Privátní bankovnictví - Zjistěte vše o službách privátního bankovnictví

Privátní bankovnictví zahrnuje poskytování bankovnictví, investic, správy daní, účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví je klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. a další finanční služby jednotlivcům s vysokým čistým jměním (HNWI). Na rozdíl od retailového bankovnictví na masovém trhu Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA od února 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou země je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o federálních rezervách v roce 1913 se soukromé bankovnictví zaměřuje na poskytování personalizovanějších finančních služeb svým klientům prostřednictvím bankovního personálu, který se konkrétně věnuje poskytování těchto jednotlivých služeb.

Profesionální privátní bankovnictví

HNWI vlastní více bohatství než průměrný člověk, a proto jím jsou. schopné přistupovat k mnohem většímu množství investic, jako jsou zajišťovací fondy a nemovitosti. Privátní bankovnictví nabízí klientům informace a rady ohledně toho, jaké pro ně mohou být nejvhodnější investiční možnosti.

Většina bank, které nabízejí soukromé bankovnictví, přijímá pouze klienty s investovatelnými aktivy v hodnotě nejméně 500 000 USD Peněžní aktiva Peněžní aktiva mají pevnou hodnotu vyjádřenou v měnových jednotkách (např. Dolary, eura, jeny). Jsou uváděny jako pevná hodnota v dolarovém vyjádření. . Některé banky však umožňují jednotlivcům s investovatelnými aktivy 50 000 USD a více přístup k některým tradičním personalizovaným službám nabízeným prostřednictvím privátního bankovnictví.

Vlastnosti privátního bankovnictví

1. Způsobilost

Aby klienti mohli využívat služeb privátního bankovnictví, musí splňovat určité požadavky. Obvykle zahrnuje udržování minimálního zůstatku ve formě vkladů, individuálních důchodových účtů (IRA), investic nebo jiných typů aktiv. Minimální částka vložená na účet může také zahrnovat kvalifikované vázané vklady a investice.

2. Vyhrazené zastoupení

Klientům je přidělen specializovaný manažer vztahů nebo tým lidí s důkladným porozuměním vlastnictví aktiv, averzi k riziku (nebo jejich nedostatku), preferencím a dlouhodobým finančním cílům klienta. Manažer vztahů usnadňuje vklady šeků, iniciuje bankovní převody, kontroly objednávek atd.

3. Výhody

Klienti privátního bankovnictví často dostávají výhody, jako jsou nižší roční procentní sazby (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) je roční úroková sazba, kterou musí jednotlivec zaplatit z půjčky, nebo kterou obdrží z vkladový účet. RPSN je v konečném důsledku jednoduchý procentní termín používaný k vyjádření číselné částky vyplácené jednotlivcem nebo entitou ročně za privilegium půjčovat si peníze. u hypoték vyšší roční procentní výnos (APY) u cenných papírů, jako jsou depozitní certifikáty (CD), bezplatné bezpečnostní schránky atd. Je to možné, protože účtování i malého množství úroku z velké půjčky generuje pro banku značné výnosy.

4. Vysoké poplatky za správu

Klienti musí za služby poskytované soukromými bankéři platit vysoké částky.

5. Cílový trh

Bohatá část společnosti je hlavním cílovým trhem soukromých bankéřů. Při provádění běžných půjčovacích činností mohou přistupovat k daňovým dokumentům nebo jiným osobním dokumentům, aby objevili potenciální klienty. Činnosti však rovněž podléhají úvahám o střetu zájmů.

Výhody privátního bankovnictví

Banky se zaměřují na velmi bohaté jednotlivce, protože jim to přináší významné výnosy a zaručuje jim pravidelný příjem od klientů. Klienti privátního bankovnictví těží z následujících způsobů:

Soukromí

Zákaznické obchody / transakce a služby nabízené HNWI obvykle zůstávají anonymní. Banky poskytují svým klientům privátního bankovnictví proprietární produkty, o nichž zachovávají mlčenlivost, aby zabránili konkurentům ve snaze prodat podobné produkty stejným klientům.

Jedince s vysokým čistým jměním přitahuje kultura soukromí v privátním bankovnictví, protože jim nabízí možnost skrýt osobní údaje, které, pokud jsou veřejně známé, mohou jejich nepřátelům v podnikání poskytnout nepřiměřenou výhodu. Mohou také jednoduše chtít, aby jejich osobní finanční jednání byla co nejvíce soukromá. HNWI jsou někdy předmětem soudních sporů týkajících se jejich investic. Zachování důvěrnosti těchto informací jim dává větší pocit bezpečí.

Zlevněné služby

Banka může nabídnout zlevněné služby HNWI jako odměnu za velký objem obchodů, které bance přinášejí. Služby, jako je příprava daní, kontrola společnosti a správa nemovitostí, jsou oblíbené služby privátního bankovnictví, které mohou být nabízeny se slevou.

Klienti zapojeni do exportu a importu mohou obdržet atraktivní směnné kurzy. HNWI zapojené do nemovitostí těží z rychlého a včasného zpracování svých transakcí prostřednictvím hlavních poradců odpovědných za jejich účty.

Vysoká návratnost investic

Banky často přidělují své nejvýkonnější zaměstnance do své divize privátního bankovnictví, aby spravovaly účty HNWI. Tato praxe se obvykle promítá do vyšší návratnosti investic pro klienty. Míra návratnosti investic privátního bankovnictví se obvykle pohybuje mezi 7% a 13% a někdy může dosáhnout až 30%.

Je to možné, protože díky svým rozsáhlým zdrojům mohou bohatí klienti získat exkluzivní přístup k investičním nástrojům, jako jsou špičkové zajišťovací fondy, prostřednictvím svého přidružení k bance. Klient také obdrží profesionální radu od zkušeného investičního profesionála ohledně nejlepších investičních možností nabízejících vysokou míru návratnosti.

Privátní bankovnictví - výhody

Průmyslové výzvy

Divize privátního bankovnictví čelí různým výzvám, z nichž některé vyplývají z globální finanční krize z roku 2008, zatímco jiné jsou pro profese privátního bankovnictví systémové. Mezi tyto výzvy patří:

Vedoucí generace

Získávání klientů je podstatnou součástí privátního bankovnictví. Většina bank se při získávání nových klientů spoléhá na tradiční metody získávání zákazníků, jako jsou doporučení z celé bankovní a investiční divize.

Další možností, jak získat nové klienty, je doporučení od stávajících klientů. Klienti, kteří jsou spokojeni se službami poskytovanými divizí soukromé banky, se mohou s bankou obrátit na své přátele nebo příbuzné. Mezi další kanály generování potenciálních zákazníků patří sociální sítě a marketing událostí.

Pokud je banka schopna generovat velké procento svého nového podnikání prostřednictvím doporučení od stávajících klientů, pak je to silným znamením, že její klienti jsou velmi spokojeni se službami, které jsou jim poskytovány.

Regulační omezení

Globální finanční krize v roce 2008 vedla k platební neschopnosti a krachu několika významných finančních institucí. Výsledkem je, že vlády přijaly přísnější předpisy, které vyžadují větší transparentnost a odpovědnost bank. Tato nařízení zpřísňují licencování profesionálů v oblasti privátního bankovnictví. V některých případech to ovlivnilo jak povahu služeb, které poskytují, tak jejich kariérní postup.

V zemích, jako je Švýcarsko, bylo bankám zakázáno ukládat aktiva jako prostředek vyhýbání se daňovým povinnostem. Mnoho HNWI dříve ukládalo svá aktiva do daňových rájů jako způsob, jak skrýt své bohatství před vládními úřady. Nová bankovní regulace tuto praxi omezila.

Udržení profesionálů v oblasti privátního bankovnictví

Privátní bankovnictví je postaveno na osobních vztazích mezi jednotlivci s vysokým čistým jměním a jejich poradci nebo manažery vztahů. Od finanční krize však soukromé bankovnictví zaznamenalo vysokou míru obratu. Je to částečně způsobeno přísnějším regulačním rámcem. Banky se nyní více soustředí na nábor talentů, školení a stále více na udržení nejkvalifikovanějších odborníků.

Mezi kroky, které banky podnikly ke zlepšení míry zadržení u svých zaměstnanců privátního bankovnictví, patří lepší balíčky odškodnění, pobídkové programy a vývoj a zahájení nástupnických programů pro manažery bankovních vztahů.

Privátní bankovnictví vs. správa majetku

Privátní bankovnictví a správa majetku spolu úzce souvisí, liší se však druhem nabízených služeb. Správa majetku zahrnuje zohlednění úrovní tolerance rizika vůči klientovi a investování aktiv podle jeho finančních cílů. Privátní bankovnictví na druhé straně zahrnuje poskytování personalizovaných finančních a bankovních služeb jednotlivcům s vysokým čistým jměním. Pro správu klientských účtů banka přiděluje konkrétní zaměstnance divize privátního bankovnictví.

Privátní bankovnictví se liší od správy majetku v tom, že privátní bankovnictví pro ně nemusí nutně zahrnovat investování majetku klienta. Soukromí bankéři spravují účet klienta, vyřizují vše od proplacení šeku, přes převody velkých objemů hotovosti mezi účty, až po platby jménem klienta.

I když svým klientům radí s možnými investičními možnostmi, privátní bankéři obvykle pro své klienty neinvestují ani nespravují investice (i když v některých případech mohou - obvykle jen jako zdvořilostní služba pro klienta). Soukromí bankéři v zásadě poskytují jakékoli finanční služby, které klient požaduje. Pokud to zahrnuje investování a správu investic pro klienta, udělá to soukromý bankéř.

Jejich služby však nejčastěji souvisejí s usnadňováním finančních transakcí, jako je převod finančních prostředků z jednoho místa na druhé nebo manipulace s směnami v cizí měně. Jasnější představu o tom, co je podstatou privátního bankovnictví, můžete získat, když si budete myslet, že soukromí bankéři jsou jen velmi kvalitní osobní finanční asistenti jejich klientům.

Zaměstnanci Wealth managementu radí svým klientům ohledně nejlepších možných investic a pomáhají jim s investováním jejich aktiv s cílem buď maximalizovat jejich investiční zisky nebo zajistit maximální zachování jejich investičního kapitálu.

Obvykle neposkytují klientům vybavení privátního bankovnictví, jako je správa účtu a směnárna. Poradce pro správu majetku sedí se svým klientem, aby diskutoval o jeho finančních cílech a o tom, jak je nejlépe dosáhnout těchto cílů. Manažeři bohatství mají blíže funkci osobním finančním poradcům.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Firemní divize banky Firemní divize banky Banky fungují různými způsoby a obsluhují různé sektory. Velké společnosti jako takové často zahrnují několik divizí nebo skupin, které tvoří celek divizí bankovních společností. Mezi hlavní divize patří retailové, privátní bankovnictví, globální bankovnictví, podnikové / komerční bankovnictví a investiční bankovnictví.
  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Peněžní aktiva Peněžní aktiva Peněžní aktiva mají pevnou hodnotu vyjádřenou v měnových jednotkách (např. Dolary, eura, jeny). Jsou uváděny jako pevná hodnota v dolarovém vyjádření.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found