Zajišťovací společnosti - přehled, role, tvorba výnosů

Zajišťovací společnosti, také známé jako zajistitelé, jsou společnosti, které poskytují pojištění pojišťovnám. Jinými slovy, zajišťovací společnosti jsou společnosti, které dostávají závazky z pojištění od pojišťoven.

Zajišťovací společnosti

Je důležité si uvědomit, že pojišťovny, podobně jako jiné podniky, vyžadují ochranu před rizikem. Systematické riziko Systematické riziko je ta část celkového rizika, která je způsobena faktory mimo kontrolu konkrétní společnosti nebo jednotlivce. Systematické riziko je způsobeno faktory, které jsou mimo organizaci. Veškeré investice nebo cenné papíry podléhají systematickému riziku, jedná se tedy o nediferencovatelné riziko. . Pojišťovny řídí svá rizika prostřednictvím zajišťovací společnosti.

Stručné shrnutí:

  • Zajišťovací společnosti nebo zajišťovny jsou společnosti, které poskytují pojištění pojišťovacím společnostem.
  • Zajistitelé hrají pro pojišťovny hlavní roli, protože jim umožňují převádět riziko, snižovat kapitálové požadavky a snižovat výplaty žadatelů.
  • Zajistitelé generují příjmy identifikováním a přijetím politik, které považují za méně rizikové, a reinvestováním přijatého pojistného.

Porozumění zajišťovacím společnostem

Připomeňme, že zajišťovací společnosti poskytují pojištění pojišťovnám. Jak přesně to funguje?

Primární pojistitel (pojišťovna) převádí pojistky (pojistné závazky) na zajistitele (zajišťovnu) prostřednictvím procesu zvaného postoupení. Cession jednoduše odkazuje na část pojistných závazků převedených na zajistitele.

Podobným způsobem, jakým jednotlivci platí pojistné Pojistné výdaje Pojistným výdajem je částka, kterou společnost platí za získání pojistné smlouvy a případných dalších plateb pojistného. Platba provedená společností je uvedena jako výdaj za účetní období. Pokud se pojištění používá k pokrytí výroby a provozu pojišťovnám, pojišťovny platí pojistné zajistitelům za převod pojistných závazků. Níže uvedený diagram zobrazuje takový vztah.

Zajišťovací společnosti - jak fungují

Role zajišťovacích společností

Zajišťovací společnosti používají pojišťovny k:

1. Přeneste riziko

Pojišťovací společnosti mohou vydávat pojistky s vyššími limity, protože část rizika je kompenzována zajistiteli.

2. Hladký příjem

Příjem pojišťoven lze předvídat převodem vysoce rizikových pojistných závazků na zajistitele, aby absorbovali potenciálně velké ztráty.

3. Mějte po ruce menší kapitál

Vyrovnáváním rizika ztráty pojistných závazků nemusí pojišťovny udržovat tolik kapitálu Kapitál Kapitál je něco, co zvyšuje schopnost člověka generovat hodnotu. Lze jej použít ke zvýšení hodnoty v celé řadě kategorií, jako je finanční, sociální, fyzický, intelektuální atd. V podnikání a ekonomice jsou dva nejběžnější typy kapitálu finanční a lidský. po ruce k pokrytí potenciálních ztrát. Mohou tedy investovat kapitál jinde, aby zvýšili své příjmy.

4. Upište více zásad

Zajištění umožňuje pojišťovnám upsat více pojistných smluv, protože část jejich závazků byla převedena na zajistitele. To umožňuje pojišťovacím společnostem převzít větší riziko.

5. Nižší výplaty žadatelům během přírodních katastrof

Přírodní katastrofy, jako jsou zemětřesení a hurikány, mohou způsobit neobvykle vysoké nároky. V takových případech může pojišťovna potenciálně zkrachovat tím, že bude muset vystavit platby všem žadatelům. Přesunutím části pojistných závazků na zajistitele mohou pojišťovny zůstat v takových extrémních událostech na hladině.

6. Využijte příležitosti arbitráže

Pojišťovací společnosti mohou potenciálně nakupovat zajištění od zajistitelů za sazbu nižší, než jakou účtují svým klientům. Zajistitelé používají k hodnocení rizikovosti pojistných smluv své vlastní modely. Zajistitelé proto mohou od pojišťovny přijmout nižší pojistné, pokud to považují za méně rizikové.

Generování výnosů v zajišťovacích společnostech

Zajišťovací společnosti generují příjmy zajištěním politik, o nichž se domnívají, že jsou méně riskantní, než se očekávalo.

Například pojišťovna může požadovat roční pojištění pojistného ve výši 1 000 $, aby mohla pojistit jednotlivce. Zajišťovací společnost se může domnívat, že pojištění této fyzické osoby není tak riskantní, jak určovala původní pojišťovací společnost, a proto nabízí převzetí této pojistné odpovědnosti od pojišťovny při roční platbě pojistného ve výši 800 USD. Pojišťovna by byla ochotna převést tuto pojistnou odpovědnost, protože by každoročně vydělala 200 $ z obdržení 1 000 $ na pojištění jednotlivce a převedení pojistky na zajistitele pouze za 800 $. Zajistitel by to přijal, protože se domnívají, že rizikový profil pojistky není tak vysoký, jak určovala původní pojišťovna.

Zajišťovací společnosti navíc generují výnosy investováním pojistného, ​​které dostávají. Zajistitel bude muset své cenné papíry zlikvidovat, pouze pokud bude muset vyplatit ztráty. Společnost, která si tuto praxi osvojila k dokonalosti, je Berkshire Hathaway Reinsurance Group.

Zajistitelé nakonec vytvářejí výnosy od pojišťoven, které vykládají část svých pojistných závazků souvisejících s přírodními katastrofami, aby snížily potenciální výši výplaty žadatelů během takových nepředvídaných událostí.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění.
  • Odpočitatelné pojištění Odpočitatelné pojištění Odpočitatelné se vztahuje k částce peněz z pojistného plnění, kterou byste zaplatili, než nastane pojistné krytí a pojistitel zaplatí. V jiných
  • Hypoteční banka Hypoteční banka Hypoteční banka je banka specializující se na hypoteční úvěry. Může se podílet na vzniku nebo poskytování hypotečních úvěrů nebo na obou. Banky půjčují svůj vlastní kapitál dlužníkům a buď inkasují splátky spolu s určitou úrokovou sazbou, nebo prodávají své půjčky na sekundárním trhu.
  • Subrogace Subrogace Subrogace označuje praxi nahrazování jedné strany druhou stranou v legálním prostředí. Subrogace v zásadě poskytuje právní nárok třetině

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found