Bull Call Spread - přehled, jak to funguje, příklad

Investiční rozpětí býků, což je opční strategie, využívá investor, když věří, že akcie projeví mírné zvýšení ceny. Býčí rozpětí zahrnuje nákup opce na peníze (ITM) a prodej opce na peníze (OTM) s vyšší realizační cenou Strike Price Strike price je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo prodejní opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. ale se stejným podkladovým aktivem a datem vypršení platnosti. Rozpětí býčích volání by mělo být použito pouze v případě, že trh vykazuje vzestupný trend.

Vzorce pro rozpětí volání Bull

Stanovení maximálního zisku, maximální ztráty a bodu zvratu Bod zvratu (BEP) Bod zvratu (BEP) je pojem v účetnictví, který odkazuje na situaci, kdy byly výnosy a náklady společnosti v rámci konkrétního účetnictví stejné doba. Znamená to, že pro společnost neexistovaly žádné čisté zisky ani žádné čisté ztráty - „zlomil se dokonce“. BEP může také odkazovat na výnosy, kterých je třeba dosáhnout, aby se vyrovnaly výdaje vzniklé při rozpětí býčích hovorů, viz následující vzorce:

Bull Call Spread

Porozumění rozpětí volání býků

Zvažte následující příklad:

Investor využívá rozpětí call call nákupem opce call Call opce Call opce, běžně označovaná jako „call“, je forma derivátové smlouvy, která dává kupujícímu opci call právo, ale nikoli povinnost, koupit akciový nebo jiný finanční nástroj za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. za prémii 10 $. Kupní opce přichází s realizační cenou 50 $ a vyprší v červenci 2020. Investor zároveň prodává call opci za prémii 3 $. Kupní opce přichází s realizační cenou 70 $ a vyprší v červenci 2020. Podkladové aktivum je stejné a aktuálně se obchoduje za 50 $. Shrnutí výše uvedených informací:

Vzorek dat

Při psaní těchto dvou opcí byl investor svědkem odlivu hotovosti ve výši 10 USD z nákupu kupní opce a přílivu hotovosti ve výši 3 USD z prodeje kupní opce. Po vzájemném započtení částek vidí investor počáteční hotovostní odliv ve výši 7 USD ze dvou opcí.

Nyní předpokládejme, že je červenec 2020. Níže uvedená tabulka ilustruje teoretické ceny akcií k datu expirace.

Teoretické ceny akcií

Při ceně 60 USD nebo vyšší je zisk investora omezen na 3 USD, protože opce pro dlouhé i krátké opce jsou peníze. Například za cenu akcií 65 $:

  • Investor by získal díky své dlouhé pozici volání tím, že by mohl nakupovat za realizační cenu 50 $ a prodávat za tržní cenu 65 $; a
  • Investor by ztratil svou pozici krátkého hovoru tím, že by musel nakupovat za tržní cenu 65 $ a prodávat jej držiteli opce za 60 $.

Započtení čistých provizí Komise Komise odkazuje na náhradu vyplácenou zaměstnanci po dokončení úkolu, kterým je často prodej určitého počtu produktů nebo služeb, investorovi by zůstal čistý zisk ve výši $3.

Při ceně 50 USD nebo nižší je ztráta investora omezena na - 7 USD, protože jak opce pro dlouhé, tak krátké opce jsou bez peněz. Například za cenu akcií 45 $:

  • Investor by nezískal svoji dlouhou pozici volání; a
  • Investor by ze své pozice pro krátké volání neztratil.

Při započtení čistých provizí by investorovi zůstala čistá ztráta $7.

Proto je v rozpětí býčího volání investor:

  1. Omezeno na maximální ztrátu rovnající se čistým provizím; a
  2. Omezeno na maximální zisk rovnající se rozdílu stávkových cen mezi krátkou a dlouhou hovorovou a čistou provizí.

Použití vzorců pro rozpětí volání býka:

  • Maximální zisk = $ 70 - $ 50 - $ 7 = $13
  • Maximální ztráta $7
  • Bod zvratu = 50 $ + 7 $ = $57

Hodnoty odpovídají výše uvedené tabulce.

Vizuální reprezentace

Výše uvedený komplexní příklad lze vizuálně znázornit takto:

Bull Call Spread - vizuální reprezentace

Kde:

  • The modrá čára představuje výplatu; a
  • The tečkované žluté čáry představují možnost dlouhého volání a možnost krátkého volání.

Všimněte si, že modrá čára je jednoduše kombinací dvou tečkovaných žlutých čar.

Níže uvedená výplatní tabulka odpovídá výše uvedenému grafu.

Vzorek dat

Příklad rozpětí volání Bull

Jorge se snaží využít šíření volání býka ve společnosti ABC. Společnost ABC v současné době obchoduje za cenu 150 USD. Nakupuje možnost volání v penězích za prémii 10 $. Realizační cena opce je 145 USD a její platnost vyprší v lednu 2020. Společnost Jorge navíc prodává opci za volání ve výši 2 USD za peníze. Realizační cena opce je 180 $ a vyprší v lednu 2020.

Jaká je maximální výplata, maximální ztráta a bod zvratu rozptylu volání býka výše?

Čistá provize je 8 $ (2 $ Call OTM - 10 $ ITM Call).

Na základě vzorců pro rozpětí volání býka Jorge určuje:

  • Maximální zisk = $ 180 - $ 145 - $ 8 = $27
  • Maximální ztráta $8
  • Bod zvratu = $ 145 + $ 8 = $153

Pro potvrzení Jorge vytvoří výplatní tabulku:

Ukázková tabulka výplat

Výhody a nevýhody používání rozpětí volání Bull

Hlavní výhodou použití rozpětí volání býka je to, že stojí méně než nákup možnosti nákupu. Ve výše uvedeném příkladu, pokud by Jorge použil pouze možnost volání, musel by zaplatit prémii 10 $. Díky použití rozpětí volacího býka mu stačí zaplatit čistou částku 8 $. Kromě toho, že jsou levnější, ztráty jsou také nižší. Pokud by akcie klesly na 0 $, Jorge by si uvědomil pouze ztrátu 8 $ proti 10 $ (pokud by měl použít pouze možnost dlouhého hovoru).

Jednou významnou nevýhodou použití rozpětí volání býka je však to, že potenciální zisky jsou omezené. Například ve výše uvedeném příkladu může maximální zisk, kterého si Jorge může uvědomit, pouze 27 $ kvůli pozici opce na krátké volání. I kdyby cena akcií vzrostla na 500 $, Jorge by byl schopen realizovat zisk pouze 27 $.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Box Spread Box Spread Box spread je strategie obchodování s opcemi, která kombinuje medvědí put a bull call spread. Aby byla krabicová šíření účinná: Data vypršení platnosti
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Spread Trading Spread Trading Spread Trading - také známý jako obchodování s relativní hodnotou - je metoda obchodování, která zahrnuje investora, který současně kupuje jeden cenný papír a prodává
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found