici pomohl uspokojit jejich finanční potřeby, což by také umožnilo další růst případné měsíční dávky B. FAASF přichází, když B dosáhne plného důchodového věku. V tomto bodě může B „nejprve podat žádost jako manžel / manželka“ a její žádost se omezuje pouze na manželské dávky. Tím je zachován růst její vlastní dávky sociálního zabezpečení a B obvykle čeká na dosažení věku 70 let, než si nárokuje dávku na základě své vlastní pracovní historie.

Může FAASF Be Přihlášeno nyní?

Po nedávných právních změnách je nyní omezená aplikační strategie k dispozici pouze vybrané skupině. Na konci roku 2015 zákonodárci podnikli kroky k odstranění některých populárních strategií sociálního zabezpečení, včetně FAASF.

Dříve mnoho lidí nemohlo použít metodu FAASF, protože většina z nich si nárokovala časné výhody, a jeden by nemohl použít tuto strategii, pokud by nedosáhl plného důchodového věku. Před úplným věkem odchodu do důchodu (FRA) se automaticky předpokládalo, že někdo podal žádost o důchodovou dávku a manželskou dávku, i když to nechtěl. Nové pravidlo rozšiřuje tuto automatickou léčbu až do věku 70 let a účinně tak znemožňuje její implementaci.

Zákon však obsahoval klauzuli, která některým lidem stále umožní používat FAASF v budoucnu. Konkrétně, pokud by člověk dosáhl 62 let do 1. ledna 2016, mohl by i nadále používat strategii FAASF. Zrušení omezených žádostí je vážnou ranou pro plánování odchodu do důchodu některých rodin. Pokud je člověk dost starý na to, aby měl možnost tuto strategii využít, měl by se ujistit, že ji plně zvážil, než navždy ztratí šanci.

Plánování sociálního zabezpečení je zásadní pro každého. Lidé s významnými aktivy by měli pečlivě zvážit celoživotní výhody sociálního zabezpečení i daňové důsledky. Tyto dávky často hrají klíčovou roli při určování životního stylu jednotlivce nebo páru při odchodu do důchodu. Správné plánování by proto mohlo určit, jak člověk stráví své pozdější roky.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli našeho průvodce FAASF. Finance nabízejí nepřeberné množství finančních informací, včetně následujících zdrojů:

  • Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování.
  • Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě
  • Podmíněný příjemce Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finanční
  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found